E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna heyetinden görüşme sonrası ilk açıklama---

Ukrayna heyetinden görüşme sonrası ilk açıklama

Ukrayna heyetinden görüşme sonrası ilk açıklama
29 Mart 2022 - 15:40 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes müzakereleri İstanbul'da yapıldı. İlk açıklama Ukraynalı heyetten geldi. NATO'ya girmeyeceklerini ifade eden heyet, "Ama hiçbir şey AB'ye girmemize engel olamaz" ifadesinde bulundu.


Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin görüşmesi İstanbul Dolmabahçe'de yapıldı. Ukraynalı müzakere heyeti görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye dahil birçok ülkeyi garantör olarak istiyoruz. Rusya ile güvenlik garantileri konusunda anlaşmak mümkün olmadı. Tabi ki işin hukuki boyutunu başka bir arakdaşımız paylaşacak. Savaşı sona erdirmek için Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve geleceğini sağlamak için önemlidir. Bunlar Ukrayna'nın güvenliğini garanti edecek. Bunun NATO'nun 5. maddesine benzer olmasını istiyoruz" dedi.

Ukraynalı müzakere heyetinin temsilcileri sözlerine şöyle devam etti:

"Gerçekten şunu çok iyi anlamamız gerekiyor. Öncelikli olarak bir referandum gerçekleştirilmesi gerekecek. Vatandaşlar önce sesini duyuracak. Sonra garantör ülkelerin parlamentoda onaylanması gerekecek. Müzakereler sürerken askeri güç kullanılmaması konusunda da ayrı bir müzakere gerekecektir. Tabi ki burada tıkanık konular büyük ölçüde çözülmemiş görünüyor. Manipülasyonlara izin verilmemesi lazım. Sosyal medyada dezenformasyon görüyoruz. Bunun geçerli bir doküman olabilmesi için öncelikle anlaşmaya varılması gerekiyor. Çünkü Viyana Sözleşmesi'ne hepimiz tarafımız. Bunun gerçekleştirilebilmesi için de çeşitli mekanizmaların harekete geçirilmesi gerekecek. Olası bir anlaşma olursa, Rusya'ya bunu ileteceğiz."

Ukrayna heyetinden David Arakhamia, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör ülke olarak görmek istediklerini söyledi.

Kiev yönetiminin garantör olarak görmek istediği diğer ülkeler ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya, Kanada ve İsrail.

Dünyanın gözü Türkiye'de: Çavuşoğlu son durumu açıkladı!

 

Dünya Türkiye'yi konuşuyor: İstanbul Toplantısı manşetlerde

 

Kremlin'den müzakerelerle ilgili ilk açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www29 Mart 2022 17:57

    Dikkat edin , bu garanti , köprü,,tünel vb garantilerine benzemez

  • Mucise Reis ;)29 Mart 2022 17:10

    Rusya girmesin Türk askeri garantör olsun. YANİ, TÜRK ASKERİNE UKRAYNADA SALDIRI OLUR GERİLİM YAŞANIRSA Türkiye rusya ile ukrayna garantörü olarak savaşacak. BÖYLECE, NATO 5 maddeyi ABD rusyaya karşı yürürleye koyacak nato askeri araç gerek teçhizat ile donana MEHMETÇİK Ruslara karşı kara gücü olacak... RUSYA İÇİNDEKİ çeçeni, islamcısı, türk kökenli her millet kardeşimiz rusya ordusunda çift başlılık oluşturup Rusya da iç çalkantılı devrim oluşacak.. rusya böylece düz basit normal devlet olacak ama TÜRK ASKERİ UKRAYNA GARANTÖRÜ DİYE avrupa devletleri aBd için kanını dökecek. Böyle durumda ABD-AVRUPA ÇAKAL DEVLETLERİ RUSYA-TÜRKİYE illaki x zamanda karşı karşıoya getirerek nato 5 madde uygular. TÜRK ASKERİ GARANTÖR DEĞİLDİR . ASLA VE ASLA OLMAYACAK. Birleşmiş milletler askerleri gitsin. 

  • AHMET ÖZBİR29 Mart 2022 17:09

    TÜRKİYE'min GARANTÖR olmasını sadece Ukranya istemiyor, bütün MAZLUM coğrafya istiyor, dümende REİS'im var çünkü. Putin bile ne dedi; "ADAM O ADAM, SÖZÜNÜN ERİ YİĞİT İNSAN." Biz millet olarak boşuna mı ardından ölümüne yürüyoruz, TERÖRÜN KÖKÜNÜ kurutuyoruz. Ne işimiz olur "6'LI GANYAN YAN YAN YAYLAN BİR DE MASA ALTINDA SAKLANAN"LARLA!..

  • Dimi29 Mart 2022 19:15

    Bana bak ganyan manyan hayırdır sardın galiba bu işlere? Zaten eskiden haftada 3 gün yarıs olurdu sonradan7/24 olmaya basladı:)))))

  • Mucise Reis ;)29 Mart 2022 16:14

    Rusya  şaşırtmaca yaptığı kiev saldırısında başarısız görülsede, asıl hedeflerini başarılı biçimde elegeçirdi. ruslar şaşırtmaca savaşlarını hep yapar. aslında kiev i yokladı yaa kaçacaklarmı , gideceklermi bölof saldırısı yapalım sonucu görelim. Ama kiev yönetimi terk etmedi. lider terk etmez ise halk ve millet oradan ayrılmaz. örnek Afganistan lideri ve komutanları gitti 25 bin kişilik özel afgan ordusu dağıldı taliban şehri bedava aldı... rusya asıl hedeflerini aldı. kiev çöker ise kargaşa uzun süreli sürer rusya bunu istemez, enkası kiev yonetımı inşa eder ulkesını kurar ben isteidğim toprakları alır, nato ve kucuk avrupa devletlere ders veririm o bana yeter dedi. ruslar hedefe ulaştı. ruslarıda artık avrupa devletlerı dınlemek zorunda  kalacak. o bakımdan artık uzlaşıp barış yapılacaktır. ukrayna toprak verecek, rusya ambargolar ile yaşayacak. çözüm bu . ama ukrayna sahada ilerlemeyi önce deneyecek, başaramaz ise uzlaşmaya OKEY der. Denem olmadı daha