E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin NATO'dan çıkartılması yönündeki çağrılara ABD'den yanıt---

Türkiye'nin NATO'dan çıkartılması yönündeki çağrılara ABD'den yanıt

Türkiye'nin NATO'dan çıkartılması yönündeki çağrılara ABD'den yanıt
30 Ekim 2023 - 23:31 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin "değerli" bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayarak, ittifakın güçlendirilmesi adına Ankara ile çalışmaya devam edeceklerini bildirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü olmadığı yönündeki açıklamalarının ardından Türkiye'nin NATO'dan çıkartılması yönündeki çağrılara ilişkin soruya, "Bu konudaki fikir ayrılıklarımıza rağmen Türkiye'nin değerli bir NATO müttefiki olduğunu söyleyebilirim." yanıtını verdi.

İttifakın güçlendirilmesi adına Ankara ile çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Miller, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün TBMM'ye sevk edildiğini de hatırlattı.

Miller, "NATO'nun güçlendirilmesi için onlarla (Türkiye) çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadesini kullanarak, söz konusu güçlendirme çalışmalarının İsveç'in NATO'ya katılımının hızlıca gerçekleştirilmesini de kapsadığını vurguladı.

Söz konusu anlaşmazlığın Türkiye yönetimiyle yaşadıkları ilk anlaşmazlık olmadığını vurgulayan Miller, ancak Türkiye'yi hala üretken ve yapıcı bir NATO müttefiki olarak gördüklerini söyledi.

Miller, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklamasına ilişkin, "Hamas'ın gerçek bir terör örgütü olduğuna dair değerlendirmemizde çok net olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Florida eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü Rick Scott, geçen hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ın "terör örgütü olmadığını" ifade etmesinin ardından NATO'ya Türkiye'nin üyeliğini "ciddi olarak gözden geçirmesi" çağrısında bulunmuştu.

İsrail uçakları Türk-Filistin Hastanesi'ni vurdu

 

Bakan Koca'dan İsrail'in hastane saldırısına sert tepki

 

İsrail, Filistin fonlarını donduruyor

 

İsrail, Filistin Kızılayı'na ait insani yardım deposunu vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil Coşkun13 Kasım 2023 08:12

    Hamas ülkesi için mücadele ediyor. Kuvayı milliye ne idi ise Hamas da odur. Nokta

  • 54305 Kasım 2023 20:52

    türkiyedeki abd nato üsleri çekilmeli türkiye natodan hızlı kararlı tartışmasız bir şekilde çıkmalıdır 

  • Vatandaş 31 Ekim 2023 22:40

    Türkiye yurtdışında nereye üs kursa ardından ABD oraya çöküyor. Zaten ABD nin öncü birliği gibi çalışıyoruz. Çıkalım daha iyi.

  • tv31 Ekim 2023 14:50

    nato yalan arkadaşlar bunlar dememişmiydi biz muslumanlar için ölemeyiz   şunuda unutmayalım evimizin içinde ev var abd üstüde istemiyoruz aklınızı başınız alın görün gazzeyi ırak  libya  suriye

  • Pala31 Ekim 2023 14:37

    Herkes çıkar çıkar diye istekli istekli haykırıyor. Natodan çıkınca ruslar yesilkoye gelir çıkararak heyecanları söndürecek

  • papaz31 Ekim 2023 14:32

    keşke paramızı silahlara değil de, eğitim, sağlık, konut için harcasak...keşke hayat kalitemiz gelişmiş ülkelerdeki gibi olsa...yorumcuların çoğu savaşa ne kadar meraklı...ve halkımızın hayat standartı ile hiç ilgilenmiyorlar...düşük eğitim seviyesinin sonucu...

  • haydar31 Ekim 2023 16:55

    papaz efendi ağkam kesme buralarda git istavroz çıkar sen.

  • E.g.31 Ekim 2023 13:31

    ABD SEN NATO ÜLKESİ OLMAYAN ÜLKELERE DAHİ F16 F8 F35 SATIYORSUN ÜLKEMİZ NATO ÜLKESİ OLDUĞU HALDE PARASIYLA SATMIYORSUN NATO'DA OLMAYI HAK ETMEYEN SENSİN NATO'DAN DEFOL

  • azmi31 Ekim 2023 13:18

    Çıkarın , çıkarın da belanızı bulun. TC olmasa Ortadoğu'da kalem oynatamazsınız. Nato ayağına Abd nin askeri üssü olduk , İncirlik,Kürecik,Kisecik , daha onlarcası. Hadi bakalım çıkın deyin , sonuç ne olacak hep birlikte görelim. Ekonomin düzgünse iyi , aksi hali fena

  • yorum 31 Ekim 2023 12:17

    KOCA bir YALANN

  • mert31 Ekim 2023 11:43

    nato diye bir şey yok orada herkes ABD adına harekete ediyor.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK31 Ekim 2023 10:30

    ABD resmen sabrımızın son noktasına getirdi onlar değil işler böyle gider ise biz nato dan çıkacağız.Nato yıllarca ırakta yüzbinlerce askerimizi şehit etmiş ve hala etmekte eğer başımızda RTE ve BAHÇELİ olmasa ve askeri silahlarımızı üretmesek bu sayı milyonları bulmuş idi. Daha chp ve hdp bu teröristler ve abd nin askerleri olan pkk ve ypg ölmesin diye teskere hayır oyu verdiler.

  • AHMET ÖZBİLEN31 Ekim 2023 10:21

    Keşke çıkarsalar. O zaman rusya ile büyük bir birlik kurarız hatta Türk birliği Çin iran endonezya beldi diğer müslüman ülkeleri de içine alır büyük bir birlik kurarız.

  • ABD Nato'dsn çıkarılması31 Ekim 2023 09:39

    O zaman PKK/YPG terör örgütüne destek veren başta ABDnin de NATOdan çıkarılmasını teklif edecek yürekli ve aktif milletvekili önergesini de biz verelim. Mektup yazılsın NATOya...

  • Ulke31 Ekim 2023 09:31

    Yanlış politika ülkeyi uluslararası alanda çok çıkmazlara soktu. Strateji kazanım olabilecek bir çok şeyi kaybettirdi. Mısırda teokrasi siyasetinin yandaşı olmak, sudanda diktatör ve gerici rejimden beşirden yana olmak, sürüyede sadece bütün şeriatçı gruplarıın arkasında durmak, hamascı hudaparcı hizbulı gruplarla kolkola gmrünmek gibi gibi..

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM31 Ekim 2023 10:24

    ALLAH senin belanı versin.Senmi orada yaşıyorsun HAMAS Filistin halkının seçtiği bir hükümet.İsrail orada bir milleti hapishane gibi yaşatmakta her şeyi israil izni ile gelmektedir.Orada katliam yapanları neden lanetlemiyorsun.Boruları aldıktan sonra daha sonra 22 ilimizi de alacak şekilde israil devleti kurulacağı dinil kitaplarında yazmakta ve bu kitapların müslümanların kundaktaki bebeklerini dahi öldürün diyor sen bunumu istiyorsun.işte senin gibi satılmışlar yüzünden filintin ve islam dünyası kan ağlamaktadır.

  • fafa31 Ekim 2023 08:16

    Üçüncü dünya savaşı geliyor,Mehmetçiği sürecekler Kore'ye.Hükumetten göndermem diye itiraz gelir mi ,gelmez.Libya'da ne işimiz var dedik,kulağımızdan tutup soktular savaşa.

  • AHMET ÖZBIR31 Ekim 2023 10:25

    Bizi asla ve asla ilgilendirmez biz rusya ile savaşma noktasına getirdi fetöcüler o zaman nato gelip bize destek verdimi.Başımızda bu hükümet oldukca benim endişem yoktur.Ben asla ve asla böyle bir savaşa onlar için girmem.

  • Turkogluturk31 Ekim 2023 06:57

    Bop projesi adim adim.aferin koyunlar.

  • baran31 Ekim 2023 17:25

    Bi  ..ir git şurdan senin bop una da top una da

  • E.g.31 Ekim 2023 02:37

    ABD NATO ÜYESİ OLAN ÜLKELERE F 16 - F 35 SATIYOR ABD PARASININ BİR KISMİ PEŞİN ÖDENDİĞİ HALDE F 35 LERİNİ TESLİM ETMİYOR F 16 SATMIYOR F 18 LERLE DEĞİŞİM YAPMIYOR BÖYLE DOSTLUK MÜTTEFİKLİK OLMAZ NATO'DAN ÇIKARILIR VEYA ÇIKAR İSEK MÜTTEFİK OLUNACAK İŞBİRLİĞİ YAPILACAK TÜRK CUMHURİYETLERİ ÇIN HİNDİSTAN RUSYA ENDONEZYA GİBİ ÜLKELER DE VAR NATODAN ÇIKARILACAKSA ABD ÇIKARILMALI ABD VATANDAŞLARININ DÜŞÜK GELİRLİ OLANLARININ BİR KISMINI SOKAKLARDA YAŞAMAK ZORUNDA BIRAKAN ACIMASIZ MERHAMETSİZ İLKEL BİR ÜLKE

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA31 Ekim 2023 10:28

    ABD de vatandaş diye bir şey yok ki.nufusları 300 milyon olup 60 milyonu evsiz sokakta yatıyor ve ekmek dahi bulamayorlar.Keşke çıkartsalar bence çıkartamazlar o zaman rusya ile büyük bir birlik kurunca bize kıralı saldıramaz.o zaman hem nüleer ve tüm askeri salihlara beraber üretiriz.

  • Yorum31 Ekim 2023 00:40

    Bencede çıkalım hemen Çin Rusya ile yeni bir ittifak kuralım bakalım daha kimler kimler katılır daha yeni afkanistandan tekme tokat katıldılar bu abd nin yeni filmi kendi içinden Bi dangalak senatör çıkıp böyle şeyler diyecek ardından yönetim çıkıp şirinlik yapacak eee bizde karşılığında abd yönetimine İsveç i natoya alacaz öyle mi Bi kere kur an yakan bir ülke ile veya böyle Bi eyleme defalarca müsaade eden bir ülkeyle aynı safta olamayız İsrail e destek veren ülkelerle birlikte olamayız ırak ı yalan bilgilerle kamuoyu oluşturup işgal edenlerle birlikte olamayız sınırımızda pkk/ypg.... Gibi terörist lere silah verip maşa olarak kullanan bir devletle aynı safta olamayız fetöyü kanatları altına alan ülkelerle aynı safta olamayız daha yazayım mı