E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te kör yükseliş devam ediyor---

Wall Street’te kör yükseliş devam ediyor

Wall Street’te kör yükseliş devam ediyor
11 Mayıs 2020 - 15:58 borsagundem.com

ABD borsaları kötü gelen işsizlik verilerine rağmen haftaya yükselişle başlamaya hazırlanıyor. Stratejistler gelecek senenin beklentileri karşılamaması ihtimali konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te hisse senetleri haftaya yükselişle başlamaya hazırlanıyor. ABD’nin en büyük üç endeksi geçtiğimiz haftayı da gelen bütün olumsuz haberlere rağmen yükselişle tamamlamıştı.

Cuma günü ABD Çalışma Departmanı’nın paylaştığı verilere göre Amerika Birleşik Devletleri’nde nisan ayında işsizlik %14,7 olarak açıklandı ve bu oran Büyük Buhran’dan bu yana en yüksek işsizlik verisini gösteriyor. Nisan ayı verilerine göre korona virüs 20,5 milyon Amerikalının işsiz kalmasına neden oldu. Tüm bu olumsuz istatistiklere rağmen pazartesi günü vadeli endeksler yukarı yönü gösteriyor ve haftaya yükselişle başlanacağının işaretlerini veriyor.

ING stratejistleri 2021’de gerçekleşmesi beklenen iyileşme için çok fazla umut bağlandığı konusunda yatırımcıları uyarıyor. Yatırımcılarsa piyasalarda 2020 yılındaki yavaşlamanın daha ilerisini gördüklerini ve S&P 500 şirketlerinin bilançolarındaki %20’lik düşüşe rağmen gelecek yıl gerçekleşecek %25’lik yükselişi fiyatlandırdıklarını belirtiyorlar.

Bankanın Baş Piyasa Stratejisti Chris Turner’ın önderliğinde hazırlanan raporda ING araştırma ekibi şirket bilançolarında piyasa yatırımcılarının 2020 yılı için beklediği %20’lik düşüşün fazla iyimser olduğunu belirtiliyor.

ING’nin Uluslararası Baş Ekonomisti James Knightley ABD’nin gayrisafi yurtiçi hasılasında %7’lik bir daralma bekliyor ve bu oran 2020’deki düşüşün %4 oranında mini bir finansal kriz olacağına dair ortak beklentini çok daha gerisinde.

Raporda, “Aynı şekilde şirket kârlarında şeffaflığın zayıflaması ki Amazon ve Apple bile beklentilerini açıklamada güçlük çekiyor, yatırımcıların hisse senetlerini tutması için bazı güçlü denetleme mekanizmasına ihtiyaç duyması gerektiğini gösteriyor” ibareleri yer aldı.

Banka raporunda mart ayı diplerinden itibaren gerçekleşen %35’lik ralli ve hisse senedi fiyatları ile kazanç oranındaki (P/E) açılma göz önüne alındığında S&P 500’deki 12 aylık uzun vadeli kazanç verimi uzun vadeli ABD Hazine Piyasası’ndan 400 baz puandan daha az verim sunabiliyor.

ING Stratejistleri "Bu gibi belirsiz zamanlarda, hisse senedi piyasalarının desteklenmesi için daha yüksek kazanç beklentileri veya daha düşük değerlemeler gerekebilir" ifadelerinde bulundular.

 

Borsalardaki yükseliş sebepsiz değil

 

ABD vadeli endekslerinde aşağı hareket hızlandı

 

Borsalarda küçük şirketler rallisi yaşanıyor

 

Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)