E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleri güvenilir mi?---

Teknoloji hisseleri güvenilir mi?

Teknoloji hisseleri güvenilir mi?
14 Şubat 2023 - 15:38 borsagundem.com

Uzmanlar yeni yıla güçlü bir başlangıç yapan teknoloji hisselerinin güvenilir olmadığı konusunda uyarılarını sürdürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev teknoloji hisselerinin yılbaşından bu yana gösterdiği yüksek performans yatırımcıları aldatıyor olabilir. Uzmanlar, teknoloji hisselerinde ralli için erken olduğu görüşünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, özellikle ABD hisse senedi piyasalarına hakim olan belirsizlik, yatırımcıları hangi alanlara, sektörlere ya da hisse senetlerine yatırım yapmaları gerektiği noktasında şüpheye düşürüyor.

Aralık ayına kadar sadece bir faiz indirimi bekleniyor

Markets Insider’dan George Glover’ın haberine göre, Sand Hill Yatırım Şefi Brenda Vingiello, teknoloji hisselerinin 2023 yılına yaptığı güçlü başlangıcın çok uzun süreceğine güvenilmemesi gerektiğini söylüyor.

Sand Hill Global Advisors Baş Yatırım Sorumlusu Vingiello, "Teknoloji hisselerinin yıl başındaki rallisi, yükselen faiz oranlarının yatırımcıların piyasadan uzaklaştırmasıyla birlikte yakın zamanda yönünü değiştirecek” diyor. Vingiello, “Bu noktada, hisse senedi fiyatlarında devam eden bir iyileşme için bir öngörüde bulunmak gerçekten çok zor” şeklinde konuşuyor.

Nasdaq son altı haftada yüzde 12 oranında artarak, geçen yılki yüzde 33’lük düşüşün ardından biraz olsun toparlandı. Bunun nedeni ise bazı yatırımcıların Fed’in bu yıl ekonomiyi desteklemek için faiz oranlarını düşüreceğine yönelik inançları gibi gözüküyor. Bunun bir sonucu olarak, büyüme ve teknoloji hisseleri, değerlemelerinin önemli bir bölümünü oluşturan ve gelecekte nakit akışlarını artıran daha düşük borçlanma maliyetleri beklentisiyle toparlanma eğilimine girdi.

Ancak, CME Group'un Fedwatch aracına göre para piyasası yatırımcılarının çoğunluğu Aralık ayına kadar 'yalnızca bir faiz indirimi' bekliyor ve Vingiello'ya göre para politikası o zamana kadar sıkı kalırsa hisse senetlerindeki yükselişin sürmesi beklenmiyor.

İstihdam rakamları Fed’e alan açıyor

Vingiello, “Bence, bu süreç devam edebilir mi diye düşündüğümüzde, şu anda gerçekten çarpanlarda yani fiyat/kazanç oranında neler olduğuna daha yakından bakmalıyız. Bu yıl şu ana kadar piyasada gerçekten güzel bir hareket yaşadık. Bu geçen yıl düşünüldüğünde gerçekten iyi hissettiriyor ancak insanların bu ortamda ödemeye istekli oldukları miktarların fiyat/kazanç oranları açısından sınırlı kalacağını düşünüyorum çünkü faiz oranları yükselmeye devam ediyor” şeklinde görüş bildiriyor. Sand Hill yatırım şefi, son sıkı iş gücü rakamlarının teknoloji hisselerini geri çekmeye yardımcı olabileceğini de sözlerine ekliyor.

ABD ekonomisi geçen ay beklenenden daha iyi bir performans gösterdi ve 517.000 yeni istihdam yarattı. Bunun Fed'e parasal sıkılaştırma sürecini genişletmek için daha fazla alan vermesi bekleniyor çünkü Fed, enflasyonu iş gücü piyasasını ezmeden yüzde 2 hedefine indirebileceğini biliyor.

Vingiello, “Son zamanlarda o kadar güçlü bir istihdam rakamına sahibiz ki, Fed'in oranları artırmaya devam edeceğini ve bu yüzden bunun değerleme çarpanlarına bir sınır koymaya devam edeceğini düşünüyorum. Bu noktada, olası bir parasal genişleme politikası için tartışmak çok zor gözüküyor” şeklinde konuşuyor.

Wells Fargo uyardı: FED yatırımcının dostu değil

 

New York Fed, ocak ayına ait Tüketici Beklentileri Anketi’nin sonuçlarını yayımladı

 

Harker: Fed yüzde 5'in üzerine çıkmalı

 

Dolar enflasyon verileri öncesi temkinli

 

Piyasalar ABD'nin enflasyon verilerine odaklandı

 

ABD’li teknoloji şirketlerinin finansal sonuçları risk iştahını baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)