E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'ya yollanan Alman mermisine büyük zam!---

Ukrayna'ya yollanan Alman mermisine büyük zam!

Ukrayna'ya yollanan Alman mermisine büyük zam!
25 Ekim 2023 - 15:05 borsagundem.com

Alman savunma şirketi Rheinmetall, Ukrayna'ya sağladığı 155 mm kalibreli top mermilerinin fiyatını, Rusya'nın Ukrayna'ya özel askeri operasyonunu başlattığı günden bu yana en az 1.5 kat artırdı.


Alman Welt gazetesinin haberinde, “Gizli belgeler, Rheinmetall’in, maliyeti federal hükümet tarafından karşılanan Ukrayna için top mermilerini ne kadar pahalıya sattığını ortaya koyuyor. usya’nın Ukrayna’ya büyük saldırısı başladığı günden bu yana mühimmat fiyatları büyük ölçüde arttı ve yakında daha da artabilir” ifadesine yer verildi.

Söz konusu belgenin, Almanya Savunma Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş ve Rheinmetall şirketi arasında 10 Temmuz’da imzalanan ve şirketin 2029’a kadar 1 milyar 200 milyon euro değerinde mühimmat sağlayacağını öngören anlaşma olduğu ifade edildi. Welt’in eline geçen belgeden, Rheinmetall’in bu anlaşma kapsamında 333 bin 333 mermi teslim edeceği, böylelikle adet fiyatının 3 bin 600 euro olduğu anlaşılıyor.

Rusya’nın özel askeri harekatı başlamadan önce böyle bir merminin fiyatının 2 bin Euro olduğu anımsatıldı. Almanya Maliye Bakanlığı, fiyatın daha da artabileceğinden çekinirken, mühimmat fiyatlarının büyük ölçüde arttığı ve yakında daha da artabileceği ifadesine yer verildi. (Sputnik)

ABD medyası: Batı, Ukrayna’yı barış görüşmelerine zorlayacak

 

Sunak'tan "Ukrayna'ya İngiliz askeri" haberlerine yalanlama

 

Polonya ve Macaristan, Ukrayna'nın tahıl toplantısına katılmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA25 Ekim 2023 21:46

    bunların ekonomomileri batmak üzere SOS vermektedir.O yüzden küresel bir savaş çıkartarak bu ekonomik krizden kurtulmaya çalışmaktadırlar.umarım planları başlarında paralanır.