E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsasının rallisi durakladı---

New York borsasının rallisi durakladı

New York borsasının rallisi durakladı
09 Haziran 2020 - 16:34 borsagundem.com

Ekonomilerin yeniden açılacağı umuduyla yükselen borsaların rallisi durakladı gibi gözüküyor

Açılışın ardından 300 puan düşen Dow Jones endeksi yedi gün aradan sonra kayıpla açıldı.

S&P 500 endeksi ise %1,1 düşüşle işlem görürken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi %0,5 oranında değer kaybıyla yeni güne başladı.

ABD Şubat ayında resmi olarak resesyona girerek 1854'e kadar giden verilere göre 128 aylık rekor büyüme dönemini sona erdirdi.

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu'nun (NBER) Pazartesi günkü verileri ekonomistleri şaşırtmadı. Ancak grup genellikle resesyonların başladığını açıklamak için genellikle sürmesini bekliyor. NBER'in açıklamasında bu kez, koronavirüsün neden olduğu daralmanın, önceki küçülmelere kıyasla daha kısa ve öz olsa da, şiddeti ve uzunluğunun geçmiş uygulamadan ayrışmayı beraberinde getirdiği belirtildi.

Yatırımcılar resesyonun kısa ve öz olduğu sonucuna göre pozisyon alıyorlar. Dow Jones Endeksi Pazartesi günü yüzde 1.7 (461 puan) yükselerek Şubat zirvesinin sadece yüzde 6.7 altında bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkililerinin yeniden akıllarına gelen deflasyon korkuları, Euro Bölgesi'nin daha fazla parasal teşvike ihtiyacı olup olmadığına ilişkin Christine Lagarde'ın vereceği savaşların şimdiden sinyalini veriyor.

Avrupa'da 1930'lardan beri barış zamanında yaşanan en sert resesyonu tetikleyen korona virüs pandemisi, zihinlerde fiyat ve ücretlerde Büyük Buhran dönemine benzer bir düşüşün görüntüsünü yeniden canlandırdı.      

Fitch: ABD ikinci çeyrekte yüzde 10 küçülür

Yapay zeka borsaları yönetmeye aday

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

 

   

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)