E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarTürkiye kriptodan en çok kâr eden 10 ülke arasında---

Türkiye kriptodan en çok kâr eden 10 ülke arasında

Türkiye kriptodan en çok kâr eden 10 ülke arasında
30 Nisan 2022 - 08:02 borsagundem.com

2021'de tüm kripto para birimlerinde ve tüm ülkelerde elde edilen kârın 162.7 milyar dolar olduğu hesaplandı. Kripto paradan en fazla kazanç elde edilen altıncı ülke ise 4.5 milyar dolar ile Türkiye oldu.

Türkiye dünyada kriptodan en çok kâr edilen ilk 10 ülke arasına girdi. Türk yatırımcılar 2021'de 4.6 milyar dolar kazandı. Bu rakam 2020'de sadece 32.5 milyar dolardı. Türkiye'de kripto yatırımlarına yönelimin artmasında yatırımcının rekor enflasyondan kendini koruma çabasının yattığı belirtiliyor.

Kâr sıralamasında ABD ilk sırada

Kripto para analiz platformu Chainalysis'in son raporunda kripto para ticareti yapılan 50 ülke, elde edilen kazançlara göre sıralandı. Listenin ilk sırasında 46.9 milyar dolar ile ABD yer aldı. Onu, İngiltere, Almanya, Japonya ve Çin takip etti. 5 milyar dolar kâr yazan Çin'in hemen ardında ise 4 milyar 544 milyon dolarla Türkiye yer aldı. Türkiye'deki kripto yatırımcıları, 4.2 milyar Dolar kâr elde edilen Rusya'yı, 4 milyar dolar kâr elde eden Fransa'yı geride bıraktı.

Ethereum birinci

Araştırmaya göre 2021'in toplamında Bitcoin'in toplam getirisi 74.7 milyar dolar olarak hesaplandı. Ethereum 76.3 milyar dolarlık global getiri miktarı ile Bitcoin'i geride bıraktı. Sıralamada pek çok zengin ülkeyi geride bırakarak 2.6 milyar dolarlık gelirle 16'ncı sıraya tırmanan Vietnam dikkat çekti.

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın aktardığına göre araştırma, işlem ve internet trafiği dataları çapraz karşılaştırılarak yapıldı. Önce tüm kripto varlıkların miktarı hesaplandı, toplam rakam tahmini yapılarak her bir varlıktaki toplam kâr ortaya kondu. Şirket, “Kripto cüzdanlar üzerinden yapılan bir araştırma değil bu ama bu yöntem mükemmel değilse de gerçeğe çok yakın verilere ulaşmamızı sağladı” dedi.

Kripto cennetinde yeni kurallar

Kripto startupları rekor miktarda yatırım aldı

Kripto piyasaları 100 milyar dolar büyüdü

Kripto paralar neden düşüşe geçti?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)