E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar bölündü! Borsalar ne yöne gidecek?---

Yatırımcılar bölündü! Borsalar ne yöne gidecek?

Yatırımcılar bölündü! Borsalar ne yöne gidecek?
30 Haziran 2020 - 11:49 borsagundem.com

DataTrek Research tarafından yürütülen ankete göre borsaların sene sonunda mevcut seviyesinden %10 yükseleceğini veya %10 düşeceğini düşünenlerin oranı eşit

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Söz konusu borsaların geleceği olduğu zaman bütün borsa katılımcılarının bir fikri vardır. Günümüzde ise korona virüs pandemisinin yarattığı belirsizlik ikinci çeyrek biterken borsaların sene sonunda hangi yöne gideceğini tahmin etmeyi imkânsız hale getiriyor.

DataTrek Research tarafından yürütülen bir ankette S&P 500 endeksinin yıl sonunda hangi seviyede kapacağı sorulurken katılımcıların beşte biri mevcut seviyesinden %10 artacağını düşünürken aynı oranda katılımcı %10 düşeceğini tahmin etti.

Şirketin kurucu ortağı olan Nicholas Colas, altı ay gibi kısa bir süre için bile yatırımcıların bu seviyede bölünmesi borsalardaki belirsizlikleri açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Yatırımcıların bu seviyede ayrışmasında borsaların çok hızlı bir şekilde ayı piyasasına girildikten sonra 50 günde toparlanması etkili oldu. Yatırımcılar korona virüs pandemisinden sonra hızlı bir ekonomik iyileşme için umutlu olsa da vakalar yükselmeye devam ettikçe yeni riskler ortaya çıkıyor. Yatırımcılar ayrıca yaklaşan ABD seçimlerinden de endişe ediyor.

Fundstrat Global Advisors kurucu ortağı ve araştırma biriminin yöneticisi Tom Lee, "Koronavirüsün ne yöne gittiği net değil. Ancak aynı zamanda çeyrek sonunda olduğumuzdan dolayı biraz yeniden yeniden dengelenme olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle herhangi bir zayıflığın uzun soluklu olmadığını düşünenler tarafında sayılırım. Bence Temmuz hisse senetleri için güçlü bir ay olacak." dedi.

Borsalar asıl boğa piyasasına giriyor

ABD vadeli endeksleri hafif ekside

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)