E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol G7 liderlerine seslenecek---

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol G7 liderlerine seslenecek

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol G7 liderlerine seslenecek
19 Mayıs 2023 - 17:08 borsagundem.com

IEA Başkanı Fatih Birol bu yıl Hiroşima'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'nde konuşacak. Birol enerji güveliği ve temiz enerjiye geçiş başlıklarında görüşlerini dile getirecek

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, dünyanın en büyük yedi ekonomisini oluşturan G7 liderlerine seslenecek. Birol küresel sıcaklık artışını 1,5 dereceyle sınırlandırmak amacıyla temiz enerji dönüşümünü hızlandırmak için atılması gereken adımları ve enerji güvenliği konusunu ele alacak.

Bu yıl başkanlığını Japonya'nın yürüttüğü ve Hiroşima kentinde düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'ne ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada ve İtalya liderleri katılıyor.

Bugün başlayan ve 21 Mayıs'a kadar sürecek zirveye G7 ülkelerinin yanı sıra Avrupa Birliği (AB), Endonezya, Hindistan, Güney Kore, Avustralya ve Vietnam da davet edildi.

IEA'nın paylaştığı bilgilere göre, ev sahibi Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın davetiyle zirveye katılan Birol, G7 liderlerine değişen jeopolitik dengeler ışığında enerji güvenliğinin artan önemi konusunda mesajlar verecek.

Birol, enerji güvenliğini sağlarken küresel sıcaklık artışını 1,5 dereceyle sınırlandırmak için temiz enerji dönüşümünün nasıl hızlandırılabileceğini ve atılması gereken adımları anlatacak.

1975'ten bu yana ekonomik politikaları ve güncel konuları ele almak için her yıl bir ülkenin ev sahipliğinde düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'nin bu yılki gündeminde, 15. ayına giren Rusya-Ukrayna Savaşı, Moskova'ya yönelik yaptırımlar, enerji güvenliği, yüksek enflasyon ve Çin ile ilişkiler en önemli maddeler olarak öne çıkıyor.

G7 Zirvesi, Japonya'da başladı

 

Zelenskiy'nin, G7 Liderler Zirvesi'ne bizzat katılması bekleniyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International'a konuştu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)