E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜnlü milyarder gözaltına alındı!---

Ünlü milyarder gözaltına alındı!

Ünlü milyarder gözaltına alındı!
12 Aralık 2015 - 14:54 borsagundem.com

Çin’in sayılı zenginlerinden Fosun Group'un sahibi Guo Guangchang'in gözaltına alındığı öğrenildi

Çin’in sayılı zenginlerinden Fosun Group'un sahibi Guo Guangchang’ın dün kaybolduğu haberleri Çin'de bomba etkisi yaratmıştı. Bugün ise Guangchang’in kaybolmadığı bir yolsuzluk soruşturmasında ‘polise yardımcı olmak için’ polis tarafından sorgulandığı belirtildi.

İş adamının sahip olduğu şirket Fosun International’dan yapılan açıklamaya göre Guangchang’in emniyette olduğu doğrulandı. Konuyla ilgili firmadan daha fazla bir açıklama yapılmadı. Guangchang’in kaybolduğu haberlerinin yayılmasından sonra firmasının borsada işlem gören hisselerinin tahtası kapanmıştı.

‘KAŞLAR YUKARI KALKTI’

Guangchang’in hangi soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bilinmiyor. Moody’s’in Yatırımcı birimi yetkilisi Sally Yim konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Son yıllarda Fosun ciddi bir atılım içindeydi. Şimdi Guangchang’in gözaltına alınması yabancı yatırımcıların kaşlarının yukarı kalkmasına neden oldu. Fakat yine de olayları yorumlamak için erken. Bu durum Fosun’un işlerini nasıl etkileyecek göreceğiz” ifadelerini kullandı. Forbes'a göre Guo Guangchang'in 7 milyar dolar serveti var. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)