E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar hisselerdeki volatilite karşı hazırlıklı olmalı---

Yatırımcılar hisselerdeki volatilite karşı hazırlıklı olmalı

Yatırımcılar hisselerdeki volatilite karşı hazırlıklı olmalı
03 Şubat 2020 - 10:10 borsagundem.com

Uzmanlar son iki hafta içeresindeki piyasaları sarsan dalgalanmaların devam edeceği görüşünde.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzmanlar ABD seçimleri yaklaştıkça ve korona virüs salgınının küresel ekonomik faaliyet üzerindeki etkisi artıkça piyasalarda dramatik dalgalanmalar olabileceği konusunda uyardı.

Uyarlar ABD borsalarının rekora giderken duraksamasından sonra geldi. S&P 500 endeksi 17 Ocaktan itibaren % 3,1 düşerek 2020'ye girdiği seviyenin altına indi. 

WallachBeth Capital’in yöneticisi Ilya Feygin, insanların endişelenmeye başladığını belirterek borsaların düşüş sürecinde olduğu sinyalini verdi.

Yatırımcılar Çin borsasının yeniden açılmasını beklerken Lunar yeni yıl tatilinden sonra Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 8,2 düşüş ile açıldı. Çin borsaları kapalıyken, Hong Kong borsası ve Hong Kong borsasındaki Çinli şirketleri listeleyen Hang Seng China Enterprises Endeksi keskin bir şekilde düştü.

Bu hafta ABD üretim faaliyetleri hakkında yeni veriler açıklanacak. Geçen hafta Caterpillar ve Boeing gibi şirketlerin açıkladığı kazançlar sektördeki gerginliği göstererek ekonomi hakkındaki endişeleri artırdı.

Wells Fargo Securities'e göre mart ayında ve kasımdaki ABD seçimlerinde borsalarda büyük dalgalanmalar meydana gelecek.  Piyasalar üzerinde Trump’ın rakibinin kim olacağı konusu da etkili olacak.

Ayı piyasası gözükürken dipten almaya çalışmayın

 

Zenginler borsa yatırımını azaltacak mı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)