E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTUSAŞ'ın modernize ettiği Su-25 ilk testi başarıyla tamamladı---

TUSAŞ'ın modernize ettiği Su-25 ilk testi başarıyla tamamladı

TUSAŞ'ın modernize ettiği Su-25 ilk testi başarıyla tamamladı
29 Temmuz 2023 - 17:37 borsagundem.com

TUSAŞ tarafından modernize edilen Azerbaycan'ın Su-25 uçaklarından ilki, test uçuşlarını başarıyla tamamladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından modernize edilen ilk Su-25 uçağının ülkeye getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Azerbaycanlı savaş pilotlarının kullanımına verilen uçağın test uçuşlarının başarıyla yapıldığı belirtildi.

TUSAŞ MODERNİZE ETTİ

Uçağa entegre edilen Türk yapımı akıllı bomba ve füzelerin de testlerinin tamamlandığı bildirilen açıklamada, yapılan çalışmaların askeri uzmanlar tarafından olumlu değerlendirildiği kaydedildi.

16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile TUSAŞ arasında Azerbaycan'a ait Su-25 uçaklarının modernizasyonu konusunda sözleşme imzalanmıştı.

TUSAŞ tarafından modernize edilecek Su-25 uçakları, Su-25 ML (Modernize edilmiş Laçın) şeklinde isimlendirilecek.

ASELSAN ve Tusaş iki sözleşme imzaladı

 

TUSAŞ, Airbus için gövde üretti

 

İlk yerli eğitim uçaklarını TUSAŞ üretecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran31 Temmuz 2023 02:19

    Türkiye de özel sektör ile kamu sektörü arasında çok hassas ve ince ayırım kanunlar ile belirlenmeli.  Bakın Albayraklar gibi bir kaç müteşebbis müstesna özel sektör çok dar ve sathi görüşlü olduğundan sadece yapacağı yatırım karşılığında alacağı ne tkazançla ilgilidir. Malum işte Koç un otomotiv ürünleri hala  % 60-85 montaj.  Doğru dürüst  Ar ge yok zerre kadar gelişim yok. Nereden kısıp maliyet düşürüürm kafasından başka kafa da yok.

  • Mucise Reis : )30 Temmuz 2023 09:56

    Allahdan bu yerli sanayiyi özellştiremediler.. dün gibi hatıelıyorum.. ziraat bank özelleştirilecekti.. adamalr deli gibi özelleşsin diye tv lerd ekonuşuyordu.. ama ziraat bank krediler, hibeler, satın almalar ile büyük destek gösterdi... bu zihniyeti biliyor herkes. bilmeyende google yazarsa zaten görecek :D Aselanı kuran kktc de destan yazan ordu personelimizin ABD telsizleri çalışmıyor eşşek yükü ile sırtımızda çöp diye maaşları ile destekledikleri bu kurum... yüzlerce alt kurumu doğurdu... şimdi karışmadan bu kurumlara yollarına taş koyulmadığında nelşer yapabilecekleri ortada. Allah acımız halimizeki, bu şerefli onurlu kurumları özellştireleri engelletmiş.... Bakın bu mutlu tablolara... engel olmayın Türk Milletine yeter... başarı zaten gelir...

  • ALİ KODUŞ30 Temmuz 2023 22:33

    Senin gibi cahiller yüzünden bu ülke asla gelişmedi.dünya nın en güçlü ordusu abd de bak bakalım bir tane silahı devlet yapıyormu  sen abd nin düşmanı ol yeterki farklı güçlü bir silah üret deki abd ye bana imkan ver bunları yapayım de hemen sana her türlü maddi manevi desteği verirler.senin gibi fosil mantar kominitst zihniyettekiler yüzünden bu ülkede hiç bir şey gelişmedi ve yıllarca yapamadık.amma cahil birisi imissin .para ve yatırımlar müslümanlardan gelince dünya yı ayağa kaldırırsınız yahudi ve hiristiyanlardan gelincede kçını öpersin.

  • Ali29 Temmuz 2023 17:51

    Türkiyede yapılan her güzel işi aşşağılayan chp bunada bir kulp takar Lakin onlara biyerlerine yapışan koltukla olan mücadeleleri herşeyi unutturdu

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM30 Temmuz 2023 22:36

    zaten Mucize Reis diye şahış onlardan ne farkı var.hemen karşı gelmiş özel sektöre .özel sektör düşmanları bunlar yapmazlar hep işleri güçleri yıkmaktır.muhalefet partileri demedilermi iktidara gelince baykar makinayı dokunup kapatacağız, silah yapmak için çok para harcıyoruz yazık değilmi kaan savaş uçağını yapmayalım masum teröristeleri öldürmektedir diye.bunlardan bu ülkeye bir fayda değil zarar olur.

  • Bir gaip işçi 29 Temmuz 2023 22:52

    Kardeşim yapanlardan Allah razı olsun. Ama bir ev kirası 10 bin TL olmuş asgari ücret 11.400 en düşük emekli aylığı 7.500 TL bu Allah'tan reva mı senin CHP'li den ne farkın var yapılan iyi şeyleri görmeyen CHP liler gibi sende yapılan kötü şeyleri görmüyorsun benim küçük çocuğum var eşim o yüzden çalışamıyor evimde kira söyle bakalım bana ben nasıl geçinicem tek çalışıyorum evden Sabah 7 de çıkıyorum gece yarısı 24 te geliyorum eşimin çocuğumun yüzüne hasret kaldım ya bu Allah'tan reva mı he

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL29 Temmuz 2023 22:26

    Ali kardeş chp de başarılı olsalar da olmasalar da ömürboyu milletvekilli yapanlar sistemi kurmuşlar resmen ömürboyu  milletvekili maaşı almaktalar olup, neden ellerini sıcaktan soğuğa koysunlar.Ak Parti sürekli 20 yıl iktidarda olmalarına rağmen 3 dönem milletvekilliğini yapanları veya yapmayanların hepsini yenileri ile değiştirir iken chp de hiç bir değişiklik yapmadıkları gibi genel başkanlarıda aynı.işleri kıyak yan gelip yat sonra muhalefet yaptığını zannet.

  • Ali29 Temmuz 2023 21:10

    Bugün herhangi bir haksız gördüğümüz bir durumu protesto etmaye kalk Hemen yamacına gelip senden önce koşan terör örgütlerini görürsünüz Ulan ekmek pahalı diye yola çıksan bir bakarsın sağında pkk solunda fetö önünde dhkpc Bunlar halkın her demokratik hareketini kendilerine bir kaos planı haline getirirler ve bunlara çanak tutan partilerde Allah korusun burda oy koparıp iktidara yürümek isterler Vatandaşı memfaatini kim koruyacak diye sorduğunda hava birden oksujensiz kalıyor Allah sonumuzu hayreyleye ....Bizim için ekmekten aştan önce vatanımızın bekaası gelir

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI29 Temmuz 2023 19:36

    ATATÜRK ün partisini ne hale getirdiler  genel başkanları olsun ister milletvekilleri olsun başarılı olmuşlar başarısınız olmuşlar bir koltuğu kaptım mı dede den toruna  milletvekilliğini bırakmıyorlar.Birgün doğalgaz petrol çıkartıyoruz siha tiha kızılelma yapıyoruz bırakın fabrikayı gezmeye gitmeyi bir iktidara gelseler dokunacağız diye rahatsız oluyorlar bir gün TOGG binlerce fabrika açılıyor yine rahatsız oluyorlar.Azerbeycan yardım ediyoruz yine rahatsız oluyorlar .Şuan parti darmadağın yerine gelmeyi düşünen ekrem mansurun bu  kim olur ise olsun bu partiyi asla düzeltemez.dünya ile bütünleşmiş iyi eğitim yapmış dünya da kendisini kanıtlamış prof.düzeyinde yeni liderler lazım.Mesala Prof.Dr Özgür Demirtaş gibi kişiler acilen parti genel başkanlığına seçilmeli Yoksa 100 seçimede girsek asla kazanamayız.

  • Sözün özü29 Temmuz 2023 18:21

     Ali sen hala CHP ile mi uğraşıyorsun. Onları kendi haline bırak.....Şu anda canımızı çıkaranlara bir söz söyle..... Zaten böyle diye diye yönetim at oynatıyor.......  Petrole elektriğe zammı yap sonrada hayat pahalılığıyla mücadele ediyoruz diye vatandaşla dalga geç.......... Zengin ve yandaş mal derdinde vatandaş can derdinde........Sana mı düştü CHP'nin durumu....onlar zaten  adam olsalar şimdiye çoktan baştaki zevat giderdi...........Ama baştakilerde bilmem nesinin keyfindeler............