E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDuayen yatırımcı Buffett'tan tahvil hamlesi---

Duayen yatırımcı Buffett'tan tahvil hamlesi

Duayen yatırımcı Buffett'tan tahvil hamlesi
09 Nisan 2024 - 13:20 borsagundem.com

Berkshire Hathaway'ın sahibi duayen yatırımcı Buffett, küresel piyasalara Japon yeni cinsinden tahvil satışı yapmayı düşünüyor.

20. yüzyılın en başarılı yatırımcısı olarak kabul edilen Berkshire Hathaway yatırım şirketinin sahibi ve İcra Kurulu Başkanı CEO) Warren Edward Buffett, Japon yeni türünden tahvil satışı planlıyor.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın bir kaynak, ABD’li şirketin bankaları olası tahvil arzı için yetkilendirdiğini belirtti. İhracın piyasa koşullarına bağlı olarak yakın gelecekte gerçekleşmesi bekleniyor.

İlk büyük finans dışı yurtdışı tahvil ihraççısı

Berkshire Hathaway, Japonya Merkez Bankası’nın geçen ay dünyanın son negatif faiz politikasını terk etmesinden beri ilk büyük finans dışı yurtdışı tahvil ihraççısı olacak.

Hem Japon hem de yabancı ihraççıların yen cinsinden tahvillerinin spread’leri Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda’nın tekrar faiz artırımı için acele etmeyeceğine dair sinyallerle Eylül 2022’den beri en düşük seviyeye geriledi.

Daiwa Securities stratejistii Atsuko Ishitoya, Berkshire’in yen tahvili satma planının, şirketin daha fazla ticari şirket hissesi satın alabileceği yönündeki spekülasyonları teşvik ettiğini söyledi. (BloombergHT)

Buffett formülüyle borsada küçük paralarla nasıl servet edinilir?

 

Warren Buffett’ın kazandıran formülü: 2 fonlu portföy stratejisi

 

Yatırım efsanesi Buffett’a göre borsada kazanmanın yolu

 

Warren Buffett, Apple hisselerini satıyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)