E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü yatırımcıdan borsa yorumu: 'Süper balon' henüz patlamadı---

Ünlü yatırımcıdan borsa yorumu: 'Süper balon' henüz patlamadı

Ünlü yatırımcıdan borsa yorumu: 'Süper balon' henüz patlamadı
01 Eylül 2022 - 14:00 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı ve Boston merkezli varlık yönetim firması GMO'nun Kurucu Ortağı Jeremy Grantham ABD hisse senetleri piyasalarında “süper balon”un henüz patlamadığını belirtti.

Son 3 haftada ABD borsalarındaki düşüş yüzde 10'a varmasına rağmen ünlü yatırımcı Jeremy Grantham 'süper balon'un henüz patlamadığını düşünüyor.

GMO Kurucu Ortağı Jeremy Grantham’a göre hisse senetleri, tahviller ve konutlar aşırı değerli durumda ve buna emtia şoku ile şahin Fed’in eşlik etmesi çok tehlikeli bir ortama işaret ediyor.

Fed'in bu ay yapacağı toplantıda alacağı faiz kararı ve ABD'de eylül ayı enflasyonunun gerilemeye devam edip etmeyeceği ise piyasalarda bir soru işareti.

Powell'ın Jackson Hole toplantısında yaptığı konuşma, önümüzdeki döneme ilişkin endişeleri artırırken, piyasa fiyatlamalarında bankanın bu ayki toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimali yüzde 74'e yükseldi.

Düşüş yüzde 25'i buldu

S&P 500 Endeksi ocak ayındaki zirvesinden haziran ayındaki dip seviyesine kadar yaklaşık yüzde 25 düştü.

Grantham yıl başında gösterge endekslerin yüzde 50 civarında düşerek tarihi çöküş yaşayacağı tahmininde bulunmuştu. 

Bloomberght'de yer alan habere göre, Gratham Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini, Avrupa'ya gıda ve enerji sıkıntılarını, mali sıkılaşma ve Çin'de devam eden vakaların kısa vadede öne çıkan riskler olduğuna dikkat çekerken düşen şirket kârlılıklarının sonraki dönemde satışlara neden olacağını belirtti.

Morgan Stanley Stratejisti Mike Wilson da S&P 500’ün hala dip seviyesini görmediğini söyledi. Bu yılki hisse satış dalgasını isabetli olarak tahmin eden Wilson “Genelde düşen son kale endeks olur. Haziran dip seviyelerinden aşağıya iniş için alan olduğunu düşünüyoruz” dedi. Wilson’un yumuşak iniş senaryosunda S&P 500 tahmini 3.400 seviyesinde bulunuyor. Haziran ayında 3.666 puandan dip yapan endeks çarşamba gününü 3.955 puandan kapamıştı.

Bitcoin yeniden 20.000 doların altında

 

Yatırımcılar için en berbat ay başladı

 

'Büyük İstifa’ya CEO’lar da katılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Naim 02 Eylül 2022 07:32

    Sürekli aynı operasyon, algıya devam bir dönem düzeltme yapıp tekrar yukarı sürmeye devamke malı topladıktan sonra yukarıdan çak, geçimi bulmuşlar tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır yine geleceksiniz.

  • Kuti 01 Eylül 2022 18:58

    Terste kalmıştır

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ01 Eylül 2022 15:18

    Bize bir şey olmaz bizim borsanın aslında 10 000 olması gerekir dolar bazında.

  • Ali01 Eylül 2022 14:07

    Abd ve amerika BORSALARI tarihi zirveleri aştı uçtu.. Tğrkie borsası dolar bazında diplere yakın