E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü yatırımcıdan borsalarda kırılganlık uyarısı---

Ünlü yatırımcıdan borsalarda kırılganlık uyarısı

Ünlü yatırımcıdan borsalarda kırılganlık uyarısı
02 Şubat 2021 - 14:16 borsagundem.com

Açığa satış yatırımlarıyla ünlenen borsa uzmanı Carson Block spekülatif yatırımcı hamlelerinin borsaları kırılgan hale getirdiği ve borsalarda her şeye hazır olunması gerektiği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü borsa uzmanı Carson Block yatırımcı duyarlılığının gülünç seviyelere ulaştığı konusunda uyardı. Block’a göre söz konusu durum önünde sonunda kırılganlaşan piyasalarda hasara yol açabilir.

San Francisco merkezli yatırım danışmanlığı firması Muddy Waters’ın kurucu olan Block borsalardaki ününü Çin merkezli hisse senetlerinde yaptığı açığa satışlar sonucu elde etmişti. Yatırım uzmanı MarketWatch’a verdiği röportajda, “Hisse senetleri piyasalarının gülünç hale geldiği ve bu gülünçlükle kırılganlığın oluştuğu bir noktadayız. Bu önünde sonunda yıkılacak ve her şeyin bitmesiyle riskten kaçınma ortamı oluşacak” öngörüsünde bulundu. Block Reddit üzerinden organize olarak profesyonel yatırımcıları hedef alan bireysel yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın kolay para politikasından ve ABD’deki teşvik paketi ödemelerinden faydalandığı görüşünde.

Söz konusu gülünç durumun spekülatif hisselerdeki hızlı artıştan kaynaklandığını savunan Block bir hisse senedinin birkaç hafta önceki seviyesinden 15 kat daha fazla değer kazanmasına dikkat çekti. Borsalarda açığa satış konusunda uzmanlaşan Block bireysel yatırımcılar bazı hisse senetlerine odaklanmasıyla likiditeyi geniş çaptaki piyasalardan dışarı çıkardıklarını belirtti.

Block, “Riskli fonların irkildiğini gördük ve eğer bunu görmeye devam edersek her şey çok hızlı yıkılabilir” dedi. Yatırım uzmanı bireysel yatırımcıların hedef alığı açığa satış hisselerinin şimdiden bazı fonlarda bir takım sıkıntılara yol açtığını belirtiyor.

 

Dev riskli yatırım fonu yüzde 53 küçüldü

Block yatırım şirketi Muddy Waters’ın son yıllarda uzun vadeli yatırımlara odaklandığını ancak açığa satış fırsatlarını değerlendirmeyi sürdürdüklerini ve suiistimallerin görülmesinde faydalı olduğunu düşünüyor.

Yatırım uzmanı, “Günün sonunda ürettiğimiz araştımanın faydası olduğuna inanıyorum. 8 hissenin liste dışına çıkarılmasında ve bir vergi kaçırma davasına ön ayak olduk” ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya üzerinden organize olan bireysel yatırımcılar karşısında profesyonel yatırımcıların daha karmaşık ticaretler yürütmesi gerektiğini belirten Block, “Ticaret yapısı oluştururken ve riskleri yönetirken daha yaratıcı ve akıllı olmak zorunda kalabiliriz” dedi. Borsaların yakın zamanda çökeceğine ilişkin bir öngörüsü olmadığını belirtse de yatırım uzmanı her şeyin ters gidebileceği bir ticaret döngüsünde olduklarını sözlerine ekledi.

Block, “Sıkılaşma döngüsünde değiliz fakat yanlış gidebilecek çok şey var ve bunlar borsalar üzerinde zincirleme etki yaratabilir. Borsa şu anda bu akışa sıkı bir biçimde bağlı. Tüm bunların yakında sona ereceği görüşünü savunmuyorum” ifadelerine yer verdi.

Carson Block 2011 yılında Çin merkezli şirket Sino-Forest’ın sahtecilik uygulamalarını ortaya çıkararak üne kavuşmuştu. Söz konusu şirket bir yıl sonrasında iflasını açıklamıştı.

Bir sonraki %10’luk düzeltmeyi ne tetikleyecek?

 

Spekülatif yatırımcılar gerçeklerle karşılaşacak

 

GameStop’la ilgili bilmediğimiz 1 büyük gerçek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM02 Şubat 2021 20:29

    Yüzme bilmeyen diz boyundaki suda yüzer.Okyanuslar heycanlıdır ve ben okyanusları severim.Düşüş yaklaşıyor bir anda ard arda ne olduğunu anlamadan. Dinimiz Alevi dinin piri Bektaşi Veli “Dili, dini , rengi ne olursa olsun ; iyiler iyidir.” der.Tüm iyi insanlara bol kazanç diliyorum.

  • Okie Dokie02 Şubat 2021 17:19

    Carson kardeşim doğru söylemiş. Açığa satış yaparak parayı katlamayı sever kendisi. Bana 47TL'den yatırımcının kucağına bıraktığımız Aselsan adlı hisseyi hatırlattı. Ne güzel de ılık ılık yumuşak yumuşak akmıştık.

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI02 Şubat 2021 16:27

    2000 e kadar satmak yoktur.bizim borsa kelepir siz kendinize bakın.daha arkada milyonlarca yatırımcı borsaya girmek için can atmaktadırlar.

  • HÜLYA KOBALT02 Şubat 2021 15:20

    bu manşetler çıktıkca daha çok borsalar yükseliyor.milleti panikletmeye çalışıyorlar bence.borsalar mart ayının ortalarına kadar iyi olabilir.sonra bizim küçük yatırımcı , kumarbazlarımız ve TVF var.bizim borsa döviz bazında ucuz fazla düşmez en fazla düşsesse 5000 puan düşer