E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda küçük şirketler rallisi yaşanıyor---

Borsalarda küçük şirketler rallisi yaşanıyor

Borsalarda küçük şirketler rallisi yaşanıyor
11 Mayıs 2020 - 15:30 borsagundem.com

Geçtiğimiz dört hafta boyunca küçük ABD şirketlerin hisse performansı büyük şirketleri geçti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda yatırımcılar büyük buhrandan sonraki en kötü ekonomik şartlar içerisinde borsaların ne kadar süre daha yükseleceğini tartışırken küçük şirket rallisi yaşanıyor.

ABD’nin ana endekslerindeki ralli gelen ekonomik verilerle durma noktasına geldi. ABD'de tarım dışı istihdam, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle, nisanda 20,5 milyon kişi azalarak rekor seviyede düşüş kaydetti ve ülkede işsizlik oranı yüzde 14,7'ye ulaştı.

Analistler kısıtlamaların kaldırılmaya başlamasına rağmen korona virüs kaynaklı ekonomik problemlerin devam edeceği konusunda uyarıyor.

Bunların hiçbiri yatırımcıların küçük sermayeli şirketlerine para yatırmasını engellemedi. Yatırımcılar ulusal şirketlerin çok uluslu şirketlere göre korona virüs sonrası dünyada daha hızlı toparlanacağını düşünüyor.

Bileşenlerinin ortalama piyasa değeri 2 milyar dolar olan Russell 2000 endeksi, geçtiğimiz ay %12 oranında arttı. Bu oran S&P 500 endeksinin artısının neredeyse iki katı. Ralliyi dil yazılım şirketi Rosetta Stone %21, defans şirketi AeroVironment %11, restoran zinciri Bloomin %46 oranında yükselişle taşıdı.

Borsa performansı olarak son on yılda küçük şirketlerin büyük şirketlerin gölgesinde kaldığı düşünüldüğünde son bir ayda oluşan performans daha da dikkat çekici hale geliyor.

Borslar Mart ayında dip seviyesi yaptıktan sonra Glenmede’nun varlık yönetiminden sorumlu Jason Pride gibi isimler müşterilerine daha fazla hisse senedi almayı düşünmelerini söyledi. Özellikler küçük şirketlerin hisselerini çünkü borsalarda korona virüs kaynaklı keskin düşüşler yaşanırken en sert satışı küçük şirketler yedi. Pride’a göre küçük işletmeler kriz sırasında borçlanıp işten çıkarmalarında artış yaşansa da ekonominin düzeldiği zaman çok daha kazançlı olabilirler.

Geçtigimiz ayki rallisine rağmen Russell 2000 endeksi yılbaşındaki seviyesinin %20 altında. S&P 500 endeksi ise %9,5 altında.

ABD vadeli endekslerinde aşağı hareket hızlandı

Avrupa borsalarını ikinci dalga vurdu, yön aşağı döndü

Yatırımcılar borsa yatırım fonlarına yönelmeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.11 Mayıs 2020 16:18

    EKIZ KIMYA HEPSİNE BÜYÜK FARK ATMIŞTIR

  • Kemal11 Mayıs 2020 16:10

    Birkoda neler oluyor

  • wers11 Mayıs 2020 15:51

    türkiyede durum farklı mı yatırımcılar kç yatırımcılardan para koparmak için küçük şirketlerden alım yapıp hisseleri şişiriyorlar bakın ülkede aselsan gibi şirketler yerinde sayıyor halkbank vakıfbank yerinde bunları benden başka gören yok mu

  • F aysal12 Mayıs 2020 02:11

    Ne kadar küçük yatırımcı varsa şu anda borsada. Gerçek bir yükseliş yok. Sanki borsada büyük düşüşün habercisi gibi.