E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYaptırımlardan bu yana ilk kez bir Rus uçağı Bükreş'te---

Yaptırımlardan bu yana ilk kez bir Rus uçağı Bükreş'te

Yaptırımlardan bu yana ilk kez bir Rus uçağı Bükreş'te
01 Temmuz 2023 - 18:09 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa Birliği hava sahasını Rus uçaklarına kapattı.16 aylık bir süreden sonra ilk kez bir Rus uçağı bu sabah Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Henri Coanda havalimanına iniş yaptı

Romanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın Bükreş’te bulunan büyükelçiliğindeki 40 personelin aileleriyle birlikte bir Rus hava yolu şirketine ait sivil uçakla Romanya’dan ayrılacağı bildirildi.

Açıklamada, Milli Savunma Bakanlığının onayının alındığı da belirtildi.

Romanya Dışişleri Bakanlığı, 8 Haziran’da Rusya’nın Bükreş’teki büyükelçiliğindeki personel sayısını azaltmasını istemiş ve karara uyulmaması durumunda bazı çalışanların akreditasyonlarının iptal edileceğini açıklamıştı.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol), Rusya ve Ukrayna hava sahasının 2029 yılına kadar Avrupalı havayolu şirketlerinin uçuşlarına kapalı kalacağını tahmin ediyor.

Örgütün resmi internet sitesinde paylaşılan açıklamada, mevcut tahminlere göre Ukrayna ve Rusya hava sahasının 2029 yılı sonuna kadar kapalı kalacağının varsayıldığına dikkat çekilirken, havayolu şirketlerinin rotalarını Güneydoğu ülkeleri üzerinden yeniden yönlendirmesi gerektiği, Asya’dan Kuzey Avrupa üzerinden yapılan uçuş sayısının da azaldığını belirtildi.

Eurocontrol, küresel havayolu endüstrisinin pandeminin etkisinde de hala kurtulamadığına vurgu yaptı.

24 Şubat’ta Ukrayna’da başlayan askeri operasyon sonrası birçok Batılı ülke hava sahasını Rus yolcu uçaklarına kapatmıştı.

Rusya, yanıt olarak benzer yasakları yürürlüğe sokarken, AB ve Kanada da dahil olmak üzere 36 ülkeden havayolu şirketine toprakları üzerinden uçuşları yasakladı.

Rusya duyurdu! 2 general ve onlarca subay öldürüldü

Rusya’daki Wagner krizi Batı’da savunma hisselerini vurdu

Avrupa'da gaz fiyatlarında 'Rusya' etkisi

BM'den Rusya açıklaması

Alman şirket Romanya'da Ukrayna'daki tanklar için bakım merkezi kurdu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)