E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin başarılı mücadelesi dünya gündeminde---

Türkiye'nin başarılı mücadelesi dünya gündeminde

Türkiye'nin başarılı mücadelesi dünya gündeminde
01 Mayıs 2020 - 12:48 borsagundem.com

Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters, Türkiye'deki korona virüs vakalarının nasıl takip edildiğini uluslararası kamuoyuna duyurdu.

Dünya çapında 3 milyondan fazla insanı hasta eden ve 234 binden fazla insanın ölümüne sebep olan korona virüse karşı mücadelede en etkili yöntemlerden biri olarak Kovid-19 hastalarının takip edilmesi gösteriliyor.

Son dönemde birçok sağlık kuruluşu hastaların takibinin başarılı olmasının hastalıkla mücadelede kritik bir öneme sahip olduğunu açıklarken, İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Ankara’daki Kovid-19 hastalarının nasıl takip edildiğini kamuoyu ile paylaştı.

Özel kıyafet ve koruyucu ekipmanlara sahip ikişer kişilik ekipler önceden belirli olan evleri tek tek dolaşıyor. Bu görevlilerden biri tıbbi ekipmanlar taşırken diğeri de kağıt ve belge işlemlerini üstleniyor. 15 dakikalık süreç sonrasında başka bir eve geçen görevliler ve yöntemle ilgili olarak, “Türkiye korona virüs salgınını takip ederek ortadan kaldırmak için hasta olanların temas etmiş olabileceği insanları bu ekiplerle ziyaret ediyor. Dünya çapında Kovid-19 vaka artış hızında en yüksek ülkelerden biri olduktan sonra yetkililer 6 hafta sonunda Türkiye’de vaka artış hızının durulduğunu açıkladı. Türkiye’deki ölüm sayısı 11 ülkeden daha düşük” bilgisini verdi.

“GÜNEY KORE UYGULAMA İLE YAPIYOR”

Son 10 günde Türkiye’de ölüm sayısının düşük olduğunu aktaran Reuters, “Akıllı telefonlara yüklenen temas takip uygulaması aracılığıyla toplam ölüm sayısını 250’nin altında tutan Güney Kore’nin aksine Türkiye insan gücüne odaklanan bir yöntemi tercih etti” ifadesini kullandı.

Bakan Koca’nın çarşamba günü 2 ya da 3 ekipten oluşan 5.800’den fazla ekibin corona virüsü hastalarıyla temas eden 468.390 insanı tespit ettiğini hatırlatan Reuters bu insanların düzenli olarak sağlık ekipleri tarafından kontrol edildiğini de vurguladı.

Başkent Ankara’da koordinasyon merkezinin ziyaretlerin yanı sıra telefonla da durum güncellemesi yaptığını aktaran Reuters’ın haberinde, “Türkiye’deki sistemde ekipler Kovid-19 hastalarıyla temas etmiş olan insanlara semptom göstermeseler de 14 gün evde kalmaları isteniyor” ifadesi kullanıldı.

Reuters’a konuşan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Doktor Çiğdem Şimşek, “Her bir evde ortalama 4-5 kişi olduğu için bir de buna iş yerlerinde temas edenler olduğunu düşünürsek tek seferde 200 insanı tespit edebiliyoruz. Bu sistemi grip ve kızamık gibi hastalıklarda da kullanıyoruz onlarca yıldır” dedi.

Reuters’ın haberinde, “Türkiye’de vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte okullar kapatıldı, zorunlu olmayan iş yerleri kapatıldı. Bu kısıtlamalar Güney Kore’den daha sertti ama İspanya ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerinden daha gevşekti” yorumu yapıldı.

İspanya'da güncel verilerle birlikte can kaybı 25 bine yaklaştı

Çin'de parklar ve müzeler yeniden ziyarete açıldı

Yasakları protesto için eyalet binasını bastılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandas03 Mayıs 2020 17:01

    Toplum temiz olmasa bizde italya dan asagi kalmazdik islamin bu millete katkisi

  • Halk02 Mayıs 2020 04:46

    İmamoğlu da metrobüsleri ak partililer bilerek kalabaliklastiryor dedi. Gülmedim...

  • ee01 Mayıs 2020 22:11

    Ülkede, hastaneleri, profesorlerı, bazı derneklerı kendisine muhalif gorenlerın kapatamadığı bazı fakulde ve geçmişi taa eskilere dayanan başarılı bilim insanlarının topladığı bazı hastaneleri dağıtıp , bölup, kendi atadıklarının emrine vermeye çalışsalarda neyseki korona virüsü öncesi bu emellerine yonetenler İYİKİ ERİŞEMEMİŞ. erişmedıkleri için bu dahi insanlar kendı bıldıklerı yontem ve araştırmaları kendi bildiklerı gibi yaptılar. iyikide yapmışlar. dünya imrenıyor... eğer geç kalınsa idi, bu eğitim akademi kadrosu dağıtılacak, bınaları yıkılacak, farklı yerlere atamaları yapılıp konumları 2 . ve 3 adam yerıne çekılecektı. Allah acıdı halımıze, korona öncesi bu projeleri gerçekleşmedi. Allah türkü korusun. Cehaletlerin cahil adımlarını engelletsın. iyide koklu akademık kımseden korkmayan bağımsız ayakda duran sağlık akademısyenlerımızde var. yalakaların kımseye faydası yok. 

  • ye01 Mayıs 2020 22:07

    Kadrosu ve binası dağıtılmak istenen hacettepe tıp fakultesi dunyada incelenmey ebaşladı. neyseki akepe dağıtamadı doktorlar ve sağlık personelının eylemleri karşılığında hastane kapanmadı hizmetler durmadı. İyiki bu hastane ve fakulteler kendi kendilerine çalışmalarını surdurdu. şimdi yabancı devletler sağlık personelı gonderıp yapılan teşhis ve tedavılerı ıncelemk istiyorlarmış. Karata matara satılıp ozel hastane olacak diy eçok korkuyorduk. Artık proflara ellemezle rinşallah.

  • Vb dölü02 Mayıs 2020 03:54

    Son seçim bu Torpille oturduğun işten atacaklar seni, bir tarafını satarak gecinirsin artık hep yaptığın gibi

  • Vb02 Mayıs 2020 02:19

    Devlet Adamlarının yetiştiği okulun adı neden Mülkiye'dir bilir misin cahil kardeşim ( şimdi modern zıpçıktı bir isim koydular kamu yönetimi diye ) Türkiye topraklarında Mülkün sahibi hükümettir ( elbette hakikatta Mülk Allah'ındır ) ister satar,ister alır,ister yapar,ister yıkar...buna mülkiyet hakkının tasarruf unsuru  denir - hukuk dersi de bedava sana, bu kıyağımı unutma -- ... yani o hastaneyi ister kapatır , ister  yıkar, ister kiralar, isterse birleştirir , isterse böler.... eylem yaptık direndik kazandık...bakk seeennn....bi sabah bir genelge/yönetmelik çıkar tabela değişir... aval aval bakar kalırsın

  • Vatandaş01 Mayıs 2020 21:50

    Duydunuz mu CHP'li ler, boş boş konuşuyor sunuz,

  • Vb01 Mayıs 2020 20:08

    Uganda kadar başarılı değiliz ve bu gerçeği halktan gizliyorlar , ama Gürsel Tekin farketti ve insanları uyardı , çünkü kendisi çok  halkçı bir benzin istasyonları sahibidir , benzin ucuzladığı için bu aralar kendisi sağlık uzmanlığı yapmaktadır, o söylediğine göre uganda bizden 444 kat daha başarılıymış .... pardon bunu Barış Yarkadaş söylemişti , o da çok değerli bir sağlık uzmanımızdır , ama ilk okulda matematikten kalmış olması onun suçu değildir, çünkü o zamanlar halk TV yoktu , olsaydı olmasaydık, olmasaydık olmasaydı.... kafam karıştı çünkü chp'liler basit insanlar değiller karışık insanlar

  • Cemil mertek01 Mayıs 2020 21:54

    👍🇹🇷🇹🇷🇹🇷😂😂😂 Güzel anlatım

  • Fatihli5301 Mayıs 2020 18:53

    işte duyun dünya biliyor artık türkiyenin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu muhalefet gördünüz diğer ülkelerin halini halkını ölüme terk ediyor hastene yok sağlık sistemi yok hepsi balonmuş. türkiye kendi halkın dan başka diğer milletlere de yardıma koşuyor. solunum cihazı üretiyor diğer ülkeler hibe ediyor. saymakla bitmez 

  • ==== """"=====01 Mayıs 2020 17:58

    eğer ana muhalefet partisinin başında daha vizyon sahibi ve projeleri olan birisi olsa bu ülke sınıf atlar idi.ama nerde.ALLAH dan başımızda büyük bir dünya Lideri RTE ve onun yol arkadaşı BAHÇELİ var.

  • Yal yalayıcıları01 Mayıs 2020 17:27

    Basmış yine borsa gündem'i.

  • Devrim01 Mayıs 2020 20:55

    Neooooodu pkk yalayıcısı

  • emre01 Mayıs 2020 16:44

    ne mallar var ülkenin halini görmeden üstelik 20 sendir akpe nin bu hale getirdiğini görmeden başka partilere ye laf atanlar var..

  • Fatihin Fedâisi01 Mayıs 2020 15:34

    Ülkemizin dünyada söz sahibi olmasından, güçlenmesinden, zenginleşmesinden rahatsız olan tipler "kim"dirler, "neci"dirler, "illet" midirler, "virüs" müdirler, en iyisi o tipler Uganda'ya gidiversinler. Tam onlara göre hayat orası, bu ülke hür, bağımsız ve darbeye geçit vermeyen yiğitleri bol bir ülke.

  • Volkan01 Mayıs 2020 15:14

    Son dönemde sağlık yatırımı arttı virüs denk geldi, şehir hastahaneleri eleştirisi azalr. Aslen ne kadar çok kamu yatırımı olur ise o kadar refah artar. Dünyada ortak kullanım trendi var, şirket kurup insanların kişisel malları, varlıklarını şirketler başkalarının kullanımına sunuyor üste kar elde ediyor. Geçmediğim köprü, gitmediğim okul, cami, hastahane, müze, ören yeri vs parası benden çıkıyor diye düşünmeyip toplam faydaya bakmak lazım. Tabi her şeyi yaparken akılcılık, verimlilik,  tasarruf düşünülmeli ve israfdan kaçınmaya da dikkat edilmeli yoksa toplam faydadan çok daha yüksek bir felaket olur. Bağımsız birey, toplum ve kainat dengesi her zaman gözetilmeli.

  • Ali Taş01 Mayıs 2020 14:34

    Bir örümcek kafalı chp milleti anlamadı

  • alamancı01 Mayıs 2020 14:07

    Gerçekten çok başarılı biz alamancılar olarak dövizin hergün yükselerek tl develüasyona uğramasından memnunuz bi 100 bin euro bozcam sizin 50 yılda alamadığınız evi büyük reisimisin sayesinde alıcam günümü gün ederek türkiyede yaşıcam sen çok yaşa reisssssssss

  • AHMET ÖZBİR01 Mayıs 2020 13:51

    RABBİM razı olsun REİS'imizden, arkadaşlarından. T.C. Hükümetizin Koronayla mücadeledeki başarıları kâinatı titretti, insanlığın gözdesi oldu. Bir tek DARBESEVER CHP MEMNUN DEĞİL! Onu da kim takar, ÖMÜR BOYU MUHALEFETTE KALSIN, DEVLET YÖNETİMİ ONLARDAN DAİMA UZAK OLSUN.

  • Farklar var01 Mayıs 2020 13:15

    5- Yurtdışında korona peydah olmadan önce normal zamanda bir hekime günde 120 hasta baktırmadı. Çünkü efektif olmayacağını bilir. Sağlık çalışanı kürek mahkumu değil orada. Hem hastanın hem hekimin hakkı vardır 6- Yani modern tıbbı geliştiren, hastalıkların isimlerini tanılarını koyan, teknolojisini bayrakla taşıyan, malzeme, ilaç aşı herşeyi bulan, üreten, kitaplar yazan yabancılar bu işi bilmiyor onların bilgileri, ilaçları ile biz daha iyi yapıyoruz öyle mi ? 6- n95, n99 maskeleri bulan yapan abd ye maske yardımı yapıyoruz hem de çok daha az Koruyucu cerrahi maske

  • :)01 Mayıs 2020 13:12

    Sayın soyludan allah razı olsun. 2 saatte sürü halinde korenayı yendik alt ettik :D ahaha 

  • EKRİST01 Mayıs 2020 17:59

    sen her halde hayvanlığa özeniyorsun.bir an kendini unutmussun fakat düşüncelerin hiç değişmemiş.

  • Farklar var01 Mayıs 2020 13:09

    1- Yurtdışında herkese erkenden BT çekilmez, takip için durmadan BT çekilmez. Çünkü radyasyonu durmadan rahatça kullanmazlar kanser riskini düşünürler oralarda kar zarar ilişkisi düşünülür 2- Yurtdışında burada olduğu gibi erkenden ağır ilaçlar başlamazlar. Gereklilik aranır. Çünkü diğer organlara kalıcı hasar verebilir diye düşünürler. Bizde normalde dahi gelene gidene ağrı kesici, antibiyotik verilir. 3- Yurtdışında toplum mühendisleri biraz da ilerde başka virüsler de olacağı için bir kısım toplum bağışıklığı gelişsin ister , erkenden ilaçları dayayıp mikrop direnci oluşturmamaya çalışır 4-Yurtdışında sağlık çalışanlarının istifa etmesi yasak değil, zorlama yoktur.

  • Çomar seni02 Mayıs 2020 03:50

    En hain olanlar en aptal olanlardır. Muhakeme denen şey bilmez çomarlar. Okuduğunu bile anlamayan cahil ayak takımı. Gaz verince kendinizi adam sanıyorsunuz ama siyasiler sadece sizin gibilerin kompleksini besliyor

  • Yuz karasi01 Mayıs 2020 22:03

    5. Maddeyi unutmussun yurt disinda devletine bukadar hainlik yapanlar yok