E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’in 5 ünlü isminden 2024 borsa tahminleri---

Wall Street’in 5 ünlü isminden 2024 borsa tahminleri

Wall Street’in 5 ünlü isminden 2024 borsa tahminleri
19 Ocak 2024 - 14:47 borsagundem.com

2023’ün hisse senetleri performansları Wall Street yatırımcılarının tahminlerini yıkıp geçmişti. Geçen yıl öngörülerinde haklı çıkan nadir isimlerden biri olan Ryan Detrick ve diğer 4 borsa uzmanı 2024’e ilişkin beklentilerini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar için zor geçeceği öngörülen 2023 yılı hisse senetlerinin beklenenden çok daha yüksek performans göstermesine sahne oldu. Muhteşem yedili olarak da anılan lider dominant teknoloji hisselerinin önderliğinde S&P 500 Endeksi %24’lük getiri sağladı. Faiz oranları ve resesyon endişeleri de geride kaldı.

Carson Group’un Baş Borsa Stratejisti Ryan Detrick borsalara ilişkin öngörülerinde büyük oranda haklı çıktı. Detrick 2022’nin sonundaki röportajında bir resesyon ihtimalini yakın görmediğini ekonominin birçok insanın beklediğinden daha güçlü olacağını ve hisse senetlerinde %12 ila %15 aralığında yükseliş görüleceğini söylemişti.

Elbette Detrick ve diğer stratejistler yaklaşmakta olan yapay zeka akımını görebilselerdi 2023’ün yüksek getiri oranlarını yakalamaya daha da yaklaşabilirlerdi. Barron’s’un haberinde Detrick ve diğer dört borsa stratejistlerine 2024 için hisse senetlerinden ne bekledikleri soruldu. Habere göre ortaya çıkan genel tema ise temkinli iyimserlikti.

Grimes & Co’nun Baş Yatırım Sorumlusu ve Başkanı Kevin Grimes:

Piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (FED) önüne geçmekten kendini alamadıklarını hissediyorum. Yıla mart ayından itibaren başlanılarak yıl ilerisinde altı ila yedi faiz indirimi ve dördüncü çeyrekte büyük bir ralli ihtimallerini fiyatlayarak başladık. Bana kalırsa bu kadarı çok fazla.

Piyasalar muhtemelen yükseliş eğilimi gösterecek. Ancak çok fazla volatilite olacak. En favori müşterilerimden birisi yakın zamanda bana S&P 500’ün 2024’ü %5’in üzerinde yükselişle bitirme ihtimalinin ne olduğunu düşündüğümü sordu. Refleks olarak verdiğim cevap bunun çok mümkün olduğu yönündeydi. Ancak her şey başlangıç noktanıza dayanıyor. Eğer dördüncü çeyrekte %12 yükselirseniz ve yılı %26 yükselişle tamamladığınızı gördüyseniz bu zor bir başlangıç noktasıdır. Geçen yılsa aksine piyasalar düşük seviyelerden yükselmişti. Bu yıl için güzel bir kurulum olmuştu.

Konsensüsün yumuşak iniş yönünde olduğunu düşünüyorum. Bu oldukça akla yatkın. Ancak yumuşak iniş neye benzeyecek. Bu muhtemelen altı veya yedi faiz indirimi olmayacak. Muhtemelen bir iki faiz indirimi belki de maksimum birkaç tane daha olabilir. Bu aydan aya ve çeyrekten çeyreğe gelen verilere bağlı olacaktır. Bu yıl bir ton volatilite ama yükseliş trendi olacağını düşünüyorum

 

Carson Group Baş Borsa Stratejisti Ryan Detrick

2024 için hâlâ bir resesyon görmüyoruz. Bizim düşüncemize göre tüketici tarafı hâlâ oldukça sağlıklı. Geçen yıl ekonomi için ters rüzgar oluşturan imalat ve konut sektörünün bu yıl ekonomiyi destekleyici hale gelebileceğini düşünüyoruz. Eğer bir resesyondan kaçınabilirsek bunun bir boğa piyasasının temelleri olması bizim için hâlâ çok mantıklı.

S&P iki yıldan fazla bir süredir yeni bir zirve yapmadı ve bu tek başına yatırımcıların iyimser olmasının bir nedeni olmalı. Piyasalar doğru zamanı bekliyor. Bir kez yeni zirvelere ulaşmaya başladığımızda çok daha fazlasını görebiliriz. Ekonomi güçlü. Enflasyon geçen yılın sorunu. S&P’nin bu yıl %11 ila %13 arasında yükseleceğini düşünüyoruz. Ancak liderliğin geçen yılın kaybeden isimlerinden geleceği görüşündeyiz. Genişleme temasının gerçek olduğunu düşünüyoruz.

 

Heritage Financial Başkanı ve CEO’su Sammy Azzouz

İnsanların 2024'te tahmin etmesi değil, hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Resesyon gerçek bir olasılık. Sabit gelir varlıkları enflasyonist ortamlarda genellikle iyi performans gösterir ve getirilerdeki son geri çekilmelere rağmen hâlâ son 20 yılda gördüğümüz aralığın üst uçlarındalar. Çoğu yatırımcı için, yüksek kaliteli sabit gelir varlıklarına yatırım yapmak ihtiyatlı bir tercihtir. Öz sermaye getirilerinin sabit getirili getirilerin üzerinde olmasını bekliyoruz, ancak 2023'ten sonra farkın daraldığını da görüyoruz.

Hisse senetleri içinde, Muhteşem yedili hisseleri büyük şirketlerin hakimiyetini temsil ediyor. Ancak fiyatları ABD pazarının geri kalanına göre şişirilmiş görünüyor. Daha az konsantre bir yaklaşım benimsemek mantıklı. ABD'de bu yaklaşım değer yatırımlarına doğru eğilmek ve S&P 500'ün endeks performansının gerisinde kalan küçük ve orta büyüklükteki şirketlere yatırım yapmak anlamına geliyor.

Gelişmekte olan piyasalardaki büyüme esas olarak Çin nedeniyle gecikti. Dolayısıyla bu alanda biraz risk almak ve pozisyon oluşturmak için iyi bir zaman olabilir. Genel olarak, ABD'li yatırımcıların çoğu denizaşırı ülkelere yeterince yatırım yapmıyor. %60 ABD, %30 gelişmiş piyasalar ve %10 gelişmekte olan piyasalar gibi bir dağılımın portföylere dengeli bir küresel risk sağladığını düşünüyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde dış pazarların ABD'den daha iyi performans göstermesini bekliyoruz.

Jackson Square Capital Yönetici Ortağı Andrew Graham

2024 takvim yılı kasım ay sonlarında tahvil faizlerinin kısa süreli yükselişi sonrası hisse senetlerinde gördüğümüz büyük ralli nedeniyle kötü başladı. Bu ralli bir ileriki süreçte bir miktar baskı uyguladı. Genel olarak konuşmak gerekirse S&P kısa süreli yüksek tahvil faizlerinin olduğu dönemlerden sonra ortalamaya dönme eğilimindedir. Dolayısıyla başlangıçta %5lik bir düşüş bekliyorduk. Ancak Ocak ve Aralık 2024 ayları arasında hisse senetlerinin orta seviyede tek haneli rakamlarda belki %7 veya %8 oranında yükseleceğini söyleyebilirim.

Yumuşak bir iniş ve daha düşük faiz oranları yönündeki konsensüs tahminler doğruysa, bu özellikle küçük sermayeli hisse senetleri için harika bir düzen olacaktır. Russell 2000’in daha iyi performans göstermesini bekleyebilirim ve buna %15 diyebilirim. Düşük sermayeli hisse senetleri önemli ölçüde büyük sermayeli rakiplerinden düşük performans gösteriyor. 2024’te düşük sermayeli hisselerden yana daha fazla boğa piyasası görüşlerine sahibim.

 

Crescent Grove Yatırım Birimi Eş Genel Müdürü Andrew Krei

Genel anlamda konuşmak gerekirse yıl için ve özellikle de önümüzdeki 12 ila 18 aylık zaman dilimi için hisse senetlerine yönelik oldukça iyimseriz. Geçen yılın sonuna doğru biraz gerildik. Eğer yatırımcıların pozisyonlarındaki farklı metriklere bakarsanız yatırımcı duyarlılığının özellikle genel yükseliş beklentileri etrafında biraz aşırı seviyelere çıkmaya başladığını görürsünüz. Biz buna en azından kısa vadeli de olsa bir tür sıfırlamaya ihtiyaç olduğu yönünde zıt bir gösterge olarak bakıyoruz.

Bu sıfırlanmadan bir kez kurtulduğunuzda bana kalırsa oldukça pozitif bir büyüme ortamıyla karşılaşacaksınız. Enflasyon FED’in %2 hedefine kadar gerilemese bile daha önce destekleyici olmayacağını düşündüğümüz bir FED desteği olacak. Geçen yılın büyük kazananları olan büyük teknoloji hisselerinin muhtemelen bu yıl düşük performans göstereceğini orta ve küçük sermayeli şirketler için yetişme yılı olacağını ve ekonomik döngüye duyarlı, değerinin altındaki hisse senetlerinin büyüme endekslerindeki hisselerin altında performans göstermeyeceğini düşünüyoruz.

ABD’de enflasyon bilmecesi hala çözüme kavuşmuş değil

 

Borsada uzun vadede kazanmanın şifresi istikrar

 

Küresel piyasalarda teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)