E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Dünya Bankası işbirliğini uzattı---

Türkiye ve Dünya Bankası işbirliğini uzattı

Türkiye ve Dünya Bankası işbirliğini uzattı
08 Ekim 2014 - 10:11 borsagundem.com

Dünya Bankası ile Türkiye arasındaki Ülke İşbirliği Stratejisi 30 Haziran 2016 tarihine kadar bir yıl uzatıldı

Dünya Bankası ile Türkiye arasındaki Ülke İşbirliği Stratejisi (Country Partnership Strategy - CPS) Programı'nın 30 Haziran 2016 tarihine kadar bir yıl uzatılmasına karar verildi.
Hazine'den yapılan açıklamaya göre uzatım doğrultusunda, CPS finansman paketinin de 2 milyar ABD Doları’na kadar artarak toplamda 6,45 milyar ABD Doları’na ulaşması hususunda da mutabık kalındı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Dünya Bankası (Banka) ile ülkemiz arasında 2012-2015 mali yıllarını kapsayan (1 Temmuz 2011-30 Haziran 2015) mali ve teknik işbirliğinin çerçevesini 27 Mart 2012 tarihinde Banka İcra Direktörleri Kurulu’nda görüşülen Ülke İşbirliği Stratejisi (Country Partnership Strategy - CPS) Programı oluşturmaktadır. 
Söz konusu Programın Ara Dönem Değerlendirmeleri kapsamında hazırlanan CPS İlerleme Raporu 3 Ekim 2014 itibarıyla Banka İcra Direktörleri Kurulu’nda görüşülerek yürürlüğe girmiştir. İlerleme Raporu’nda CPS Programı çerçevesinde bugüne kadar yapılan uygulamalar ile Programın kalan bölümünde gerçekleştirilmesi planlanan program 
kredileri, proje kredileri ve analitik çalışmalar değerlendirilmektedir. 
Ara dönem değerlendirmeleri çerçevesinde, 
CPS döneminin 30 Haziran 2016 tarihine kadar bir yıl uzatılması,
Uzatım doğrultusunda, CPS finansman paketinin de 2 milyar ABD Doları’na kadar artarak toplamda 6,45 milyar ABD Doları’na ulaşması hususlarında Banka ile mutabık kalınmıştır." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)