E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Ukrayna'da tahıl kervanları oluşturuluyor---

Ukrayna'da tahıl kervanları oluşturuluyor

 Ukrayna'da tahıl kervanları oluşturuluyor
24 Temmuz 2022 - 15:51 borsagundem.com

Ukrayna'da üç limanda tahıl kervanları oluşturulmaya başlandığı açıklandı. Limanlar İdaresi, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarının yeniden faaliyete geçmesi için hazırlıkların yapıldığını belirtti

Ukrayna Limanları İdaresi, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarında tahıl kervanları oluşturulmaya başlandığını bildirdi.

Limanlar İdaresinden yapılan açıklamada, deniz yoluyla tahıl ve ilgili gıda ürünlerinin ihracatına yönelik girişimin 22 Temmuz 2022'de imzalanmasıyla bağlantılı olarak, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarının yeniden faaliyete geçmesi için hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Gemilerin kervana dahil edilmesi için başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, bu gemilerin belirtilen limanlara giriş ve çıkışlarının, bir geminin öncülüğünde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

Çornomorsk, Odessa ve Yujnıy limanları 2 hafta içinde çalışacak

 

Tahıl Koridoru Müşterek Koordinasyon Merkezi çalışmalara başladı

 

Tahıl sevkiyatı nasıl işleyecek?

 

Tahıl Sevkiyatı Anlaşması dünyada nasıl yankılandı?

 

AB'den tahıl koridoru açıklaması

 

Tahıl koridoru için imzalar atıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)