E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVirüsün piyasaya etkisi 2022 yılına kadar---

Virüsün piyasaya etkisi 2022 yılına kadar

Virüsün piyasaya etkisi 2022 yılına kadar
17 Mart 2020 - 16:44 borsagundem.com

Yatırımcılar korona virüs salgınının bir an önce bitmesini umut ediyorlar. Fakat bazı uzmanlara göre virüsün etkileri 2022 yılına kadar sürebilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dow Jones 1987 yılından sonra en büyük düşüş olan 3 bin puanlık düşüşten sonra toparlanma sinyalleri veriyor. Bununla beraber yatırımcıların hükümetlerden beklediği büyük umutlar da korona virüsün piyasalara etkisiyle kayboldu. Birçok uzman piyasalarda uzun bir süre devam edecek keskin iniş ve çıkışlar beklediklerini öngörüyor.

Avustralya merkezli döviz şirketi AxiCorp’un piyasa stratejisti Stephan Innes,"Göz ardı etme eğiliminde olduğumuz önemli bir 2008 karşılaştırması, finans sektörünün dışındaki Lehman krizi sırasında hayatın devam ettiğiydi. Özünde, restoranlar rezervasyon aldı; taksilere binildi, dükkanlar hala hareketliydi. Bu sefer, tüm dünya kepenkleri kapatmanın eşiğinde” diyerek müşterilerine durumun ne kadar ciddi olduğunu açıklıyor.

Ayı piyasası kalıcı olabilir

2019’un kasım ayından beridir küresel finans krizinin ikinci ayağı olacağı öngörülerinde bulunan Lamoureux araştırma firmasının başındaki isim Yves Lamaureux, Marketwatch’a yaptığı röportajda bu krizin beklenilenden çok daha uzun sürebileceğini söylüyor.

“Bana kalırsa 10 yıllık steroid almış piyasalar oldukça kırılgan durumda. Bir şeyin boğa piyasasını tersine çevireceğini bekliyordum. Virüs balonu patlatan iğneydi.”

  Lamaureux her ne kadar şirketleri ve tüketicileri büyük bir borç içerisine soksa da piyasaların satışının sonuna geldiğine inanıyor. Bunun yeni fırsatlar ortaya çıkarabileceğini söyleyen ekonomist henüz her şeyin bitmediği konusunda da uyarıyor.

S&P bu yıl küresel durgunluk bekliyor

 

"Gelecek yıl ve 2022 yılında birer satış daha göreceğiz, böylece üç büyük dalganın gelmesini bekliyorum. Bu dalgaları büyük sıçramalar tarafından takip edilecekler” ifadelerini kullanan Lamareux bu dalgalandırmaya sebep olan şeyin virüs olduğunu ve piyasaları tekrar vurabileceğini söyledi. 

Piyasaların yatırım yapmaya hiç elverişli olmadığını ifade eden Lamareux kendisinin sağlık şirketlerinin ve aşının test edip keşfetmesine yardımcı olan yazılımlar üreten Schrödinger gibi şirketlerin hisselerine yatırım yaptığını söyledi. "Bugün tam da buna ihtiyacımız var."

S&P bu yıl küresel durgunluk bekliyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Umut17 Mart 2020 20:35

    Aşı bulunursa piyasa kısa sürede normale döner bence. Hatta şuan da söylenen ve daha önceki tarihlerde virüsler için bulunan başka aşıların birkaç tanesi faydalı tepkiler veriyor ama yeterli değil demişlerdi bazı uzman doktorlar. Bu bile baya iyi birşey. Bu ilaçların biraz geliştirilmesi sonucu etkili birşey olabilir. Hatta bazı ülkelerdeki labaratuvar lar, hayvanlar üzerinde denenen coronavirus aşılarınin etkili olduğunu bile söylemişlerdi geçenlerde. Bana göre yakında bu aşı sorunu yakında çözülebilir ve heryerde hayat normale boylece kısa sürede dönmüş olur.

  • ----------- ??????????-------------18 Mart 2020 00:05

    sen iyi gaz veriyorsun nasıl olacak bu.şirketler üretip kime satacaklar.bilançoları nasıl kar yazacak.bilmeden yorum yapmıssın iyi sallamıssın.

  • kılıç17 Mart 2020 18:37

     DÜNYADA ÇOK SAYIDA ÖLÜMCÜL HASTALIK VAR HERKES BUNADA ALIŞACAK ÇÜNKÜ AVRUPA GİBİ GÜÇLÜ ÜLKELER BİLE YETERSİZ KALIYORSA BİZİM GİBİ ÜLKELER ALIŞMAYA MECBUR KALACAK.