E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, İngiliz gemisine talip iddiası---

Türkiye, İngiliz gemisine talip iddiası

Türkiye, İngiliz gemisine talip iddiası
18 Kasım 2017 - 08:58 borsagundem.com

İngiliz Milletvekili Elwood, Türkiye’nin HMS Ocean isimli LPD türü helikopter gemisine talip olduğunu söyledi.

İngiliz Kraliyet Donanması'na ait HMS Ocean isimli LPD tipi Helikopter gemisinin bir süredir Brezilya'ya satışı üzerinde İngiltere'de görüşmeler devam ederken yeni bir iddia ise İngiliz Parlamentosu milletvekillerinden Tobias Elwood'dan geldi.

Elwood, parlamento sitesinde yaptığı açıklamada,Türk yetkililerin HMS Ocean ile ilgilendiğini ileri sürdü. Elwood'un iddiasına göre; Türkiye, HMS Ocean isimli çıkarma gemisi Brezilya'ya satılmaması durumunda gemiye talip olduğunu bildirdi. NATO'nun Akdeniz'deki görevi üzerine geçtiğimiz hafta Aksaz'da demirleyen geminin Türk komutanlar tarafından da incelendiği öğrenildi.

2 BİN PERSONELİ VAR

HMS Ocean'ın envanterden çıkarılması İngiltere'deki savunma sanayi ve askeri yetkililer arasında tartışma konusu durumunda. İngiltere'deki bazı çevreler geminin envanterden çıkarılma kararının erken alındığı yönünde görüş bildiriyor. İngiltere'de yeni nesil savaş gemisi olarak Queen Elisabeth'in tam olarak operasyonel olmaması acil durumlarda hava desteği için İngiltere'nin elinde gemisinin kalmayacağından bahsediliyor. HMS Ocean'ın hali hazırda 2 bin personeli bulunuyor.

GEÇEN HAFTA AKSAZ'DAYDI

Geçtiğimiz hafta içinde NATO görevi kapsamında Aksaz'da demirleyen HMS Ocean'ın Türk komutanlarca da incelendiği öğrenildi. (Vatan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • S.kerim18 Kasım 2017 22:37

    Hurda fiyatina olursa alalım

  • FATİH FATİH18 Kasım 2017 22:15

    senelerce heykel put yapmaktan ne yapabildikki alıp kısa sürede geliştiririz parayı verip aldımı mal senin olur hertarafımız düşman dolu

  • Türkoglutürk18 Kasım 2017 15:57

    Hurda alırız hurdacııı.yerli otodada aynısı yapildı.len bu takunyacılardanda bu beklenir.

  • HASO MASO18 Kasım 2017 15:18

    YENİ NESİL GEMİ YAPSIN İNGİLTERE BİZDE HURDASINI ALALIM KENDİMİZ YAPALIM NE İŞE YARIYORSUNUZ SONRA 3-5 YILA VARMADAN ELDEN ÇIKARIRSINIZ PARALARDA BOŞA GİDER İYİ NANE OLSA İNGİLİZLER ELDEN ÇIKARMAZ

  • adem garip18 Kasım 2017 14:46

    Astarı yüzünden pahalıya gelir masrafıyla başedemeyiz .Arama kurtarmadan başka bi fonksiyonu olmaz

  • ali18 Kasım 2017 13:36

    üç yanımız denizlerle çevrili,bence iyi olur.Düşmanlar boş durmuyor...

  • xx18 Kasım 2017 13:34

    Öngörüsüz ve dar kafalı ve partizan insanlarla bu ülke hiçbir yere gidemez.Uçak gemisi değil o...Helikopter gemisi...Çinliler ne yapıyor; inceleyip daha iyisini geliştirmeye çalışıyor.Bu ülkeye bu ve bunun gibi yenilikleri çok görenler,evde kağıttan gemi,uçak yapsın.Bundan ileri gidemezler çünkü...

  • D.demirkan 18 Kasım 2017 12:31

    EL ÂLEMİN HURDALARINA TOPLAYIN BAKALIM. UÇAK GEMİSİYLE PASİFİKE SAVAŞAMI GİDECEN?. ALLAH BUNLARA AKIL FİKİR VERSİN. BUNUN SIRASIMI ŞİMDİ?.EKONOMİ İLE UĞRAŞ SANA DÖVİZ KURLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR.ONDAN SORA MERKEZ BANKASI BAŞKANINA FIRÇA ATIYOR SUNUZ. HUZİLİ HARCAMALARI KES. NEDİR BU SAVURGANLIK HER AY PARABAS.HER AY MAAŞ ALIYORUZ GICIR GICIR KAĞIT PARALAR BÖYLE NEREYE KADAR?.

  • Kaçan Grup18 Kasım 2017 12:26

    Güzelce bir boyarız, yerli ve milli olur.