E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'nin kredi notuna ilişkin pozitif beklenti---

Türkiye'nin kredi notuna ilişkin pozitif beklenti

Türkiye'nin kredi notuna ilişkin pozitif beklenti
05 Ocak 2024 - 11:33 borsagundem.com

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak koruması, görünümünü ise "durağan"dan "pozitif'e yükseltmesi bekleniyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 12 Ocak Cuma gecesi açıklanması beklenen olası değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak tutması beklenirken, görünümünü ise "durağan"dan "pozitif"e yükselteceği tahmin ediliyor.

Foreks Haber'in düzenlediği ankete göre, Moody's tarafından yapılması beklenen değerlendirme için katılım sağlayan 13 ekonomistin 10'u görünümün "pozitif'e yükseltileceği görüşünü savundu. 5 ekonomist ise kredi notunun "B3"ten "B2"ye yükseltileceği tahmininde bulundu. Kredi notu değişikliği bekleyen 5 ekonomistin 2'si görünümün "durağan" olarak bırakılacağını, 3'ü ise "pozitif" olarak değiştirileceğini öngördü.

Moody's'in 2024 takviminde 12 Ocak Cuma gecesi Türkiye ile ilgili bir değerlendirmesi bulunuyor. Ancak Moody's, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Moody's'in raporu açıklanması durumunda, değerlendirme gece yarısından sonra gelecek.

Moody's, en son 12 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye'nin kredi notunu 'B2'den 'B3'e indirirken, 'Negatif' olan görünümü ise 'Durağan'a revize etmişti.

2023 yılı takviminde 15 Aralık olarak görülen rapor açıklama tarihinde Moody's, Türkiye için kredi notuyla ilgili bir değerlendirme yayımlamamıştı. Moody's bu tarihin ardından açıkladığı "Kredi Görüşü" raporunda, Türkiye'nin not görünümünün "durağan" olduğunu hatırlatarak, "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi ve ücret anlaşmalarının TCMB'nin enflasyonu önemli ölçüde düşürme hedefiyle uyumlu olması halinde görünüm pozitife çevrilebilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

2024 Takvimi Netleşti

Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarında Fitch, 8 Mart 2024 ve 6 Eylül 2024, CI Ratings, 17 Mayıs 2024 ve 16 Kasım 2024 tarihlerini için rapor takvimi belirledi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıkladıkları tarihlerde bir rapor açıklama zorunluluğu bulunmuyor. Fitch ve CI Ratings, söz konusu tarihlerde genel olarak rapor yayımlarken, S&P Global ve Moody's, belirlenen tarihleri rapor açıklamadan pas geçebiliyor.

Türkiye'nin kredi notu görünümünü Fitch 8 Eylül 2023'te "negatif"ten "durağan"a, S&P Global 30 Kasım 2023'te "durağan"dan "pozitif"e yükseltti. İki kurum da kredi notunu "B" olarak teyit etti.

Moody's'in Türkiye için ikinci rapor tarihi ise 19 Temmuz 2024 olarak açıklandı.

Moody's'ten Türkiye'ye ilişkin yeni rapor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tabii artar Not ta artar 08 Ocak 2024 18:39

    2022'de 169,4 milyar TL olan Hazine'nin nakit açığı, 2023'te 625,5 milyar TL'ye yükselerek yıllık bazda rekor kırdı. Aralıkta aylık nakit açığı da 197 milyar TL ile tarihi zirveye yakın gerçekleşti. Badem Memo nun en son icraati

  • EMEKLI HAYRI AMCA08 Ocak 2024 14:49

    SIZ O EMEKLI MAASLARINI DUZELTMEYIN. TURBUN BUYUGU YEREL SECIMLERDE EMEKLI AMCALAR SIZE HAZIRLIYOR... ANLATIRSINIZ ONLARA KREDI MREDI NOTU. SIMSEK CIKAR ENFLASYON DUSER DER. GELIYOR EMEKLININ KAZIGI SIZE ARTIRMAYIN ARTIRMAYIN

  • Tufan CAN06 Ocak 2024 16:11

    ne saLakLar ne mankurtLar var !? ; PAPUAYENİGİNE MOĞOLİSTAN eş değermiyiz ? . Yunanistan İspanya Portekiz BuLgaslristan Romanya Çekya Macaristan bunLarda neyin ekonomisi var ? AB oLmazsa bunLar çöp batık , bizi ittirenLere aşık oLanLar hiçmi okumaz yafu , biz MOĞOLİSTAN PAPUAYENİGİNE ekonomik rasyonLarındamıyız , bunLar dereceLendirme şirketLerini siLah oLarak kuLLanıyor , bunuda cahiLLer yiyor . Hani nerde o bayıLdığınız köpeği oLduğunuz BATI değerLeri !? ; Gazze ' de meftaLarı mezarLarından çıkarıp tankLa üstünden geçdiLer , yetmedi , aLev makinaLarı iLe yaktıLar . Hani nerde köpeği oLduğunuz değerLer . ALışmışsınız resmi tarihin 1001 yaLan paLavrasına , iLkokuLda okutuLanLara gerçek deyip , biLgi sahibi oLduğunuzu iddia ediyorsunuz

  • VS06 Ocak 2024 11:38

    avrukent gyo sur tatil evleri 2023 son ırsızları 55 tl iyide 55.08 neyin nesi 8 kuruşa bile göz koymuşlar şimdi 38tl sur tatil evleri 1 haftada % 50 düştü böyle balon halka arza izin verenin yediği taş olsun

  • Hüseyin ÇAVUŞOĞLU 06 Ocak 2024 10:20

    Moody's kredi notumuz yükselmesi için Emekli maaş zamlarını bekler veee düğmeye basar .Malum senaryo bu !... Tabii bu memleketin en büyük derdi Emekliler ve onlara yapılan maaş zamları. Zaten Ekonomide yaşanan sıkıntıların sebebine Emeklilerdir .Biz artık yokuz gerçekten bu seçimlerde yokuz , oyumuzu Siyasi şantaj amaçlı değil Ekmeğimizin haksizca elimizden alındığı için tepkimizi göstereceğiz. Bu Aziz Milleti kurtaracak olanın Moody's olmayacağını bu sefer bütün Alem görecek. Milyonlarca Emekli gerekeni yapacak .Baki Selam ve Dua ile

  • Pala05 Ocak 2024 22:23

    Cop diyorlar bizim ekonomiye. Cahiller de seviniyor

  • ALİ KODUŞ05 Ocak 2024 20:29

    Böyle haberleri yabancılar mal çakmak için güzel kullanıyorlar.Çünkü notumuz artırılsa bile yatırım yapılabilir ünvanından çok çok aşağılardayız.Bunu abd korkusundan İsveç in nato ya alınması için piyasalarıma yağ çalıyor bir alalım natoya tekrar çöp yaparlar.

  • IMAMINOGLU05 Ocak 2024 19:03

    IIIMMMMMMAMMMMINNNNNNOOOOGGGGLLLLUUUUUU GELLLIYYYOOOOORRRRR TITRIYORLAR  SEN O EMEKLI MAASLARINI DUZELTME BAK SENI NASIL TOKAT MANYAGI YAPACAKLAR

  • haydar06 Ocak 2024 14:13

    sizin gibi ÇAKALLAR maşı en düşükten banka çok kısmı elden alın şimdide ağlayın . kusura bakma ama bu işleri yapanlara hak bu.

  • POMPA POMPA05 Ocak 2024 18:59

    DOLANDIRICILIK, HIRSIZLIK, UC KAGIT, IHALEDE POMPA, KONTROLLU DEVALUASYON, RUSVET, VERGI KACIRMA, GRI LISTE, MANIPULASYON....HALKI DOLANDIRMA.. DAHA YAZIMMI? TUM HER YERDE COP SEVIYESINDE BIR KREDI NOTU... ARTAR ARTAR BU HALK BUNA DA INANIR