E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD, ABD'nin Türk şirketleri tehdit eden mektubunu doğruladı---

TÜSİAD, ABD'nin Türk şirketleri tehdit eden mektubunu doğruladı

TÜSİAD, ABD'nin Türk şirketleri tehdit eden mektubunu doğruladı
23 Ağustos 2022 - 21:37 borsagundem.com

TÜSİAD, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun kaleme aldığı ve Türk şirketlerin Ruslarla iş yapmaları halinde yaptırıma maruz kalacağı bilgisini içeren mektubu doğruladı

Wall Street Journal'ın, 'ABD Hazine Bakanlığı'nın Türk şirketleri yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmamak konusunda uyardığı' haberinin ardından TÜSİAD'dan açıklama geldi.

Haberi doğrulayan TÜSİAD, "ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar ile kurulabilecek ilişkilerin Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlere de yaptırım riski olarak yansıyabileceğine yönelik mektubu TÜSİAD'a da iletilmiştir" açıklamasını yaptı.

Wall Street Journal'ın haberinde, Biden yönetiminin, Türk şirketleri yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmama konusunda uyardığı iddiasını TÜSİAD doğruladı.

Orhan Turan’ın Başkanı olduğu TÜSİAD, gün içinde Habertürk’ün bu habere dönük sorularına yanıt vermezken; akşam saatlerinde kamuoyunu bu kısa açıklama ile aydınlattı.

TÜSİAD'dan yapılan açıklama şöyle:

  • "24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını takip eden günlerde ABD ve AB başta olmak üzere 30'dan fazla ülke Rusya'ya yönelik yaptırım kararları almıştır. Bugün çeşitli basın organlarında yer aldığı üzere, ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo'nun, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar ile kurulabilecek ilişkilerin Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlere de yaptırım riski olarak yansıyabileceğine yönelik mektubu TÜSİAD'a da iletilmiştir. İlgili mektup, TÜSİAD tarafından, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

  • ABD'NİN MEKTUBU

    WSJ'nin ilk olarak duyurduğu habere göre ABD Hazine Bakanlığı Yardımcısı Wally Adeyemo Amerikan Ticaret Odası'na 22 Ağustos'ta bir mektup gönderdi. Mektupta, "Türk şirketlerinin yaptırım uygulanan Ruslarla iş yapmaları halinde yaptırımlara maruz kalma riskinin olduğu" ifade edildi.

  • Adeyemo'nun aynı mektubu, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ne (TÜSİAD) de gönderdiği belirtilmişti. Mektupta, "ABD tarafından yaptırım uygulanan kişilere maddi destek sağlayan her kişi veya kuruluş, ABD yaptırımlarının riski altındadır." ifadelerini kullandığı öne sürülmüştü.

    Adeyemo'nun "Rusların Türkiye'yi ABD ve 30 ülke tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçmak için kullandığına dair endişelerini dile getirdiği" de belirtildi.

  • Rusya ekonomisi yaptırımlara nasıl dayandı

     

    ABD Hazine Bakanlığı'ndan Tornado Cash'e yaptırım

     

    ABD'den Rus elitlerine yönelik yeni yaptırım kararı

     

    Rusya'dan İngiltere'nin eski başbakanına yaptırım

     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM24 Ağustos 2022 20:14

    Dünyadaki en büyük terörist,antidemokratik,sömürgeci,ahlaksız,rezil,uyuşturucu merkezi  vs vs ülke Amerika'dır.

  • Müthiş 24 Ağustos 2022 15:11

    Finansbankı inceleyin kar müthiş

  • Kurtlar Sofrası24 Ağustos 2022 16:19

    Çok acemice manipülasyon yapmaya çalışmışsın, ak trolleri kandırmaya çalışıyorsun galiba :) 

  • yan kuruluş24 Ağustos 2022 08:55

    Bozacının şahidi şıracı... ABD'nin Türkiye'deki yan kuruluşu TÜSİAD, WSJ'nin haberini doğrulamış. Yine kaptılar Sam amcalarından aferini. Tabii ki, ülkesini milletini sevenlerden de ne kaptıkları ortada...

  • Hehe24 Ağustos 2022 08:38

    Mantikli yere yollamis devlette onu cevirecek akraba tercuman olmayinca gonderip israf etmeyelim demislerdir

  • Kaçan Grup24 Ağustos 2022 08:24

    abd burada haklı

  • fuat24 Ağustos 2022 09:37

    hain i....e

  • Öyle görünüyormuş24 Ağustos 2022 09:18

    Kaçtığın yerden öyle mi görünüyor

  • Mucise Reis : )24 Ağustos 2022 08:00

    ilk aklıma gelen müsiad da yok mu ? onlara neden mektup gelmemiş ,? yoksa gizliyorar mı ? yada abd ciddiye mi almadı musiad tarafını ? özetle başka kurum vb banaklar vb geldimi bu mektukdan ?

  • Murat24 Ağustos 2022 14:43

    Bal gibi biliyorsun, müsiad, tusiad'ın onda biri etmez, şimşekleri tusiad'ın üzerinden çekmek için araya haberle hiç alakası olmayan müsiadı karıştırıyorsun, tusiad bu milletin sırtındaki kenedir, kurulduğu günden beri, hadi bakalım İsveç ve Finlandiya için konuşan tusiad, bu konuda da efendisine efelensin de görelim ne kadar milli.... CHP'liler, ulusalcılar, Atatürkçüler boğazın baronları tusiad a laf edemez, ancak hizmet eder.....

  • Mucise Reis : )24 Ağustos 2022 13:02

    Ne zırvaladın Murak Hacı? :D yazıklarını oku ne anladın bir özet çıkar Murat efendi.. Ne yazdın bir daha özetlede yaz bakalım. anlayalım.... Baran Ahmet Özbir mantığında ilkel bir yam yam benle irtibat kurmaya çalışıyor gibi hissettim :D Yazdıklarım ortada. Sen ne yazdın anlamadım. müsiada gelmemiş mi uyarı ? zaten uyuyormu kurala ? yada tüsiadmi hedef özellikle? yoks aTürkiye ye bişr tehdit mi mektup ... ben bunu soruyorum sen yok laik, yok batılı, yok uçmuş, yok düşmüş, yok muharrem, yok şisofren :D yahu soru cevabı viliğyorsan yaz. bilmiyorsna Baran ve Ahmet Özbir sanmasınlar pensilvanya ağızından eleveriyorsunuz abilcikler siz kendilerinizi :D haha komikler

  • Murat24 Ağustos 2022 12:15

    Hem batıcı olup,hem laik olup, hem moderen olacam diye yırtınıp....hem de Türküm diyerek batıya karşı koymaya çalışmak, kimliğini koruduğunu zannetmek zor dimi birader ? Muareemin şizofren dediği bu işte...kime kızacağını bilememişsin...geveleyip duruyorsun...

  • Yunus bayram24 Ağustos 2022 07:06

    Yarın etkisini göreceğiz bakalım

  • Ali24 Ağustos 2022 06:33

    Sadece bu haber halk bankı değil TÜM şirketleri bağlıyor...Haberi bahane edilip.....3..5..8..13...günlük ortalamar test edilir..

  • Bir dost24 Ağustos 2022 06:18

    Inatla ayni nicki kullanan ,baska nick bul

  • Birbuçuk dost24 Ağustos 2022 08:02

    Nicki, nick ıvır zıvır, fasafiso

  • alıntı amerikanın sesi24 Ağustos 2022 03:37

    ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, birkaç gün önce Türk Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Yunus Elitaş’la telefon görüşmesi yapmıştı. ABD Maliye Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, Adeyemo’nun Rusya ve Rus vatandaşlarının Türkiye üzerinden yaptırımları delme girişimlerine dair kaygıların aktarıldığı belirtilmişti.

  • Halil ibrahim24 Ağustos 2022 01:03

    Tüsiadçıların çoğu ABD'nin ülkemizdeki uzantıları, bayileri, yani işbirlikçileri. Tüketimciler, Hamburgerci, kolaycı. Üretim yok, teknoloji transferi yok , içimizdeki tüsatçı şerikleri aracılığı ile sömürü var.

  • Halkbank24 Ağustos 2022 00:11

    Servis edilen habere bak tahtacı hadi yine iyisin Birleşik devlet eyaletlerinde ki farklı kanun uygulamalarını çözemiyor ceza yaptırım uygulamıyor.Konu Türk şirketleri olujca üst perdeden tehdit edebiliyorsa durup düşünmek gerekir.Türkiye Cumhuriyeti Rusya için yaptırım kararı aldı mı? almamışsa birlesik devletler neyine güvenip Türk şirketlerini tehdit etmektedir Birleşik devlete haddini bildirmek için mektubu iade etmek iç işlerine karışmaması gerektiği konusunda uyarılması karşı adım olarak fotonun iade edilmemesi halinde yaptırım uygulanabilecek belirtilmelidir Halbank bu haberle düşecektir bugün yükselişe katilmamasindan anlaşılıyor önemli değil Halkbanka sahip çıkmaya devam YTD benim milli dik duruşumdur.

  • KKM24 Ağustos 2022 00:26

    Parası dolara endeksli bir ülkede yaşadığını unutup fazla üfürmüşsün :) 

  • Tehditci abd24 Ağustos 2022 00:02

    Bize ayar vermeye çalışıyorlar. Soçi zirvesi ardından kredi derecelendirme takviminde olmamasına rağmen sürpriz şekilde notunuzu düşürmeleri de bu yüzden. Tüm dertleri ekonomimiz güçlenmesin ve onların kuklası olalım.

  • Hamdi23 Ağustos 2022 23:44

    Yik var tusiadda. Süratle toplanırlar, gerekli cevabı verirler.

  • BİR DOST23 Ağustos 2022 23:22

    TÜSİAD siyaset denince cin gibi herşeyi biliyorsun da ticaret deyince mi bilmiyorsun. Yapman gereken, ABD'nin tanımadığı ülke üzerinden Rusya ile ticvaret yapmak. Bunu ben mi söyleyim.

  • acacu23 Ağustos 2022 23:09

    Güçlü Türkiye diye diye ayar arsızı olduk. Gelen, geçen ayar veriyor.

  • fuat24 Ağustos 2022 09:39

    veremedikleri icin sadece vermeye calisiyor , senin gibi hain ya....larinda hosuna gidiyor herhalde  !!!!

  • Allah kulu23 Ağustos 2022 23:04

    Hani hep özgürlükten dem vuran TUSİAD üyeleri hadi delikanlıysanız ABD'ye siz kimsiniz biz istediğimizle iş yaparız deyin de göreyim.Tabi her şey çıkar değilse!Hani hükümete ayar veriyordunuz ya aynısını ABD'ye de yapında göreyim sizi.

  • Hakkı23 Ağustos 2022 22:41

    Coni tüsiad'a vız gelir tırıs gider. Tüsiad'ın T.c. devletine ve hükümetlerine verdiği ayarın zerresi bile coniyi duman eder,,,mi aceba, coninin önünde süt dökmüş kediden beter mi durur

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN23 Ağustos 2022 22:30

    Şimdi ne olacak rusya ile abd nin yüzünden bozalım mı.rusya ile savaş mı yapalım abd.senin gönlük hoş olacak diye.sen 10 000 km gelip bize buralarda kafa tutuyorsun.

  • Adam23 Ağustos 2022 22:11

    Hadi ya TÜSİAD DA Bİ DEDİ TUSİ ADDA Mİ DİYOR