E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYılmaz, enflasyonda düşüş için Haziran'ı işaret etti---

Yılmaz, enflasyonda düşüş için Haziran'ı işaret etti

Yılmaz, enflasyonda düşüş için Haziran'ı işaret etti
25 Mart 2024 - 02:30 borsagundem.com

Enflasyonu düşürmeye ilişkin planı kararlılıkla uyguladıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, haziran ve temmuz gibi enflasyonda kırılma yaşanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, salgın sonrası dünyanın tam olarak toparlanamadığını ve çeşitli savaş ve çatışmaların devam ettiğini belirtti. Ukrayna-Rusya savaşı ve Filistin'deki çatışmalara dikkat çekti. Geçen yıl yaşanan büyük depremin etkilerinin hala hissedildiğini ve bunun büyük bir yük olduğunu ifade etti. Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik başarılarını ve refah artışını dile getirdi. Ancak enflasyonun önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak, ekonominin gündeminin enflasyon olduğunu belirtti.

Tek haneli enflasyon mesajı

Cevdet Yılmaz, enflasyonla ilgili sıkıntılar yaşandığını ve önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirterek, bu konuda kararlı bir şekilde programlarını uyguladıklarını ve bunu başaracaklarını ifade etti. Çalışanların, emeklilerin ve dar gelirlilerin yanlarında olduklarını ve ekonomiyi büyüttükçe tüm toplum kesimlerinin faydalanacağını dile getirdi. Doğu ve Güneydoğu'da büyük hamleler gerçekleştirdiklerini ve buralara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, "Bu programımızı kararlı bir şekilde uyguluyoruz. Uygulamaya devam edeceğiz. Yılın ikinci yarısında bunun etkilerini görmeye başlayacağız. Haziran ve temmuz gibi göreceksiniz, enflasyonda bir kırılma olacak. Ardından 2025'te hedefimiz yüzde 15'lere düşürmek, 2026'da da tek haneli enflasyon rakamlarına bu memleketi yeniden kavuşturmak istiyoruz." dedi. (Dünya)

Tarımsal girdi enflasyonunda yükseliş sürdü

 

FED için zorlu karar: Enflasyon mu, resesyon mu?

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı

 

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon ve dolar beklentisini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)