E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürkiye çifte bayram yaşayamadı!---

Türkiye çifte bayram yaşayamadı!

Türkiye çifte bayram yaşayamadı!
15 Ekim 2013 - 20:13 borsagundem.com

2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda son maçında Türkiye, konuk ettiği Hollanda'ya mağlup olarak Brezilya'ya veda etti

Abdullah Avcı’nın Milli Takım Teknik Direktörlüğü'nden istifa etmesinin ardından görevi devralan Fatih Terim, A Millilerin Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası’na katılma şansını 3’te 3 yaparak tekrar yeşertmişti.

Avcı'nın milli takımdan ayrıldığı Ağustos ayında FIFA dünya sıralamasında 58'inciliğe kadar gerileyen Türk Milli Takımı, Terim ile üst üste kazanılan maçlar sonrasında uzun süre sonra yükselişe geçti ve Eylül ayı değerlendirmesinde 49'unculuğa çıkmıştı.

Andorra, Romanya ve en son Estonya karşısında alınan galibiyetlerle grupta ikinci olma umudunu kazandıran Terim ve öğrencilerinin son umudu Hollanda maçıydı. Fakat bu kritik mücadeleden mağlubiyetle ayrılan Millilerimiz Brezilya'ya veda ettiler.

Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Arjen Robben, 47. dakikada Wesley Sneijder kaydetti.

Holanda bu skorun ardından grup lideri olarak Brezilya vizesini aldı.

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI;

90. dakika: Karşılaşma sona erdi. Dünya Kupası umutlarımız sona erdi...

88. dakika: Hollanda'da son dakikalarda Depay görev yapacak. Çıkan oyuncu Lens...

87. dakika: Arda Turan, sağ çaprazdan içeriye hareketlenen Olcay Şahan'a şişirdi. Yere seken top hız kazandı ve meşin yuvarlak dışarıya çıktı.

83. dakika: Robben, sağ kanatta Kuyt'ın topuk pasıyla kale sahası içine kadar girdi. Topa basıp içeriye ortaladı. Uzak köşeye doğru gönderdiği topta Gökhan Gönül araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

81. dakika: Sol kanatta Arda topla buluştu. Ön direğe doğru ortasını yaptı. Topa kafasını uzatan Cenk'in vuruşunda top direkt dışarı çıktı.
80. dakika: Cenk Tosun, sol kanadı kullanmaya başladı. İçeriye çevirdiği iki topu da Hollanda savunması tehlike büyümeden uzaklaştırdı.
77. dakika: Bu arada Romanya, Estonya karşısında skoru 2-0 yaptı. Herşey aleyhimize şuanda...

75. dakika: Robben, sağ kanattan içeriye doğru süzülürken Olcay'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Karar faul, tehlikeli bir yer... Kaleyi cepheden gören bir nokta...

74. dakika: Olcay Şahan, ileriye atılan uzun topu önüne aldı. Yerde seken topu sert bir şutla kaleye gönderdi. Top kaleci Cillessen'in üzerine gitti.

72. dakika: Sol kanattan hızlı çıktı Millilerimiz. Olcay atağı sürükleyen isim. Olcay, orta sahadan içeriye giren Arda'ya bıraktı, Arda bekletmeden Umut'u gördü. Umut, dönerek kaleye vurmak istedi ancak topu kaybetti..

71. dakika: Hollanda takımı tamamen kendi yarı sahasına çekilmiş durumda. 11 oyuncuyla kalelerini savunuyor Portakallar.

70. dakika: Penaltı noktasına doğru kullanıldı korner. Ancak savunma topu uzaklaştırdı...

67. dakika: Gökhan Töre, sol kanattan içeriyi zorlamak istedi. Savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı...

65. dakika: Millilerimiz oyunu Hollanda yarı sahasına yıkmış durumda. Gol aramaya devam ediyoruz...

57. dakika: Milli takımımız tek sabit santrafor ve arkasından gelecek olan 3 hücumcu ile atak yapmayı deneyecek kalan zamanda.

56. dakika: Burak Yılmaz ve Olcan Adın'ın yerine Olcay Şahan ve Gökhan Töre oyunda.

55. dakika: Volkan Demirel, kendisine atılan pası uzaklaştırdı ancak top kısa düştü. Sol kanada taşınan top Lens'in önünde kaldı. Lens, sol çaprazdan kaleye vurdu, Volkan parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

54. dakika: Selçuk İnan, savunma arkasına koşu yapan Umut Bulut'a pasını gönderdi. Umut Bulut, ilk yarıda olduğu gibi topu önüne aldı ancak ayağından açıldı ve meşin yuvarlak dışarıya çıktı.

52. dakika: Hollanda'da Janmaat üzerine gelen topu eliyle önüne aldı. Sarı kart Hollandalı oyuncuya.

50. dakika: Sneijder sürpriz şekilde topa geldi. Serbest vuruşu kullandı... Volkan üzerine gelen topu yatarak kontrol etti.

48. dakika: GOL. Sneijder.

47. dakika: Hollanda'da ikinci yarıda Indi'nin yerine Bruma, Van Persie'nin yerine de Kuyt görev yapacak.

46. dakika: Ve ikinci yarı başladı.

Ve ilk yarı sona erdi.

45. dakika: Mehmet Topal, savunma arkasındajki Umut Bulut'a adrese teslim bir pas attı. Umut Bulut topu göğüsüne aldı ancak top çok açıldı. Savunma topu uzaklaştırdı...

42. dakika: Sağ kanattan gelişen Türkiye atağında Blind, Mehmet Topal'a sert bir hareket yaptı. Karar sarı kart, atış Millilerimizin...

40. dakika: Millilerimiz çok iyi geldi... Hasan Ali sol kanatta topla buluştu. İçeriye harika bir orta yaptı. Penaltı noktası üzerinde Umut Bulut iyi yükseldi, kafayı vurdu... Ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı.

38. dakika: Robben sağ kanattan içeriye etkili girdi. Ömer Toptak'ı da geçtikten sonra kaleye vurdu. Meşin yuvarlak kalenin bir hayli üzerinden dışarı çıktı.

36. dakika: Semih Kaya topla çıkarken sol kanatta topu kaybetti. Lens topu kazanan isim. Van Persie'ye uzun bir pas ancak top çok hızlı. Taç sağ kanatan Millilerimizin...

32. dakika: Milli takımımızın Olcan'la sol kanattan korner kullandı. Ön direğe yapılan ortayı ön direkte Van Persie kafayla uzaklaştırd.

31. dakika: Hollanda'da Sneijder, ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Savunmadan geçen topu Volkan iki hamlede rahatça kontrol etti.

30. dakika: İstediğimiz tempoyu yakaladık. Millilerimiz üst üste ataklarla Hollanda kalesini zorlamaya başladı.

29. dakika: Korner kullanıldı. Robben'in ortası arka direğe... Lens bomboş durumda ancak kafa vuruşu etkili değil. Aut atışını Volkan Demirel kullanacak.

28. dakika: Korner kullanıldı. Kafalardan seken topu Hollanda savunması uzaklaştırdı.

27. dakika: Burak Yılmaz savunmanın arkasına atılan topta kaleci Cillessen ile karşı karşıya kaldı. Pozisyonun devamında top kornere çıktı.
22. dakika: Sağ kanattan Gökhan Gönül'le atağa çıktık. Gökhan, son çizgiden içeriye çevirdi. SAvunmadan seken top ceza sahası dışında Arda Turan'ın önünde kaldı. Arda içeriye şişirdi bekletmeden... Ancak kaleci Cillessen çıktı ve topu kontrol etti.

21. dakika: Orta alandaki yoğun baskı Millilerimizn atak yapmasını zorlaştırıyor. Selçuk İnan bu kez yerde. Serbest vuruş Millilerimizin.

20. dakika: Lens, sol kanattan içeriye bir çalımla geçti. Pasını Sneijder'e çıkardı. Sneijder'in şutunda top savunmadan sol kanada sekti. Lens tekrar topu aldı ancak kalkan bayrak pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etti.

19. dakika: Millilerimiz organize şekilde Hollanda kalesine geldi. Sol kanatta yerden yapılan ortaya Olcan'dan önce Burak ayağını soktu. Gerilerden gelen Mehmet Topal'a bıraktı. Mehmet Topal savunma arkasına sızan Gökhan'ın koşuyoluna bıraktı ancak top çok hızlı, meşin yuvarlak dışarıda...

16. dakika: Robben Milli takımımızın savunması için tehlike yaratmaya devam ediyor. Yıldız oyuncu sağdan etkili geldi. Semih Kaya ile mücadelesinde top son olarak Robben'e çarptı ve yan hakem autu işaret etti.

15. dakika: Gökhan Gönül sağdan içeriye doğru süzüldü. Pasını penaltı noktasına doğru yerden gönderdi ancak savunma araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

13. dakika: Milliler sağ kanattan atak geliştirmeye çalıştı. Arda - Selçuk ve Gökhan Gönül arasındaki anlaşmazlık ve top taca çıktı...

8. dakika: GOL! Robben. Robben, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Meşin yuvarlak herkesin bakışları arasında kaleye yöneldi ve ağlarla buluştu.

7. dakika: Arda sol çaprazdan çalımlarla içeriye girmek istedi. İlk çalımı başarılı, ancak savunma araya girdi ve topu orta alana doğru şişirdi...

5. dakika: Hollanda sol kanadından atak geliştirmeye çalışıyor. Fer'in önüne bir top ancak kalkan bayrak var. Ofsayt...

4. dakika: Arda savunmanın önünde aldığı topu yeniden uzun oynadı. Kafayla karşılayan Indi. Top Hollanda'da...

3. dakika: Sağdan Robben'in geliştirmek istediği atağı sol bek Hasan Ali kesti. Arda Turan'la hücuma çıkıyor Millilerimiz... Bir uzun top ancak savunmada Vlaar'da kaldı top.

2. dakika: Hollanda takımı kendi yarı sahasında hazırlık pasları yapıyor ancak Millilerimizin inanılmaz bir presi var. Ve tabii tribünlerde ıslık sesleri...

1. dakika: Ve maç maçladı.

STAT: Şükrü Saracoğlu
YAYIN: STAR TV
HAKEM: Olegario BENQUERENCA (Portekiz)

İLK 11'LER BELLİ OLDU

TÜRKİYE: 1-Volkan Demirel, 2-Semih Kaya, 3-Hasan Ali Kaldırım, 7-Gökhan Gönül, 8-Selçuk İnan, 9-Umut Bulut, 14-Arda Turan (K), 15-Mehmet Topal, 16-Olcan Adın, 17-Burak Yılmaz, 21-Ömer Toprak.

HOLLANDA: 1-Jasper Cillessen, 2-Daryl Janmaat, 3-Ron Vlaar, 4-Bruno Martins Indi, 5-Daley Blind, 6-Jordy Clasie, 7-Jeremain Lens, 8-Leroy Fer, 9-Robin van Persie (K), 10-Wesley Sneijder, 11-Arjen Robben.

Hollanda ile kader maçını oynayacak olan Türkiye tek yürek olmuş durumda. Ay yıldızlı ekibimiz tarihi bir maça çıkıyor. Ülke olarak bu maça ve zafere kilitlendik. 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde D Grubu’ndaki kaderimizin belirleneceği Hollanda maçı saat 21.00’de başlayacak.

Portekizli Olegario Benquerença’nun yöneteceği zorlu mücadelede tek golle kazanır, Romanya’da bu akşam Estonya’yı 5 farkla yenmezse play-off maçları vizesinin sahibi olup Brezilya iddiamızı sürdüreceğiz.
Aklımıza bile getirmediğimiz aksi bir sonuç halinde ise gruptaki diğer karşılaşmaların neticelerine göre Hollanda’nın ardından son gülen takım belli olacak.

Bir gol bile hiç bu kadar değerli olmamıştı

Milliler, Hollanda ile tarihi bir maça çıkıyor, Türkiye ve Romanya’nın puanları eşit. İki takım da maçlarını kazanırsa önce genel averaja, orada da eşitlik olması durumunda grup maçlarında atılan toplam gol sayısına bakılacak. Romanya’ya genel averaja 4 gol üstünlük sağlayan milliler, toplam gol sayısında ise Romanya’nın 1 gol gerisinde.

İŞTE İHTİMALLER...

- Eğer, Kadıköy’de rakibimizi tek farkla dize getirirsek, Romanya’da Estonya karşısında 5’ten az skorla galip gelirse, baraj maçı vizesi alacağız.
- Hollanda ile berabere kalırsak, Romanya’nın da Estonya ile berabere kalması veya mağlup olması lazım. Macaristan’ın ise Andorra’yı 10 farkla yenmesi gerekecek.
- Eğer, Hollanda’ya yenilirsek, Romanya ve Macaristan’ın da yenilmesi şart. O zaman gülen yine biz olacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KuTSaL BuRaK16 Ekim 2013 11:44

    Gökten vahiyle inen kutsal hayvan ilk kurbanlık koçun adı olan Burak'ı topçu sanıp bırakamayan zihniyet bayramda Burak'ın yerine tüm Türkiyeyi kurban etti.

  • METİN ÇOK16 Ekim 2013 01:48

    Olmayacak dua'ya amin demiştik zaten...

  • hakan15 Ekim 2013 23:26

    bu dünya kupasında hangi afrika takımını destekleyeceğiz bakalım

  • TARAFTAR.15 Ekim 2013 23:11

    Olmadı olmazda sen federasyon başkanı olarak ABDULLAH AVCIYI milli takımın başına getir sonrada yumurta AĞZINA geldiğinde hemen FATİH TERİME dön sen federasyon başkanı olarak zamanında FATİH TERİMİ getirseydin şimdi bunlar olmazdı bütün kabahati ben DEMİRÖRENE Buluyorum.yazıklar olsun şimdi birtarafınıza KINA ,lar yakın.