E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYPG'lilerin çekildiği iddiası yalan çıktı---

YPG'lilerin çekildiği iddiası yalan çıktı

YPG'lilerin çekildiği iddiası yalan çıktı
18 Kasım 2016 - 17:41 borsagundem.com

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG'nin Fırat’ın doğusuna doğru çekildiği iddiasıyla yayınladığı Menbiç'teki çekilme görüntülerinin aldatma olduğu belirtiliyor.

Üç gün önce açıklama yaparak Menbiç’ten çekileceğini ve Rakka operasyonuna katılacağını açıklayan YPG bugün kendi sosyal medya hesaplarından sözde çekilme görüntüleri yayınladı.  YPG’lilerin düzenlenen törende Menbiç Askeri Meclisi’ne veda etmeleri ve zırhlı araçlar ile Menbiç’ten ayrılmalarına ilişkin bölümler dikkat çekti. 

Yine Menbiç’ten ayrılıp Fırat’ın batısına geçen YPG’lilerin Fırat nehri üzerinde bulunan Karakozak Köprüsü'nde de açıklama yaptıkları ve Fırat’ın doğusuna geçerek Rakka operasyonuna katılacaklarını açıkladıkları belirtildi.

'GERÇEK DEĞİL, ALDATMACA'

hurriyet.com.tr'nin ulaştığı kaynaklar ise YPG'nin çekilme görüntülerinin gerçek olmadığını belirtiyor, PYD'lilerin Fırat'ın doğusundan gelerek Menbiç'e yerleştirildiğini anımsatıyor.

"Dün El Bab'a doğru yeni 6 yerleşim yerine giren PYD'nin 3 bin kişiden 200'ünü çekiliyor gibi gösterdiğini" vurgulayan kaynaklar, "Daha düne kadar 6 yerleşim yerini ele geçirmeye çalışan PYD, nasıl oluyor da Fırat'ın Doğusuna çekiliyor? Edindiğimiz bilgiye göre bu gerçek bir çekilme değil. Bu görüntüler inandırıcı değil.Bizim hedefimiz zaten El'bab, muhtemelen kısa sürede ulaşıp, Cumhurbaşkınımızın vereceği talimatlar doğrultusunda Türkiye gerekli tedbirleri alacaktır" diyor. 

 'ÖRTÜLÜ ALDATMA'

Bölgedeki kaynaklar, "Askerlikte buna örtülü aldatma denir. Bir yerdeki varlığınız 200 araçsa, 50 tanesinin çekildiği görüntüsü verirsiniz" diyor.

Kaynaklar çözüm sürecinde PKK'nın aynı taktiği uyguladığını anımsatıyor, "50 tane terörist ülkeyi terk etti görüntüsü verdi, 500 tane girdi. PKK'nın Güneydoğu'da yaptığının aynısını PYD yapıyor. Aynı taktiği Suriye kuzeyinde uyguluyor. Biz 1.5 ay önce ABD'lilere komisyon kurma teklifinde bulunmuştuk. ABD ve Türkiye'nin bölgedeki askeri ve istihbarat yetkililerinden oluşan bu komisyon PYD'nin çekilmesine hakemlik etsin, demiştik. Ama bir yanıt yok, 1.5 ay oldu, inceliyoruz, diyorlar. Çok basit bir komisyon. Gidiyorlar mı gitmiyorlar mı? Bugünkü görüntüler de bir aldatmaca" yorumunu yaptı.

YPG'liler Münbiç'ten çekildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)