E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni ekonomi paketinin ayrıntıları belli oldu!---

Yeni ekonomi paketinin ayrıntıları belli oldu!

Yeni ekonomi paketinin ayrıntıları belli oldu!
16 Eylül 2021 - 17:20 borsagundem.com

850 bin esnafı ilgilendiren vergi muafiyeti düzenlemesi Meclis'e geliyor. AK Parti'nin üzerinde çalıştığı yeni kanun teklifine göre, yıllık cirosu 240 bin TL'nin altında olan esnaf, gelir vergisinden muaf olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz mart ayında ekonomi reform paketini açıklamış; pakette 850 bin esnafı ilgilendiren bir vergi muafiyeti düzenlemesinin bulunduğunu anlatmıştı. AK Parti, 55-56 maddelik yeni yasal düzenleme üzerindeki çalışmalarında sona geldi. MHP ile son şekli verilerek Meclis'e sunulacak teklif, önümüzdeki ay Genel Kurul'da ilk görüşülecek gündem maddelerinden biri olacak. Teklifteki bazı önemli düzenlemeler şöyle:

ARA ELEMAN DESTEĞİNİ DEVLET ÜSTLENECEK

- Meslek liselerinin ara eleman yetiştirmesi teşvik edilecek. Mevcut durumda meslek liselerinde okuyan öğrencilere işyeri stajlarında 767 TL aylık destek ödemesi yapılıyor. Bu rakamın üçte birini işveren ödüyor. Yeni düzenleme ile işverenin ödediği destek miktarını devlet karşılayacak. Ayrıca işverenler, kalfalık stajında yaptıkları üçte ikilik destek ödemesinden de muaf tutulacak. Bu ödemeyi de işveren yerine devlet yapacak. Düzenleme, 160 bin civarında meslek lisesi öğrencisini ilgilendiriyor.

VERGİDEN MUAF ESNAF

- Küçük esnafa vergiden muafiyet getiriliyor. Yıllık cirosu 240 bin TL'nin altında olan ve basit usulle defter tutan yaklaşık 850 bin esnaf, gelir vergisinden muaf tutulacak. Berber, kuaför, terzi gibi küçük esnaf, defter tutmaya devam edecek.

- Youtuber'ların videoların arasına alınan reklamlardan kazandığı pay, artık kaynağından kesinti yapılarak vergilendirilecek. Yani vergi mükellefi Youtuber; vergi sorumlusu ise banka olacak. Youtuber'lar bankadan kendilerine özel hesap açacak; bankalar ise Youtube'un bu hesaba gönderdiği paradan stopaj kesecek.

BEYANNAME 4 AYDA BİR VERİLECEK

- Bazı tarım desteklerindeki kesintiler artık vergiye tabi olmayacak.
- 3 ayda bir verilen geçici vergi beyannamesi, artık 4 ayda bir verilecek. Beyanname verme dönemleri de 1 ay geriye alınacak. Gelir vergisi için beyanname mart yerine şubat sonu; kurumlar vergisi için ise mart sonu verilecek.
- İnternet üzerniden yapılan vergi ödemelerinde kolaylaştırmaya gidilecek. Vergide e-devlet daha aktif hale getirilecek.
- E-fatura nizamında değişiklik yapılacak.

AB, Çin alüminyumuna yönelik gümrük vergisini askıya alıyor

 

ABD’de zenginlere ek vergi

 

Ekonomiye ilişkin torba kanun teklifi Komisyon'dan geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk17 Eylül 2021 06:53

    Açılan her paket zam olarak mabadina, ödül olarak yandaşa ,yalanım varsa ispatlasinlar

  • köylü16 Eylül 2021 19:16

    ben makarna paketi isterim. her seçim öncesi makarna paketi gönderiyorlar oyumu veriyorum.

  • Hehe16 Eylül 2021 20:55

    Ben hala komurdeyim ne isime yarayacak bilmiyom ama kömür istiyrem

  • mülayim sert16 Eylül 2021 18:45

    hepinize çay paketi atıcam. al paketi ver oyu.

  • Hehe16 Eylül 2021 20:46

    Tam kafaya ama tutmazsa oy moy yok

  • Vatandaş16 Eylül 2021 18:16

    İşsizlerede bir paket açıklayın, taşmı yiyeceğiz.

  • Mucize Reis : )16 Eylül 2021 17:39

    Ayda 20 bin ciro edne esnafa vergi muafiyeti. Gelir vergisi ödemeyecek. Peki 2825 tl maaş alan işçi nin gelir vergisi neden iptal olmuyor? odan düşmüyor ? olmayan damga vergisi kesintisi iptal olmuyor  ?... zaten esnaf fatura kesmiyor. Fatura kesmeyince ciroyu geçmiyor. ciro geçmeyince devlete vergi vermiyor : ))  devlet kayıt altında kümesteki tavuk gördüğü işçiyi ise yola yola vergiye tutuyor. ucuz hibe kredi esnafa veriliyor, işçiye gene kredi verilmiyor... Esnaf özel otomobilinin masraflarını,yakıt bakım mtv benzın gider yazıyor, yeme içme öel telefon cep telefon bunları gider yazıyor, devlete vergidne düşüyor, işçi gider yazamıyor, direkt sadece gelir vergisi ile maaşı kesiliyor... İşçi nasıl olsa vur kafasına tokatı al öundeki yemeği mantıgı ile eziliyor. Bence saçma sapan bir kanuni düzenleme. kargaşa yaratmaktan başka bişe yok.

  • bedri16 Eylül 2021 19:19

    işte bunu cahil vatandaş anlamıyor. yandaşlara yaptırılan köprü otoyollara tv den bakıyor maşallah diyip geçemediği yol için oy veriyor.

  • Ahmetk16 Eylül 2021 18:53

    Cok dogru bır yorum.. vergı muafoyetı denen bırsey olamaz.. hıc olmazsa bır mıkyat belırlersın mesela asgarı ucretten kesılen kadar onu alırsın.. develetın sacmalıgı, vergı kacırmaya tesvık cabaları

  • Hehe16 Eylül 2021 17:32

    Benmi yanlis gordum yoksa el altindan mi yapacaklar faizi dusurup laz müteahhitlerin evlerini sattitirip parayi dolara yatirma tesvigi vermemismi yazik yaa napacak simdi gariban laz müteahhitler