E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'den 'yatırım' hamlesi: Bakan Bolat Kuveyt yolcusu---

Türkiye'den 'yatırım' hamlesi: Bakan Bolat Kuveyt yolcusu

Türkiye'den 'yatırım' hamlesi: Bakan Bolat Kuveyt yolcusu
06 Kasım 2023 - 19:35 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikili ticari ilişkileri ve yatırımları geliştirmek amacı ile yarın Kuveyt'e ziyarette bulunacak. Bolat ziyarette, Kuveyt'in üst düzey ekonomi yönetimi ile bir araya gelecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Kuveyt'e resmi ziyaret gerçekleştirecek.

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ANLAMINDA ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELER

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bolat, ziyaret kapsamında, Kuveyt Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Saad Hamed Nasır el-Barak ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Muhammed Osman el-Ayban ile ikili görüşmeler yapacak.

"TİCARET HEYETİ" PROGRAMI DÜZENLENECEK

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının geliştirilmesi ve firmaların dış pazar paylarında artış sağlanması amacıyla, Türkiye İhracatçılar Meclisince (TİM), çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 100'e yakın iş insanının katılımıyla "Ticaret Heyeti" programı da düzenlenecek.

Bolat ve el-Ayban tarafından Ticaret Heyeti'nin açılışı gerçekleştirilecek.

Firmalar, Kuveytli iş insanlarıyla bir araya getirilerek ikili ilişkilerin geliştirilmesi sağlanacak ve iş çevrelerinin buluşacağı bir resepsiyon organize edilecek.

Bakan Bolat: 2028 yılında kişi başına milli gelir 17 bin 550 dolara ulaşacak

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Afrika ile ticari ilişkileri geliştireceğiz

 

Bakan Bolat'tan İsveç'te Erdoğan'ı hedef alan provokasyona tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Kasım 2023 12:32

    YErlide para bıtakmayınca... Devletin aksasını eksiye sokunca dışaıdan para arar olduk. Acı olan ise, eldeki sermayeyi etkin ve doğru kullanıp, dışarıdan yüklü döviz getirecek... yada dışarıdan yüklü döviz girdisi olan bir alanıo yerlileştirecek ne projeleri, ne akılları, ne  bu alanda göçmeyen personeli yok  malesef.. dışarıdan anca gel şunu satın al. gel bunu satın al diyen bir sistemdeyiz... Acı ama gerçek bu. işler iyi gitmiyor

  • xyz07 Kasım 2023 12:07

    Para, para, para, para, para, para ve yine para koskoca ülke ne durumda, övündükleri Osmanlının köyü durumundaki Kuveyt, Katar, BAE ve Suudilerin huzuruna bi biri bi ötekisi gidiyor. Acaba neden? Siz daha çok gider gelirsiniz. Adalet ve hukukun olmadığı yere kimse gelmez, parada vermez versede çok yüksek faizle verir. Bu yüksek faizli borç parayìda gariban bu fakir halk öder.

  • acacu07 Kasım 2023 01:16

    M. Şimşek, H. Gaye Erkan, Ö. Bolat derken kimse makamında duramıyor, Tam saha pres var ama gelen tek kuruş yok.