E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump'ın ilacını üreten şirketin hisseleri coştu---

Trump'ın ilacını üreten şirketin hisseleri coştu

Trump'ın ilacını üreten şirketin hisseleri coştu
06 Ekim 2020 - 10:19 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın korona virüs tedavisinde kullanılan REGN-COV2 ilacının üreticisi Regeron'un hisseleri dün yüzde 7 yükseldi. Böylece firmanın piyasa değeri bir günde 4.3 milyar dolar artışla 64.4 milyar dolara yükseldi.

Korona virüse yakalanan ABD Başkanı Donald Trump, dün gece hastaneden ayrılarak Beyaz Saray'a geri döndü ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Trump'ın tedavisinde kullanılan REGN-COV2 ilacının üreticisi Regeron'un hisseleri ise dün yüzde 7 yükseldi.

Trump'ın ekibi söz konusu ilacın tedavide kullanıldığını cuma günü açıklamıştı. Bunun üzerine Nasadaq'ta işlem gören Regeron hisseleri borsa açılışında yüzde 10 yükseldi. Daha sonra kazanımlarının bir kısmını geri verse de hisseler günü yüzde 7 yükselişle kapattı.

ŞİRKETİN PİYASA DEĞERİ 1 GÜNDE 4.3 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Bu yükselişle beraber Reegeron'un piyasa değeri sadece 1 günde 4.3 milyar dolar yükselerek 64.4 milyar dolara ulaştı. Korona virüs tedavisi üzerinde çalışan Regeron'un hisseleri 2020 genelinde yatırımcısına yüzde 60 getiri sağladı. Regeron haziran ayından bu yana geliştirdiği korona virüs ilacını insanlar üzerinde test ediyor. Korona virüse karşı hızlı bir şekilde ilaç geliştirilmesini amaçlayan bir program kapsamında da devletten 425 milyon dolarlık kaynak sağladı.

REGN-COV2'DEN AYDA 300 BİN DOZ ÜRETİLMESİ HEDEFLENİYOR

Bu yükseliş firmanın CEO'su ve kurucularından olan Dr. Leonard Schleifer'in mart ayından bu yana servetinin 400 milyon dolarlık artışla 2.5 milyar dolara ulaşmasını sağladı.

Dr. Leonard Schleifer geçen cuma Trump'ın tedavisiyle ilgili yaptığı açıklamada "Trump'ın bağışıklık sistemini yeterince güçlendirerek hastalığı tamamen yenmesini umuyoruz" açıklamasında bulundu.

Regeneron Trump'ın tedavisinde kullanılan REGN-COV2 ilacından ayda 300 bin doz üretmeyi hedefliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KÖPEK DOLABI06 Ekim 2020 11:17

    DEMEKKİ NEYMİŞ BELKİDE HASTA DEĞİLDİ ..ŞİKETLE ANLAŞMIŞTA OLABİLİR..3 GÜNDE NASIL İYİLEŞECEK

  • TAMİZ KARTALGÖZ06 Ekim 2020 11:09

    Madem trump iki günde ayağa kaldırdı ise en azından neden vatandaşları ızdırap çekerek ölmelerine izin veriyorlar.bence hasta falan değil bir oyun hepsi bunlrın.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Ekim 2020 11:06

    Bu virüsü abd nin çıkartığı söyleniyor idi 3 sene önceden ve abd filmlerini iyi seyir ederseniz buna dair bir çok film var.ayrıca 2015 de bill gates böyle bir şey olacağını söylediğine göre bu hastalığı abd çıkartı ise sebebi belli yeni bir ekonomik kriz.bunun ilacı ve aşı da abd var.

  • Oku!06 Ekim 2020 14:02

    Tanrıkulu buralara bilgini aşan yorumlar yazmadan önce bol bol oku. Kendini geliştir. Sadece edebiyata takılma. Siyaset oku,ekonomi oku. Sosyoloji olabilir mesela. Yandaşların gibi olma. Böyle herşeyi Bill Gates yaptı demekle olmuyor bu işler.