E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivVolkswagen'den satışlarda düşüş beklentisi---

Volkswagen'den satışlarda düşüş beklentisi

Volkswagen'den satışlarda düşüş beklentisi
14 Mart 2024 - 07:11 borsagundem.com

Genel ekonomik durumun zorlu olmaya devam ettiğini belirten Volkswagen, 2024’te satışlar yavaşlamasını bekliyor.

Zorlu bir yılın habercisi olarak rakiplerine benzer açıklamalarda bulunan Alman otomobil üreticisi Volkswagen, bu yıl otomobil satışlarının yavaşlamasını bekliyor.

Volkswagen, kasvetli ekonomik görünüm ve artan rekabetin ortasında bu yıl otomobil satışlarında 2023'e göre keskin bir düşüşle yüzde 3'lük bir artış olacağını tahmin etti.

VW markasındaki idari personel maliyetlerini beşte bir oranında azaltma planlanını açıklayan şirket bunun işten çıkarmalar yerine kısmi ve erken emeklilik yoluyla olacağını duyurmuştu.

Alman otomobil üreticisinin 2023 sonuçlarını sunan Finans Şefi Arno Antlitz, genel ekonomik durumun zorlu olmaya devam ettiğini ancak ekonomik görünüme ve yoğun rekabete rağmen 2024'ten “emin” olduklarını belirtti.

Volkswagen'in satışları 2023'te yüzde 12 artışla 9,24 milyon araca yükseldi. Öte yandan Volkswagen yaptığı açıklamada, önümüzdeki aylarda tamamen elektrikli olanlar da dahil olmak üzere Batı Avrupa'daki araç siparişlerinde artış beklediğini kaydetti.

Tesla hisselerine Wells Fargo darbesi

 

Volkswagen'in Ocak ayı satışlarına Çin etkisi

 

Volkswagen'den geri adım: Halka arzdan vazgeçti

 

Volkswagen'de arıza: Araç üretimi durdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)