E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVeysi Kaynak, 'Suriyelilerle gerginlik'ler için konuştu---

Veysi Kaynak, 'Suriyelilerle gerginlik'ler için konuştu

Veysi Kaynak, 'Suriyelilerle gerginlik'ler için konuştu
05 Temmuz 2017 - 03:27 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriyeli mültecilerin karıştığı gerginliklerin artması üzerine sağduyu çağrısı yaparak “Hoşgörüyü elden bırakmayalım. Kimsenin suç işleme özgürlüğü yok” dedi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak son günlerde sıkça haberlere konu olan Suriyelilerle yaşanan gerginlik haberleri için açıklamada bulundu. Hande Fırat imzalı Hürriyet'teki haberde Kaynak şu açıklamalarda bulundu:

TEPKİ OLUŞMAYA BAŞLADI: “Son zamanlarda Suriyelilere karşı bir toplumsal tepki oluşmaya başladığını görüyoruz. 3 milyon 50 bin kişinin içinde elbette suç işleyenler var. Ancak Suriyelilerin suç işleme oranı, bizim kendi vatandaşlarımızın daha düşüktür. Suriye’de güvenli bölgeler oluştukça kendi topraklarına dönerler.

FABRİKALARIMIZ DURUR: Türkiye 3 milyon insanı beşeri sermaye olarak da görmelidir. 3 milyon insan içinde yüksek tahsilliler, uzmanlar var. Şu anda Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Osmaniye’de, Gaziantep’te hatta Ankara’da Ostim’de birçok ilde eğer Suriyeliler olmazsa düz işçilik yapan yok. Fabrikalarımız durur.

SAVAŞAMAZLAR: Şunu duyuyoruz; ‘Bizim askerimiz gidip orada şehit oluyor. Bunlar burada vakit geçiriyorlar.’ Doğrudur ancak yeterli değil. 20 ile 45 yaş arasında herkes savaşabilir ama hiçbiri savaşçı değildir. Savaşçı olabilmesi için eğitilmeleri, donatılmaları lazım. Bunu Türkiye’nin tek başına yapması doğru da değil mümkün de değil. Türkiye bu işe sadece insani bakmaktadır. Türkiye’de 1 milyon 200 bin civarında yardıma muhtaç Suriyeli kadın var. İnsanları görmezlikten gelemeyiz.

BOMBALARDAN KAÇTILAR: Çağrım şudur: Bu insanların geçici süre Türkiye’de olduklarını ve Türkiye’nin geleneklerine uygun olarak ev sahipliği ve büyük fedakârlıklar yaptığını unutmamalıyız. Bu meselede halkımız kendiliğinden bir tepki ortaya koymamalıdır. Türkiye topraklarında hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü olamaz.Vatandaşlarımız suç işlediği hususunda bir kanaate sahip olursa onu kolluk güçlerimize bildirmeliler ve yargılanmalarının önünü açmalılar.”

TOPLUMSAL KIŞKIRTMA

Açık olarak toplumsal bir kışkırtma olduğunu söyleyebilirim. Provokasyon var. Bu kışkırtmalar, insanları meydana çağırmalar. Önceki gün Ankara Yenimahalle’deki hadise öyle oldu. Çok farklı sosyal medya hesaplarından çağrılar yapıldı. Bu da provokasyon olduğunu gösteriyor. Emniyet siber suçlarla mücadele birimi çalışıyor. Bunlar dışarıdan, provoke edilen, kışkırtılan kötü niyetli girişimler.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Beyfendi05 Temmuz 2017 10:08

    Ucuz işgücü konusunda Suriyelilerin kullanıldığı doğrudur. Lakin bu topraklarda %14 civarı Bir işsizlik olduğu da doğrudur. Bütün bunlar olurken bunu söylemesi abes ve yanlış. Öte yandan devlet tecrübesi var mı diye bakıyorum, yalandan bir yıl belediye başkanlığı yapmış sonra da atamayla önce adalet bakanlığı müsteşar yardımcısı sonra yani en son başbakan yardımcılığına atanmış. Özetle devlet kademelerinde cekirdekten yetiserek ve usul öğrenerek filan yetişmediği ortada, zaten açıklamalar bunu gösteriyor. Dikkat edin ilginç ve mantıksız açıklamalar genelde devletten yetişmeyip sonradan siyasiler tarafından dışarıdan atanan tecrübesiz isimler tarafından yapılıyor. Dikkat edin Devletten yetişen biri bu tarz yanlış açıklamalar pek yapmaz.

  • Şaşkın bakkal05 Temmuz 2017 10:00

    Neredeyse Suriyeliler olmazsa açlıktan ölür Türk halkı diyecek. Ramak kalmış. Ben ikna oldum şahsen. neticede devlet yetkilisi, muhakkak doğruyu söylerler. Allah Suriyelilerden razı olsun, 27 milyar dolar harcadık onları için, daha da fazlasını harcariz. Neticede halkımız sormuyor zaten hesap kitap.

  • Mahallenin Delisi05 Temmuz 2017 09:27

    Şunu duyuyoruz demişler‘"Bizim askerimiz gidip orada şehit oluyor. Bunlar burada vakit geçiriyorlar.’ Doğrudur ancak yeterli değil. 20 ile 45 yaş arasında herkes savaşabilir ama hiçbiri savaşçı değildir." TOKAT TÜRKÜSÜ OLAN "HEY ONBEŞLİ" yi hiç duymamışsınız besbelli. Kurtuluş savaşında 7'sinden 70'ini çoluk çocuk, kadın, erkek savaşan millete edilecek lef mı bu?

  • Akpartili05 Temmuz 2017 08:48

    Tamam ev sahibi gibi davranalım da,onlarda Misafire yakışacak gibi davransın

  • Dr05 Temmuz 2017 08:19

    Yalan talan Akp.Bırak yalan söylemeyi de yakınfa vatanfaşlığa alınacaklarını söyle.Kendi milletinize acımaz,ülkeyi Suriyelilere peşkeş çekersüniz.

  • Ali Şahin05 Temmuz 2017 08:18

    1-Hani 25 milyar dolar para harcamıştık bunlara ? 2-Suriyeliler olmazsa fabrikalarda duracak 3-Bunu söyleyen başbakan yardımcısı (halimiz suriyelilerden daha kötü)

  • ekrem eren05 Temmuz 2017 07:33

    suriyeli yokken üretim yapamımıyormuyduk.saçmalama.

  • Hüdaverdi Hüdaverdi05 Temmuz 2017 05:45

    Geçin bunları masallara karınlar tok

  • İsmail ismail05 Temmuz 2017 05:43

    Fabrikalarımız bunlara kaldıysa yandık,yok savaşçı değillermiş,geçin bunları

  • Mahallenin Delisi05 Temmuz 2017 04:08

    Suriyeliler yokken hiç fabrika çalışmıyordu üretim yapılmıyordu her halde? "3 milyon insan içinde yüksek tahsilliler, uzmanlar var." ne yani her ilde üniversite var bizde tahsilini bitiren iş bulabiliyor mu ki Suriyelilere ihtiyaç var. Bunlar mülteci ise beşeri sermaye olarak neden görelim? Suriyede karışıklık bitince gitmeyecek mi? Yoksa bunlar göçmen mi? Göçmenlerse ne zaman hazine arazilerinden vereceğiz toki onlara konut yapacak...

  • Mahallenin Delisi05 Temmuz 2017 04:01

    Yahu her şeye eyvallah da "fabrikalar durur" da ne demek? Kaç tane suriyeliye çalışma izni verildi ki. Kaçak mı çalışıyorlar? Benim bildiğim 10 bin kadar çalışma izni olan var. Eeee fabrikalar durur ne demek o zaman? Hem açıklamada geçici diyor hemde fabrikalar durur... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Kaldi ki banane yahu fabrikalardan benim fabrikam mı? Hani insani olarak yardım ediyorduk ucuz köle mi Suriyeliler?