E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürkiye ve Cezayir'den enerji alanında ortaklık---

Türkiye ve Cezayir'den enerji alanında ortaklık

Türkiye ve Cezayir'den enerji alanında ortaklık
30 Ekim 2023 - 00:37 borsagundem.com

Sonatrach Genel Müdürü Reşit Haşişi ile BOTAŞ Genel Müdürü Abdulvahit Fidan’ın Cezayir’de bir araya geldiği belirtildi. Sonatrach ile BOTAŞ arasında sıvılaştırılmış doğalgaz ticaretini genişletme amacıyla uzun vadeli ilişkiler görüşüldü

Cezayir'in milli petrol ve gaz şirketi Sonatrach ile Türkiye Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), sıvılaştırılmış doğal gaz alım-satım sözleşmeleri ve ortaklığı genişletme yolları çerçevesinde uzun vadeli ticari ilişkileri görüştü.

Sonatrach’tan yapılan yazılı açıklamada, Sonatrach Genel Müdürü Reşit Haşişi ile BOTAŞ Genel Müdürü Abdulvahit Fidan’ın Cezayir’de bir araya geldiği belirtildi.

SONATRACH İLE BOTAŞ UZUN VADELİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEK

Açıklamada, görüşmede iki tarafın Sonatrach ile BOTAŞ arasında sıvılaştırılmış doğal gaz alım satımına ilişkin sözleşmeler çerçevesinde mevcut uzun vadeli ticari ilişkileri ele aldığı kaydedildi.

Tarafların ilişkilerini güçlendirme konusunda mutabakata vardıklarına vurgu yapılan açıklamada, Haşişi ile Fidan’ın bu vesileyle ortaklıklarını genişletme ve yeni iş imkanlarını keşfetme konusunda görüş alışverişinde bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, Sonatrach'ın 1988 yılından bu yana BOTAŞ'a sıvılaştırılmış gaz tedarik ettiği hatırlatılarak, Cezayir’in 2020 yılında Türkiye'ye yıllık 5,4 milyar metreküpe ulaşan miktarda sıvılaştırılmış doğal gaz tedarikine ilişkin sözleşmeyi 2024 yılına kadar uzatma kararı aldığı vurgulandı.

Sonatrach Genel Müdürü Haşişi, geçen hafta, İtalya'daki bir enerji konferansında şirketin gaz üretiminin 130 milyar metreküp olduğunu, bunun 45 milyarının iç tüketime, geri kalanının ise ihracata ayrıldığını söylemişti.

Rusya'dan Türkiye mesajları: Gazprom ve BOTAŞ’la bir yol haritası hazırlandı!

 

Gazprom'dan BOTAŞ açıklaması

 

Sonatrach ile BOTAŞ gaz sözleşmesini uzattı

 

Sonatrach, Sicilya Adası'ndaki rafinerisinden 444 milyon dolar kar elde etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)