E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDestansı ralli uzun sürmeyecek---

Destansı ralli uzun sürmeyecek

Destansı ralli uzun sürmeyecek
14 Kasım 2022 - 13:30 borsagundem.com

ABD borsaları yatırımcıların tedirginliğini bu kez umursamıyor ve enflasyon verilerinin gösterdiği olumlu havayı dev bir ralliyle kutluyor. Ancak bazı uzmanlar, rallinin sanıldığı kadar güvenilir olmayabileceğinin altını çiziyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları dev bir ralliyle enflasyon verilerindeki olumlu havayı kutluyor. Fed’in faiz oranlarında yavaşlamaya gideceğini düşünen yatırımcılar, hisse senetlerinin yükselişine ön ayak oluyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ancak bu yükselişin ne kadar süreceği hala belirsizliğini koruyor. Şüpheler, ekonominin resesyona doğru sürüklenmesi ve durgunluğun şirket karlılıklarını düşüreceği yönünde.

Açığa satış zamanı

Yahoo Finance’ten Theron Mohamed’in haberine göre, milyarder yatırımcı ve Icahn Enterprises Başkanı Carl Icahn, borsadaki destansı rallinin uzun süreli olmayacağı konusunda yatırımcıları uyarıyor. Fed’in enflasyonu hedeflenen seviyeye getirene kadar faiz artırımına devam etmesi gerektiğini, hisse senetlerinin düşeceğini ve ABD ekonomisinin daha fazla acı çekeceğini ifade eden Icahn, geleceğe dair korkunç bir tablo çiziyor.

Icahn röportajında, S&P 500’e karşı bahse girdiğini ve geçmişte kripto para birimlerinde açığa satış yaptığını söylüyor. Icahn, bugün de borsaları ve genel ekonomiyi açığa satış için uygun yatırım alanları olarak gördüğünü belirtiyor.

Icahn genel olarak enflasyon, Fed, resesyon ve ekonomiyle ilgili görüşlerini sıralamanın yanı sıra, Twitter’ın satın alınması süreci, Elon Musk ve kripto piyasalarındaki çöküş ve nedenleri üzerine de görüş bildiriyor.

Icahn’ın röportajından yapılan 14 alıntı, ünlü milyarderdin güncel yatırım mantalitesini açığa vurması bakımından da önem taşıyor.

Enflasyon, Fed ve resesyon

“Neler olacağı konusunda hala oldukça iyimserim. Böylesi bir ralli en hafif tabirle çok dramatik çünkü bu tarz ralliler her zaman ayı piyasasında oluyor ve ben hala bir düşüşte olduğumuzu düşünüyorum.”

“Bugünkü gibi daima yukarı hareket eden yüksek faiz oranlarına sahipseniz, bu, ters çevrilmiş bir getiri eğrisi anlamına geliyor. Hazine tahvilleri yüzde 5'e yakın bir getiri sunuyor. Bu benim gözümde bir resesyon anlamına geliyor. Ve bence zaten şu an yaşadığımız şeyin adı: Resesyon.

“Hisse senetlerindeki düşüş oldukça normal çünkü kısa vadede enflasyon düşmüyor. Bu da daha çok resesyon, daha çok kazanç düşüşü demek oluyor.”

“Enflasyonun bittiğini düşünmüyorum. 1970'lerde de benzer şeyler yaşandı ve çözüm yıllar yıllar aldı. Maalesef sihirli bir değnek sallayıp enflasyonun üstesinden gelemezsiniz.”

Fed faiz artırmaya devam etmeli. Artırmazsa, gelecekte durum daha kötü olacak. Enflasyonu iyileştirmeleri gerekiyor. Bu, sihirli bir hap alıp o sorundan kurtulacağınız bir durum değil.”

“Bu ekonomiyi tersine çevirmek ve resesyondan çıkmak için yapılması gereken çok şey var. Hanehalki gelirleri bu süreçte oldukça zarar görecek.”

“S&P 500 Endeksi’nde açığa satış pozisyonundayım. Endekste çok yüksek fiyatlı birçok teknoloji hissesi bulunuyor. Bence yüksek faiz oranları düşünüldüğünde, şu anki değerlerinin altında olmaları gerekiyor.”

Twitter ve Elon Musk

“Birçok insan beni Twitter konusunda aradı ve bir şeyler yapmamı istedi. Gerçekten de hazırlanıyordum. Hisse senedi biraz düştü, ben de hisse almaya başladım. Yönetim kuruluna girmeye çalışıp çalışmamayı bile düşündüm.”

“Musk'ın Twitter'ın başına gelmesine gerçekten çok sevindim. O da aynı şeyi savunuyordu ve benden çok daha zengin. Bunu yapmak için mükemmel bir adam olduğunu hissettim. Ve paraya ihtiyacı yoktu." (Icahn, Musk'ın Twitter'ın konuşma özgürlüğünü kısıtladığına dair endişelerini paylaştığını ifade ediyor)

“Kimse beni Twitter’ın satın alım sürecine davet etmedi. Eğer Musk beni arasaydı dahil olabilirdim. Doğru fiyattayken 1 milyar dolar koyabilirdim.”

Kripto krizi ve FTX

“Kripto para piyasalarındaki çöküş FTX’ten diğer borsalara da taşabilir. Bu, ekonomimizde sahip olduğumuz tehlikelerden sadece biri.” (Icahn, Sam Bankman-Fried'in yönettiği dijital varlık borsası FTX'in iflasını ve bunun yol açtığı kripto satışını tartışıyor)

“Ben akıllı bir adamım. Kripto paraları ve neden değerli olduklarını anlamaya çalıştım ama gerçekten kripto paraların yatırımcılara ne sunması gerektiğini anlayamadım. Bu yüzden hiç kripto para satın almadım. Dürüst olayım, bir veya iki kere açığa satış olabilirim.”

“Kriptoya bakarsınız, Ethereum'a bakarsınız, bu kripto şirketlerine bakarsınız. Diyelim ki yönetilme şeklini beğenmediniz, ne yaparsınız? Kripto para piyasaları henüz düzenlenmemiş, yasaların dışında faaliyet gösteren bir alan. Dolayısıyla, benim görebildiğim bir sorumlu ya da sorumluluk yok; hala da göremiyorum”

“FTX’in iflas etmesine şaşırmadım çünkü gerçekten kural ya da kanun yok. Kripto para piyasaları Vahşi Batı gibi.”

Küresel borsalarda 'enflasyon' rahatlığı sürecek mi?

 

Ünlü ekonomist açıkladı: Enflasyonu düşürecek 4 gelişme

 

Olumlu ABD enflasyon verisinin yarattığı iyimserlik kalıcı mı?

 

ABD enflasyonu sonrası piyasalarda ralli

 

FED’den yatırımcılara uyarı: Borsalar aşırı tepki verdi

 

Fed'den 50 baz puan beklentisi yüzde 80'i aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)