E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'daki savaş suçları için, uluslararası mahkeme çağrısı ---

Ukrayna'daki savaş suçları için, uluslararası mahkeme çağrısı

Ukrayna'daki savaş suçları için, uluslararası mahkeme çağrısı
17 Eylül 2022 - 17:14 borsagundem.com

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky, Ukrayna'da toplu mezar bulunmasının ardından savaş suçlarının incelenmesi için uluslararası mahkeme kurulması çağrısında bulundu

Ukrayna'da yaklaşık bir hafta önce Rus güçlerinden geri alınan Harkiv bölgesine bağlı İzyum'da toplu mezar ortaya çıkarıldı. Burada bazılarında işkence izleri bulunan 450 ceset çıkarıldı.

Ormanlık alanda bulunan toplu mezardan çıkarılan cesetler Ukraynalı yetkililer tarafından incelenirken, Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky sosyal medya hesabından savaş suçlarının araştırılması için çağrı yaptı.

"Rusya, arkasında işkence gören ve vurulan yüzlerce kişiye ait toplu mezar bıraktı. 21. yüzyılda sivil nüfusa yönelik bu tür iğrenç saldırılar düşünülemez" diyen Bakan Lipavsky, "Bu saldırılarda işlenen suçların hızla araştırılması için özel bir uluslararası mahkemenin kurulması için çağrı yapıyorum" dedi.

Ukraynalı yetkililer mezarlardan çıkarılan bazı cesetlerin ellerinin arkadan bağlı olduğunu kaydetti. Ayrıca çocuklara ait olduğu belirtilen cesetler de yine toplu mezarda bulundu.

AB ve NATO üyesi Çekya, Rus işgalinin başladığı 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'ya 150 milyon dolar değerinde askeri yardım yaptı ve yaklaşık 400 bin mülteciyi kabul etti. (euronews)

Biden'dan Rusya'ya nükleer silah uyarısı

Batı ayakta: Bucha'da savaş suçu işlendi

ABD "Savaş suçu işliyorlar" dedi, tüm gözler Rusya'da

Putin'den Macron'a: Ukrayna her gün savaş suçu işliyor

Zelenskiy: Rusya'nın hastane bombalaması savaş suçu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)