E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street yatırımcıları diken üstünde---

Wall Street yatırımcıları diken üstünde

Wall Street yatırımcıları diken üstünde
06 Ekim 2020 - 13:44 borsagundem.com

Wall Street’te gündem belirsizliklerle dolu olsa da borsa uzmanları endekslerdeki asıl sorunun yüksek seviyelerde sıkışılması olduğunu belirtiyor. S&P 500 için düşüş öngörüleri artıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yönetim kademelerindeki belirsizlik Wall Street borsalarını kontrolü altında tutuyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüs tedavisi altında olmasına rağmen ve Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin arasındaki teşvik paketine dair olumlu açıklamalar yatırımcıların umutlanmasına neden oluyor.

Tüm bu değişkenlerin dayandığı nokta ise kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık Seçimleri.

Yatırım bankacılığı şirketi Piper Sandler’ın Baş Borsa Teknisyeni Craig Johnson ise Trump’ın Kovid-19 tanısı ve tedavisinin piyasalar üzerinde rahatsız edici bir etkisi olduğunu düşünmüyor. Buna karşın borsa uzmanına göre S&P 500 endeksi için teknik sebeplerden dolayı aşağı yönlü hareket riski sürüyor.

Johnson CNBC’ye verdiği röportajda, “Öncelikle şu anda endekslerde marjinal yükselişler gözlenen eylül ayından önceki yükselişlere bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte nisan ayında düşük seviyelerde gerçekleşen ticarette yukarı yönlü trende zorlandığımız ve şu anda bulunduğumuz yukarı seviyele geldiğimiz ve bir miktar da sıkışıp kaldığımız ticaret aralığına odaklanmamız gerekiyor” dedi.

Borsa uzmanı sıkışılan seviye olarak S&P 500 endeksinden 3.386’dan 3.400 seviyesine kadar ulaşan üst sınırın yanında 50 günlük ortalama destek seviyesi olan 3.364 puanı ve 200 günlük hareket ortalama seviyesi olan 3.112 puanı gösteriyor:

Johnson, “Şu an için bu seviyede sıkıştık. Bu nedenle geçmişte olduğumuzdan daha dikkatli olmamız gerekiyor. Mart ayı diplerinde para kazanmak oldukça kolaydı. Fakat şu anda bir miktar daha fazla dikkatli olunması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Doğru hisseyi bulan kazanacak

Borsa danışmanlık şirketi Simpler Trading’in üst düzey yöneticilerinden Danielle Shay CNBC’deki röportajında Johnson’ın borsaların kritik bir aralıkta olduğu görüşlerine katıldığını belirtiyor. Buna karşın Shay halen bazı hisselerde halen fırsat gördüğünün de altını çiziyor.

Borsa uzmanı, “Kovid hisselerinde iyi bir ticaret süreci geçirdik. Bazı güçlü kalamayan fakat pandemiden yararlanan hisselerin şirketler halen bulunuyor. Bu yıl fark ettiğim şey sektörlerin tek tek oluşturduğu performanslar iyi olmasa da Peloton, Chewy, Walmart, Teladoc, DocuSign, Zoom, Amazon gibi şirketlere bakıldığında bu şirketlere yatırım yapılmasının, hisse alımının ve tutmanın birçok fırsat doğurduğu. Zira bu şirketler pandemi süresince iyi performans gösterdiler” ifadelerinde bulundu.

Video konferans uygulaması Zoom’un hisseleri bu yıl %600’le bu yılın en iyi performansını gösterdi. S&P 500’ün en geniş hisselerinden birisi olan Amazon’sa %69 yıllık yükseliş yakaladı.

Morgan Stanley: Piyasalardaki yeni normale alışın

 

Trump'ın ilacını üreten şirketin hisseleri coştu

 

Goldman Sachs: Asya piyasaları dünyanın geri kalanından daha iyi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 06 Ekim 2020 14:37

    Nazdaq endeksli teknoloji yatırım fonlarını burada herkese öneririm. Abd borsaları düşmez, geri gelişler hep alım fırsatıdır.YTD

  • Okie Dokie06 Ekim 2020 14:10

    Eeeee ne demiş atalarımızı deveyi diken borsacıyı da öpen sevilir.