E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYatırımcıyı mağdur edenleri hapse atın önerisi---

Yatırımcıyı mağdur edenleri hapse atın önerisi

Yatırımcıyı mağdur edenleri hapse atın önerisi
31 Ocak 2021 - 15:35 borsagundem.com

GameStop tartışmasına katılan Ilhan Omar, Wall Street'i hedef aldı: Halkın önünü keserlerse onları hapse gönderin

GameStop etrafında dönen tartışmalara dahil olan Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar, halkı hisse senedi almaktan alıkoyan Wall Street milyarderlerinin hapse atılması çağrısında bulundu. İlerici Demokrat Omar, GameStop hisselerinin alım satımını askıya alma kararından cuma günü vazgeçen aracı kurum Robinhood'u alenen eleştiren en son isim oldu.

Borsada kazanma yöntemleri değişti

Amerikalı video oyunu perakendecisi GameStop, büyük miktarlarda GameStop hissesi satın alan r/wallstreetbets Reddit dizisindeki yatırımcılar tarafından hedef alınmıştı. Açığa hisse satan Wall Street'teki yatırımcılara ve serbest yatırım fonlarına, kısa sıkışma olarak bilinen bir süreçle ağır kayıplar verdirdiği biliniyor.

Borsada yükseliş trendi bitti mi?

GameStop hisseleri cuma günü artmaya devam ederken, Temsilciler Meclisi üyesi Omar, Robinhood ve diğer hisse senedi alım satım uygulamalarının halkın hisse almasını durdurma girişimlerini şiddetle eleştirdi. Omar paylaştığı tweet'te "Amerikalılara piyasaya yatırım yapmaları söyleniyor. Ancak milyarderlerin kârını tehdit etmeye başladıklarında tuhaf şeyler oluyor" diye yazdı. Demokrat parlamenter, Wall Street'te halka açık Hisse alım satımını durdurmak için "gücünü kullanan" herkesin hapse gönderilmesi önerisinde bulundu:

Borsalar için tehlikeli emsal!

Kongre'deki her iki partinin üyeleri de Robinhood'u halka açık hisse senedi alım satımının perşembe günü uygulamasında neden askıya alındığını açıklamaya davet ederken, Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez bu süreçle ilgili soruşturma açılması çağrısına öncülük etti.

SEC DEVREYE GİRDİ
Perşembe günü ayrıca Demokrat senatör Elizabeth Warren, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) bir mektup yazarak piyasadaki sarsıntıya cevaben kurumun bu konuda ne yapmayı planladığını sordu.

Marj ticareti nedir, nasıl yapılır?

Açığa satış yapanlar, GameStop'taki kısa süreli sıkışma nedeniyle tahmini 19 milyar dolar (yaklaşık 140 milyar TL) zararla karşı karşıya bulunuyor. Açık pozisyonlarını kapatmayan kurumlar hissenin düşmesini bekliyor. Sosyal medya üzerinden organize olan yatırımcılar ise hedge fonlara karşı direnerek hissenin düşmesini engelliyor.

Borsada geri çekilmeler alım fırsatı

AMAÇ MÜŞTERİLERİ KORUMAK
Eleştirilere yanıt veren Robinhood CEO'su Vlad Tenev ise cuma günü yaptığı açıklamada, yatırım uygulamasının GameStop hisselerinin alım satımına getirdiği kısıtlamanın, şirketinin ve kullanıcıların çıkarına en uygun gelecek şekilde olduğunu ve bu tedbirlerin "firmalarını ve müşterilerini korumak için" getirildiğini söyledi. CNBC'de konuşan Tenev, "Robinhood bir aracı kurum, çok sayıda mali gereksinimimiz var" diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN31 Ocak 2021 20:15

    bu işi küçük yatırımcı değil yurtdışından gelen yamyan fonlar yapıyorlar.dardenel ne oldu 1 TL den 30 görmedimi.bana saydırmayın onlarca böyle hisse senetlerini.Raysigorta, Rtalp, soda, vs.vs.

  • Birazda sen ağla31 Ocak 2021 18:50

    Açığa satış benim için anlamı hisseyi 3.5 tl iken almışsın hisse 5 tl olmuş mutlu ve umutlusun artık gözün 10 tl de derken açığa satış başlar satmaya bile fırsat bilamadan hissen bir anda 1 tl olur ve hissede kilitli kalırsin

  • HSN Akbük 31 Ocak 2021 18:26

    Küçük yatırımcı günah keçisimi hisseyi almaz tavan tavan gider bir algıyla 1000 lercesini toplayıp hisselerde aylarca çıkmaz zararına satmaya zorlanır sonrada suçlanır borsanın içindeki pis ellerin çekilmesi için küçük yatırımcı yani biz nasıl bir tepki olucaksa tepki göstermeliyiz çünkü hem paramız hemde bizim duygularımızla aylarca dalga geçiyorlar her hissenin belli bir zamandan sonra ard niyetli olanların uyarılması lazım bir hisse 3/5 kademe aşağıda veya yıkarda sap gibi durmaz aylarca küçük yatırımcı zararına satması İçin

  • Sss31 Ocak 2021 18:09

    Helal olsun ky lara...bizde yapalım ..

  • ZEYREK ZEMHERİ31 Ocak 2021 17:34

    Bence bu tür kişilerin kellesini kopartın gitsin.

  • Yorum31 Ocak 2021 17:03

    Bu robinhood da bizim hisse pazarlayan aracı kurum ve yatırım danışmanları gibi patron bu işe girmiş mi bilinmiyor ama bizdeki karşılığı aracı kurum spek ve speğin adamlarının işbirliği gibi önce spek hisseyi toparla sonra speğin adamları allayıp pullasın tiwttir dan şuradan buradan taksın ky peşine hisse abuk subuk yerlere gelince spek elindeki hisseleri satsın üstüne birde aşığa satsın 20 kat yukarıdan sattığını 20 kat aşağıdan alsın ky hissede 5 10 sene mağdur bir şekilde beklesin bizde de böyle yapıyorlar maalesef şimdi ky bu talana dur demiş öyle batırılmaz böyle batırılır demiş fenada yapmamış yıllardır ky magdur oluyor kimse sesini çıkarmıyordu

  • Yorum31 Ocak 2021 19:03

    Kim değil para derdi olmayanın borsada ne işi var ikincisi alta kalanın canı çıksın sa aha ky aha fonlar kim kimi becerirse ama ky cı gücünün farkında artık hamam böceği gibi ters çeviriyor koca koca fonları

  • Av31 Ocak 2021 17:36

    Ky dediğin oralarda dolanıp kısa yoldan kamyonla paza kazanayım derdine düşmezse kimse kimseye hisse pazarlayamaz,madem yatırımcılar alırlar gerçek yatırımcılar gibi bist 30-50 hisselerini sıkıntı olmaz,eeh tabi kim bekleyecek onlarda 1-2 sene değilmi,o zaman yapacak bir şey yok,ava giden avlanmış neyin kafası bu.

  • EKRİST31 Ocak 2021 16:36

    Bence Gürcistan Galip öztürk yanına gönderin bence.

  • Umut31 Ocak 2021 16:33

    Hasan meşe beni 50 bin dolandırdı

  • Has31 Ocak 2021 16:56

    Namı şanı belli olan insanlarka ne işin var demezler mi adama!

  • Gercekler 31 Ocak 2021 15:54

    Balinalar hep operasyonlarla küçük yatırımcıyı yutarken, ilgili kurumlardan hiç bir ses çıkmıyordu, bir defa küçük yatırımcı birleşerek balinalara operasyon yaptı diye bütün devlet kurumları harekete geciyor!