E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Yatırımcılar teknoloji hisselerinde satış baskısına hazır olmalı"---

"Yatırımcılar teknoloji hisselerinde satış baskısına hazır olmalı"

Yatırımcılar teknoloji hisselerinde satış baskısına hazır olmalı
07 Mart 2023 - 11:19 borsagundem.com

Analistler, Fed Başkanı Powell’ın Kongre’ye şahin bir mesaj iletmeye hazırlandığını ifade ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın bugün ve yarın ABD Kongresi’nde yapacağı yarı yıl para politikası sunumunda, şahin bir mesaj iletmeye hazırlandığı tahmin ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Powell’ın yapacağı sunumda, enflasyonla mücadele kapsamında faiz oranlarının daha da yükseleceğinin sinyalini vermesi bekleniyor.

Şahin mesajlar

Markets Insider’dan Carla Mozee’nin haberine göre, Deepwater Asset Management Kıdemli Teknoloji Analisti Gene Munster, Powell’ın Kongre’ye yapacağı sunumda vereceği şahin mesajların  genel olarak borsalarda ve özellikle dev teknoloji hisselerinde satış baskısı yaratacağını ifade ediyor.

Munster yaptığı açıklamada, “Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta ABD'li milletvekillerine enflasyonla mücadele devam ederken faiz oranlarının muhtemelen daha da yükseleceğinin sinyalini vermesiyle teknoloji hisselerinde düşüş görmeyi bekliyoruz” diyor.

Deepwater Asset Management Yönetici Ortağı Munster, piyasanın mevcut konumlanması hakkında konuştu. Munster, “Ben oldukça şahin olacağından şüpheleniyorum ve bunun teknolojide bir satış için zemin hazırlayacağından şüpheleniyorum” dedi.

Piyasalar olumlu haber beklentisinde

Teknoloji odaklı Nasdaq Composite’in, oldukça kasvetli geçen 2022 yılında yüzde 33 oranında değer kaybetmesinin ardından 2023 yılının başında daha iyi performans gösterdi. Endeksin, S&P 500’ün Şubat ayındaki geri çekilmesinden sonra bile bu yıl yaklaşık yüzde 13 arttığı görülüyor. Bilgi teknolojisi sektörü ise şimdiye kadar S&P 500'ün en iyi performans gösteren ikinci grubu olarak öne çıkıyor.

Munster, Powell'ın para politikası konusunda daha şahin bir ton kullanarak ‘geri çekilme pozisyonu’na geçmeye hazır olduğunu söylüyor. Munster, “Enflasyon zirve seviyelerinden inmiş olsa da son veriler, tüketici ve toptan eşya fiyatlarının inatla yüksek kaldığını gösteriyor” diyor.

Munster, “Bence Powell’ın son Fed toplantısında öğrendiği şey, eğer aşırı şahin değilse, piyasanın faiz oranlarında herhangi bir kırılmaya ilişkin en ufak bir olumlu haberi yükseliş merkezli yorumlama eğiliminde olduğu” şeklinde konuşuyor.

Yılın ilk yarısı zor geçecek

Munster’a göre, Powell’dan, politika yapıcıların enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını daha fazla artıracaklarına dair gelecek yeni bir sinyalin, yüksek faiz oranları teknoloji şirketlerinin gelecekteki kârlarını zedeleyeceğinden, teknoloji hisselerinde bir satış dalgasına yol açması bekleniyor.

Nasdaq Composite, yatırımcıların Hazine getirilerini artırmasıyla Şubat ayında yüzde 1'den fazla düştü ve Fed'in gösterge faiz oranını yüzde 5,75'e kadar yükseltebileceği beklentilerini fiyatladı. Faiz oranları şu anda yüzde 4,5-4,75 bandında seyrediyor.

Munster, teknoloji hisseleri için yılın ilk yarısının zor geçeceğini söylüyor. Munster, “Ve bu, ekonomide gördüklerimizle ve özellikle de enflasyonla ilgili çok basit bir denklem. Ancak bu yılın ikinci yarısı ve 2024 yılı sektör için ‘harika' geçmeli” şeklinde konuşuyor.

Munster, “Artık değerlemelerin ve öngörülerin düştüğünü düşünüyorum. Daha ılımlı büyüme oranlarıyla daha makul değerlemeler göreceğimiz düşünüyorum. Bu da teknoloji için iyi bir yatırım dönemi anlamına geliyor” diyor.

Munster, “Temkinli olunduğu takdirde kısa vadeli yatırım yapılacak harika şirketler olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuşuyor.

"Borsalar Mart ve Nisan’da kazanç vadediyor"

 

ABD piyasalarında ralli beklentisi

 

Borsalarda rallinin süreceğini gösteren üç işaret

 

"Ralli boğa tuzağı, düşüş Mart ayında"

 

Societe Generale: Borsalardaki çöküşün Aşil topuğu teknoloji hisseleri olacak

 

Teknoloji hisseleri güvenilir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)