E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar asıl boğa piyasasına giriyor---

Borsalar asıl boğa piyasasına giriyor

Borsalar asıl boğa piyasasına giriyor
30 Haziran 2020 - 10:07 borsagundem.com

Borsaların Nisan ve Mayıs ayındaki rallisini boğa piyasasının erken aşaması olarak nitelendiren stratejist James Paulsen’e göre borsalar asıl boğa piyasasına giriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım araştırma şirketi Leuthold Group LLC, borsaların Mart ayındaki dip seviyesinden ardından yaptığı ralliyi boğa piyasasının erken aşaması olarak tanımlarken borsaların çok hızlı bir şekilde aşırı şiştiği endişelerinin yersiz olduğunu savundu.

Şirketin stratejisti James Paulsen geçtiğimiz gün yazdığı yazıda, borsaların 1982, 1987, 2003 ve 2009’daki %30’dan fazla düşüşten sonraki boğa piyasasının erken aşamasına girişlerini kıyasladı. Özellikle 1982, 2009 ve günümüz birbirine oldukça benzer özellikler taşıyor.

İkinci çeyrekte borsalardaki toparlanma korona virüs pandemisinin ekonomik toparlanmayı engelleyeceği endişelerine rağmen devam etti. S&P 500 endeksi benzer yükselişi 1982 ve 2009 yıllarında da yaptı.

Paulsen, borsalarda boğa piyasasının erken aşaması bittikten sonra asıl boğa piyasasına gireceğini ve önümüzdeki yıl çok güçlü yükselme potansiyeli olduğunu söyledi.

Borsaların Nisan ve Mayıs aylarındaki rallisi Paulsen’e göre geçmişteki boğa piyasaların erken aşamasına çok benzerken yatırımcılara sağlıklı kazançlar sağladı.

S&P 500 endeksi 23 Mart’tan sonra 36 yükselirken bazı yatırımcılar borsaların aşırı şiştiği konusunda endişelerini dile getirmekte. Paulsen, yatırımcıların bu dönemde “sık ve bazen de önemli” düzeltmeler beklemeleri gerektiği konusunda uyardı. Paulsen ayrıca yatırımcılara devam eden dalgalanmadan yararlanmalarını önerdi. Ancak uzun vadede yatırımcıları çok daha büyük kazançlar beklemekte.

Borsa İstanbul zirvelere adım adım tırmanıyor

Ekonomik verilerin iyimserliği, ikinci dalga riskini gölgede bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)