E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem''Ukrayna topraklarını adım adım özgürleştiriyoruz'' ---

''Ukrayna topraklarını adım adım özgürleştiriyoruz''

''Ukrayna topraklarını adım adım özgürleştiriyoruz''
25 Ekim 2022 - 06:21 borsagundem.com

Volodimir Zelensky, Ukrayna-Rusya savaşının 8. ayında olduğunu belirten video mesajında, ''Ukrayna'nın bağımsızlığını savunduk ve Rusya bunu değiştiremez'' sözlerine yer verdi.


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İsrail'de faaliyet gösteren bir gazetenin düzenlediği demokrasi konulu bir programa video konferansıyla katılarak konuşma yaptı. Konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşında 8 ayın dolduğunu vurguladı.

Rusya'nın düzenlediği saldırılara rağmen ülkesinin bağımsızlığını koruduklarını ve Rus işgalindeki toprakları geri almaya devam ettiklerini aktaran Zelenskiy:

"Devletimizin bağımsızlığını savunduk ve Rusya bunu değiştiremez. Ukrayna topraklarını adım adım özgürleştiriyoruz." dedi.

''Dünya artık Rusya'ya inanmıyor''

Herson, Harkiv, Donetsk, Luhansk, Zarporijya ile Kırım ve Ukrayna'nın tüm bölgelerin özgürlüğe kavuşması için mücadele ettiklerini söyleyen Zelenskiy, "Zaman gelecek ve tüm Ukrayna özgür olacak" dedi.

Rusya ile İran'ın bugün Batılı ülkelere karşı Ukrayna'yı gerçek olmayan suçlamalarla şikayet etmeye çalıştıklarını kaydeden Zelenskiy, bunun başarısız olduğunu, dünyanın artık Rusya'ya inanmadığını savunarak, "Rusya'da başarısızlık duygusu giderek güçleniyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Ukrayna'yı özgürlüğüne götüren bu yolun zor bir süreç olduğuna değinerek herkese daha güçlü ve sabırlı olma çağrısında bulundu.

"İsrail'i, Ukrayna'yı destekleyen demokratik ülkelere katılmaya çağırdım"

İsrail'de faaliyet gösteren bir gazetenin düzenlediği ve demokrasi konulu bir programa video konferansıyla katıldığı ve yaptığı konuşmasında Rusya ile İran'ın "yakınlaşması" konusunu ele aldığını dile getiren Zelenskiy, "İsrail'i artık Ukrayna'yı destekleyen diğer demokratik ülkelere katılmaya çağırdım" diye söyledi.

Zelenskiy, bugün Ukrayna'ya yardım etmenin dünyada barışın sürdürülmesinde faydalı olacağına dikkat çekerek, "Ukrayna için barışı yeniden sağlamaya çalışan herkes, aynı zamanda dünyadaki diğer tüm halklar için barış ve güvenliğin mümkün olması için mücadele ediyor" sözlerini kullandı.

Bugün ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşun yıl dönümü olduğunu hatırlatan Zelenskiy, dünya gıda krizinin çözülmesi ve Ukraynalı esirlerin ülkeye geri gelmesi sürecine sağladığı katkılardan dolayı BM yönetimine teşekkür etti. 

Ukraynalı kadın asker: 6 ay boyunca işkence gördüm!

 

BM, Ukrayna'daki savaş suçlarını belgeledi

 

Zelenskiy'den Putin'le ilgili şok açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)