E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street tarihinde bir ilk---

Wall Street tarihinde bir ilk

Wall Street tarihinde bir ilk
23 Mart 2020 - 09:38 borsagundem.com

New York Ticaret Borsası ilk defa ticaret salonlarını borsacılara kapatarak tamamen elektronik ortamda işlem görecek. Uzmanlara göre risk oldukça büyük.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York Borsası Pazartesi günü (bugün) tamamen elektronik olarak açılacak. Asırlık borsa ilk defa güvenilir borsacıları ticaret salonunu doldurmadan düzenli saatlerinde işlem görecek. İsmini vermek istemeyen New York Ticaret Borsası (NYSE) yetkilileri bu yepyeni ticaret biçimiyle alakalı, “Bu eşi benzeri görülmemiş bir olay, daha önce hiç olmamıştı” ifadelerini kullanıyor. “Daha önce ticaret salonumuz kapalıyken piyasalar hiç açık olmamıştı.”

Georgetown Üniversitesi profesörü James Angel’ın Marketwatch’a yaptığı açıklamalara göre NYSE bugünkü hamlesiyle büyük bir risk aldı. Tarihteki diğer örneklerde ticaret salonu kapalı olduğunda bütün piyasanın kapalı olduğunu hatırlatan Angel, “Bu NYSE’nin tamamen elektronik olarak yönetileceği ilk sefer olacak” ifadelerini kullandı.

“Risk çok fazla çünkü NYSE her zaman medyanın hedeflerinden birisi olmuştur ve en küçük bir yanlışlık milyonlarca insan tarafından görülecek”

 New York Ticaret Borsası’nın temelleri 16 Mayıs 1792’ye kadar gidiyor. New York Ticaret Borsası Kurulu ise 1817 yılında kuruldu. 228 yıl boyunca NYSE hiçbir zaman bir grup ticaret insanı ticaret salonunu doldurmadan işlem görmemişti. Ticaret salonu en son 2012 yılındaki Sandy Kasırgası sırasında kapılarını kapatmış ve bu dönemde borsa da kapalı kalmıştı.

NYSE yetkilileri çarşamba günü bir borsacıda korona virüs tespit edilmesi nedeniyle pazartesi gününden itibaren bütün borsa işlemlerinin elektronik ortamda yapılacağını açıklamıştı. 

ABD borsası ne olacak? New York'ta tüm iş yerleri kapanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEREM KALBURÜSTÜ23 Mart 2020 11:19

    bence asıl virüsün üstü Dow.dünya ya virüs buradan yayılmaktadır.olumlu olmuş aslında bizim borsada böyle olmalı idi.

  • Bennn23 Mart 2020 10:50

    çalışanlar için büyük risk tabiki onlarsız eğer işlemlerin yapıldığı görülürse kednilerine yeni iş bulmak zorunda kalacaklar 

  • blomberg23 Mart 2020 10:39

    Bu blombergdeki elemanların yorumu borsayı olumsuz etkiliyor. Akbaba gibi çıktılar haber yapıyorlar. 82 binde borsa düşer dediler borsa 84bine dayandı. Bu ortamda olumsuz haber vermek neyin kafası. 

  • ekonomist/stratejist23 Mart 2020 11:13

    Bloomberg HT pismanliktir. Onlar da bir oyunun parçası a para da takip etmem. Ben kendim 3n iyi ekonomist/stratejist olduğum için özgün kararlarimi veririm😉

  • brokerx23 Mart 2020 11:03

    sence kime hizmet ediyorlar ortada değil mi? .

  • ekonomist/stratejist23 Mart 2020 10:31

    Bekle beni Wall Street sana doğru geliyorum sana açılacam ama daha da düşmeni bekliyorum. Dünyanın en iyi şirketleri en güçlüleri hiç bu kadar ucuzlamadıydı daha da düşecek. Bufft ellerini açmış bekliyor Wall Street en dipten 128 milyar dolar servetiyle voleyi vuracak 1 yılda 2'ye katlar şerefsizim adam böyle ultra milyarder oldu😉