E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAyı piyasası gözükürken dipten almaya çalışmayın---

Ayı piyasası gözükürken dipten almaya çalışmayın

Ayı piyasası gözükürken dipten almaya çalışmayın
31 Ocak 2020 - 10:37 borsagundem.com

Ünlü yatırım sorumlusuna göre vahşi ayı piyasası gözükürken dipten hisse almaya çalışmayın

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li varlık yönetimi şirketi Crescat Capital'ın baş yatırım sorumlusu Kevin Smith ABD hisse senetleri için ayı piyasasının yaklaştığının ve yatırımcıların mevcut durumun farkında olmaları uyarısı yaptı.

Korona virüsün sonuçlarını tahmin edemediğini belirten Kevin Smith’e göre S&P 500 endeksinde medyan işletme değerinin satışlara oranı aşırı yükselmiş durumda. Şuanda ortalamanın 3,6 katı olduğunu belirten Smith’e göre 1999’daki Dot-com balonunun iki katı seviyesinde.

Yeni bir balon faciasının sinyalleri mi

Kevin Smith’e göre işletme değerinin satışlara oranı mevcut hisse senedi balonunun ne kadar şiştiğini anlamanın en iyi yollarından biri. Oran şirketlerin borçlulukların da dikkate almakta.

Yatırımcılara vahşi bir ayı piyasasının ilk aşamasında olduğumuzu söyleyen Smith’e göre yatırımcıların dipten alın tavsiyelerine kulak vermemeli.

Geçtiğimiz günü Dow Jones endeksi yüzde 0,43 artışla 28.859,44 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,31 kazançla 3.283,66 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,26 değer kazancıyla 9.298,93 puan seviyelerinde seyretti.

Borsa haftayı pozitif kapatmaya hazırlanıyor

SEC Nike markasına soruşturma başlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)