E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYÖK'ten Hüseyin Bağ'a soruşturma---

YÖK'ten Hüseyin Bağ'a soruşturma

YÖK'ten Hüseyin Bağ'a soruşturma
09 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), eşine özel kadro açtığı iddia edilen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma açıldı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünce 7 Temmuz 2020'de öğretim görevlisi kadrosu için ilana çıkıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, "İlanda özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle; Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur" bilgisi verildi.

Yine aynı üniversitede 2017'de Bağ'ın eşinin enstitü sekreterliği görevine atanması konusunda, YÖK tarafından yapılan uyarı neticesinde üniversite tarafından yapılan işlemin geri çekildiği anımsatılan açıklamada, "Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10 Ağustos'ta toplanacak olup rektörün durumu bu toplantıda acil olarak değerlendirilecektir. YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz" vurgusu yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • En iyi sistem 09 Ağustos 2020 17:07

    En iyisini yapmış çoluk çocuk torun teyze hala kardeşler onlarıda Başkan rektör Yardımcısı yapmalı. Güven sorunuda olmaz hem. Öğrencileride Kendi soyağacına bakarak sıralamayla almalı.

  • manevra09 Ağustos 2020 14:49

    sayın yök bu işler eskiden beri var.siz de biliyorsunuz.şimdi yeni biliyormuş gibi yapıyorsunuz sanki. Haberiniz yoksa şöyle durumlar da oluyor. Normal şekilde kadro açılıyor, herkesten özgeçmişi ve çalışımalarını içeren 1 koca klasör dolusu evrak, araştırma,makale vs. isteniyor, bir kurula gönderiyorlar karar veriyor, ama kimin ne incelediği, kimin neye göre karar verdiği, kuruldakinin inceleyip incelemediği bile belli olmayan garip durumlar içinde 1 kişiyi seçiyorlar. o kişi kimdir, hangi kriterlere göre seçildiği bilinmiyor, söylenmiyor

  • Bika09 Ağustos 2020 11:55

    Devlet yönetimde olanlar çocuklarına,damatlarına,gelinlerine ve diğer akrabalarına yıllardır kadro açıyor, ilk defa mı duyduk!

  • eyup09 Ağustos 2020 09:50

    aıle boyu saadet nasıl olsa milyonlarca enayının parası sasıran varsa gulerım