E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de düzeltme kalıcı olacak mı?---

Bitcoin’de düzeltme kalıcı olacak mı?

Bitcoin’de düzeltme kalıcı olacak mı?
08 Mayıs 2024 - 16:45 borsagundem.com

Bernstein, Bitcoin’in 150 bin dolara ulaşacağını iddia ediyor ve bunu 3 nedene bağlıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Müthiş ralli sonrası yeni zirve seviyeleri gördükten sonra düzeltme dönemine giren Bitcoin’de yükselişin devam edeceğine yönelik inanç hala devam ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırım yönetimi şirketi Bernstein'a göre, Bitcoin 2025 yılına kadar 150.000 dolar seviyesine ulaşacak. Bernstein iddiasını, 3 kritik nedene bağlıyor.

Kalıcı bir daralma değil

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Bernstein, paylaştığı notta, Bitcoin'in yeniden ayağa kalktığını ve gelecek yıl 150 bin dolara ulaşma rotasına geri döndüğünü doğruluyor. Firmanın kıdemli analisti Gautam Chhugani, aylardır Bitcoin’in bu fiyat hedefine ulaşacağını söylüyor ve Bitcoin'in son zamanlarda 57 bin dolara kadar düşmesinin kalıcı bir daralma sinyali olmadığının altını çiziyor.

Kendisi ve analist Mahika Sapra paylaştıkları notta şunları yazıyor: “Yatırımcılar bize 150 bin dolarlık Bitcoin fiyat görünümümüzde herhangi bir şeyin değişip değişmediğini ve halving sonrası fiyat düzeltmesinin kanaatimizi etkileyip etkilemediğini soruyor. Eğer bir yenilik varsa, o da, Bitcoin çağrımız konusunda kendimizi daha da iyi hissettiğimiz." Analistlerin hedef seviyesi, Bitcoin’in mevcut seviyelere göre yüzde 137 oranında artış kaydetmesi anlamına geliyor.

Spot Bitcoin ETF’lerine akış devam edecek

Bernstein, tezini destelemek için üç neden sıralıyor. Birincisi, Bitcoin spot ETF'lerine akış devam ediyor ve henüz dört aydan kısa bir süre olmasına rağmen Bernstein'ın 2024 yılı için beklediği hacimlerin yarısı şimdiden oluşmuş durumda.

Analistler, “Bitcoin ETF lansmanı şimdiye kadarki en başarılı ETF lansmanı oldu ve özel bankalardan, varlık yöneticilerinden, emeklilik fonlarından ve devlet fonlarından Bitcoin'e yönelik artan varlık tahsisinin öncülüğünde yılın geri kalanında da ETF odaklı talebin devam etmesini bekliyoruz. Genel anlamda, 2024 ve 2025'te 70 milyar dolarlık yeni giriş bekliyoruz” diyor. Bitcoin spot ETF’lerinin onaylanmasından bu yana fonlara yaklaşık 12 milyar dolarlık giriş gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta, fonların 8 gün boyunca çıkış yaşaması nedeniyle yatırımcılar bu eğilimin tersine döndüğü konusunda endişelendi. Ancak madalyonun diğer yüzünde yeni bir gelişme daha oldu ve Grayscale Bitcoin Trust ilk giriş gününü kaydederek ETF piyasasındaki uzun süreli olumsuzluklardan birine son verdi.

Kurumsal Bitcoin’e olan ilgide artış

Bernstein, ikinci olarak, Finansal Muhasebe Standartları Kurulu'nun (Financial Accounting Standards Board) kriptoyla ilgili kural güncellemelerinin kurumsal Bitcoin'e olan ilgiyi artırdığını söylüyor. Analistler, halihazırda yaklaşık 840 milyon dolar değerinde Bitcoin'e sahip olmasına rağmen aylık olarak alım yaptığını duyuran Block’u bu duruma örnek olarak gösteriyor. Bernstein ayrıca, son ETF çıkışlarının dengelenmesine yardımcı olan doğrudan spot Bitcoin alımlarına yönelik güçlü talebi de bu bağlamda değerlendiriyor.

Yarılanma ve madenciliğe etkisi

Analistlerin üçüncü gerekçesi ise Nisan ayındaki Bitcoin yarılanmasının henüz kripto madenciliği faaliyetlerini önemli ölçüde zorlamamış olması. Bu dört yıllık etkinlik sırasında, Bitcoin arzını azaltmak amacıyla başarılı madencilere verilen kripto para miktarı azaltılıyor. Durumun madenciliği daha rekabetçi hale getireceği öngörülse de, madencilik için gereken hesaplama kaynaklarının miktarı şimdilik anlamlı bir şekilde artmış değil.

Bu arada, Bitcoin'in değeri yükselse bile madenci ekipmanı fiyatları düşük seviyelerde kalıyor. Bu, sektöre daha yüksek kârlılık kapasitesi sağlıyor ve mevcut oyuncuların alanda hakimiyet kurmasına destek veriyor.

Chhugani, “Genel olarak, Bitcoin madenciliği döngüsünde sağlıklı Bitcoin talebi ve devam eden disiplin, Bitcoin rallisinin bu sefer daha uzun süre dayanmasına olanak tanıyor. 2025'te 150 bin dolar bu nedenle gayet makul bir seviye” diye yazıyor.

Bernstein, boğa çağrısını sürdürme konusunda yalnız değil. Geçen hafta Standard Chartered, Bitcoin'in bu yıl hala 150 bin dolara ulaşabileceğini ancak daha önce 50.000 dolar seviyesine bir düzeltme gerçekeleşeceğini öngördü.

Grayscale Bitcoin Trust ilk kez sermaye girişi sağladı

 

Peter Brandt: Tarihsel veriler Bitcoin’in zirve yaptığını gösteriyor

 

Avustralya'dan Bitcoin'e yeşil ışık

 

Halving geride kaldı: Şimdi Bitcoin'i ne bekliyor

 

Bitcoin’de talep arzı 5’e katlayabilir

 

Standard Chartered: Bitcoin'de son geri çekilmeye rağmen 150 bin dolar hedefi hala masada

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)