E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te kazançlar ekonomik verilerin önüne geçti---

Wall Street'te kazançlar ekonomik verilerin önüne geçti

Wall Street'te kazançlar ekonomik verilerin önüne geçti
03 Haziran 2021 - 00:50 borsagundem.com

Wall Street'in küçük yatırımcıları paydaşlara sinema salonlarında bedava patlamış mısır ayrıcalığı tanıyan AMC Entertainment Holdings hissesine yüzde 95 değer kazandırdı

BORSAGUNDEM

Spekülatif hisselerin rüzgarına kapılan Wall Street endeksleri, ABD ekonomisiyle ilgili verilerin önüne geçerek çarşamba gününü sınırlı da olsa yükselişle tamamadı. 

ABD borsaları çarşamba gününe petrol fiyatlarındaki yükselişle başladı. Petrol fiyatlarındaki artış sayesinde S&P 500 enerji sektörü yüzde 1.7 kazanç sağladı. 

TESLA'NIN PAZAR PAYINDA SERT DÜŞÜŞ

Tesla'nın elektrikli otomobil piyasasındaki satış payı sert bir düşüşle Nisan ayında yüzde 11 geriledi. Tesla hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kaybederek S&P 500 ve Nasdaq'ın daha yüksek performansını da frenlemiş oldu. 

REDDIT'TE ORGANİZE OLDULAR

Sosyal medya platformu Reddit'teki WallStreetBets forumunda organize olan küçük yatırımcıların alımları hızlandırdığı AMC Entertainment Holdings hisseleri çarşamba günü tam yüzde 95.2 oranında değer kazandı. 

Şirketin hissedarlarına sinema salonlarında bedava patlamış mısır verilmesi gibi ayrıcalıklar tanıyan AMC tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, hissedar tabanıyla daha fazla ilişki kurmak istendiği ifade edildi. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 25.07 puan ve yüzde 0.07 oranında artışla 34.600.38 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi de 6.08 puan ve yüzde 0.14 oranında artarak 4.208.12 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 19.85 puan ve yüzde 0.14 oranında artışla günü 13.756.33 seviyesinde kapadı.



Bu arada dün yayımlanan Fed'in Mayıs ayı toplantı tutanaklarında ABD ekonomisiyle ilgili iyimser tespitler de yatırımcıların moralini artıran faktörlerden oldu. 

Dün açıklanan verilere göre, ABD ve Avrupa'da imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin beklentilerin üzerinde yükselmesi ekonomik toparlanmaya yönelik iyimserliği artırırken, aktivitede sektör ve ülke bazlı önemli ayrışmaların devam ettiği görüldü.

ABD'de imalat sanayi PMI 62,1 ile tarihi zirvesine çıkarken, ISM imalat sanayi PMI, 61,2 ile tahminleri aştı.

Wall Street yatırımcıları bugün ve yarın yayımlanacak istihdam verilerini dikkatlice takip edecek. 

ABD, Türkiye'yi de ilgilendiren dijital vergi planını erteledi

 

ABD'de MBA endeksleri düşüş gösterdi

 

Bej Kitap: Büyümenin sağlam kalacağına dair iyimserlik mevcut

 

Avrupa borsaları ekonomik toparlanma beklentisiyle yükseldi

 

Borsa İstanbul gün sonunda toparladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)