E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Rusya'nın hastane bombalaması savaş suçu---

Zelenskiy: Rusya'nın hastane bombalaması savaş suçu

Zelenskiy: Rusya'nın hastane bombalaması savaş suçu
10 Mart 2022 - 06:56 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın doğum ve çocuk hastanesini bombalamasının savaş suçu olduğunu söyledi ve ekledi: Doğum hastanesinden bile korkan Rusya Federasyonu nasıl bir ülke?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Mariupol’daki hastanenin Rus hava saldırısında vurulmasını bir savaş suçu olarak tanımladı.

Saldırıda şu ana dek 17 kişinin yaralandığı biliniyor.

Zelenskiy saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Doğum hastanesinden bile korkan Rusya Federasyonu nasıl bir ülke?” İfadesini kullandı.

Zelenskiy şunları söyledi:

“Hastanedeki birileri Rusça konuşanlara kötülük mü yapmıştı? Suçları neydi? Yoksa bu hastanenin nazilerden arındırılması mıydı?”

Bugün, işgalcilerin topraklarımıza getirdiği tüm kötülüğün boyutlarını gösteren, Rusya’nın işlediği bu savaş suçunu birlikte kınamamız gerekiyor.”

Zelenskiy, hastane saldırısının Ukraynalılara karşı bir soykırım yapıldığının “son kanıtı” olduğunu da savundu.

Rusya, Ukrayna'da çocuk hastanesini vurdu: Yaralılar var

 

Zelenskiy, sivillerin silah kullanımıyla ilgili yasayı imzaladı

 

Zelenskiy'den sürpriz Donbass ve Kırım açıklaması!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz10 Mart 2022 10:01

    Zelenskiy denen çapsız komedyenden devlet başkanı olursa o ülkenin halkıda onun kaderini yaşar. Nasıl parlatıldı? Nasıl kurtarıcı olarak Ukraynaya pazarlandı? Nasıl aday yapıldı? Nasıl seçildi? sorular sorular. Adam projeydi. Görevini yaptı. Ülkesinin ise ödediği bedel ortada. Şimdi kalkmış ülkesini ve ölenleri düşünüyormuş gibi ciyaklıyor. Savaşın ne olduğunu bilmiyor musun? Barışta evlatlar babalarını-annelerini gömer savaşta ise anneler-babalar evlatlarını. Savaş'ın geçtiği cümlede insanlıktan bahsetmek anca hamasettir. Hele Zelenskiy denen çakma kahraman bunu söylerse komik oluyor.