E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarÜnlü hedge fonu sermayeyi FTX’e kaptırdı---

Ünlü hedge fonu sermayeyi FTX’e kaptırdı

Ünlü hedge fonu sermayeyi FTX’e kaptırdı
14 Kasım 2022 - 15:27 borsagundem.com

Luna ve terraUSD’nin çöküşünü önceden tahmin ederek ünlenen kripto hedge fonu Galois Capital FTX’in çöküşüne ise hazırlıksız yakalandı. Fonun sermayesinin yarısına yakını FTX platformunda kaldı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kurucusunun bu yıl kripto para birimi Luna’nın çöküşünü tespit etmesiyle ünlenen hedge fonu Galois Capital, varlıklarının yarısına yakınını cuma günü iflas başvurusunda bulunan FTX’de bıraktı. Financial Times’ın haberine göre Galois’in kurucularından Kevin Zhau geçtiğimiz günlerde yatırımcılarına yaptığı duyuruda kripto borsasından paralarının bir kısmını çekebildiğini ancak ‘sermayenin kabaca yarısının FTX’e sıkışmış durumda’ olduğunu açıkladı. Hedge fonu şirketinin haziran ayı itibariyle yönetimi altında yaklaşık 100 milyon dolar bulunuyor.

Zhou konuyla ilgili açıklamasında, “Kendimizi bu mevcut durumda bulduğumuz için çok üzgünüm. Sıkışmış sermayeyi herhangi bir yolla geri kazanma şansımızı en üst düzeye çıkarmak için yorulmadan çalışacağız” ifadelerine yer verdi. Hedge fonu yöneticisi varlıkların bir kısmını geri kazanmanın “birkaç yıl” alabileceğini de sözlerine ekledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz hafta FTX’in kurtarma paketi arayışındaki son umutlarının da başarısız olmasıyla CEO Sam Bankman-Fried istifasını açıklamıştı. Bankman-Fried dışarıdan gelecek fonlar olmadan müşterilerin para çekme taleplerini karşılayamadığını itiraf etmişti. Çalkantılı bir haftanın ardından FTX müşterilerinin büyük kayıplarla karşı karşıya kalabileceğinden korkuluyor.

FTX geçtiğimiz hafta ABD’nin Delaware’deki bir federal mahkemesinde iflas koruma başvurusunda bulundu. FTX ticaret grubunun içerisinde Alameda Research de dahil olmak üzere yaklaşık 130 bağlı şirket bulunuyor. Kripto imparatorluğunun sadece birkaç ay önce piyasa değeri 32 milyar dolardı.

Sektör kaynakları FTX’in bu kadar fazla hedge fonu tarafından kullanılmasının ve dünyanın en güvenli kripto ticareti platformlarından biri olarak görülmesinin kripto borsasında parası kalan çok daha fazla para yöneticisi olabileceği anlamına geldiğini belirtiyor.

Galios’tan konuyla ilgili ek bir açıklama gelmedi.

Hedge fonu şirketi Galios, sektörün en büyük kripto odaklı fonlarından birisi olarak görülüyor. Fonun yönetiminde bu yaz itibariyle 200 milyon dolardan fazla varlık bulunuyordu. Galios’un ticari faaliyetinin önemli bir kısmı, diğer yatırımcıların işlemlerinde küçük kazançlar elde etmesine izin veren bir piyasa derinliği olmasından kaynaklanıyor.

Zhou, Galios’u kurmadan önce dijital varlıklar borsası Kraken’da çalışıyordu. Hedge fonu yöneticisi mayıs ayındaki Luna’nın ve sabitcoin terraUSD’nin çöküşünden önce 40 milyar dolarlık varlıklar için erken dönem eleştirileriyle tanınıyor.

Yatırımcı mektubunda Zhou FTX’in iflas başvurusunda bulunması halinde Galios’un alacaklı pozisyonunda olacağını duyurdu. Hedge fonu firması bu yolla FTX’deki varlıklarının bir kısmını geri kazanmayı umuyor.

Kripto para borsası Binance’de büyük panik!

 

Kriptoda kayıplar derinleşiyor

 

Destansı ralli uzun sürmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)