E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye-Cezayir arasındaki LNG anlaşması 2027'ye kadar uzatıldı---

Türkiye-Cezayir arasındaki LNG anlaşması 2027'ye kadar uzatıldı

Türkiye-Cezayir arasındaki LNG anlaşması 2027'ye kadar uzatıldı
21 Kasım 2023 - 21:04 borsagundem.com

Türkiye'nin Cezayir ile olan LNG anlaşması 2027 yılına kadar uzatıldı. Yenilenen anlaşma ile Türkiye, Cezayir'den her yıl 4,4 milyar metreküp LNG alacak

Türkiye, Cezayir ile sıvılaştırılmış doğal gaz ithalatı anlaşmasını 2027'ye kadar uzattı. Konuya ilişkin konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "BOTAŞ ile Cezayir ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach arasında atılan imzalarla iki ülke arasında 1988 yılından beri devam eden LNG ithalat anlaşmasının süresini üç yıl daha uzattık. Bu süre içerisinde Türkiye Cezayir'den yıllık 4,4 milyar metreküp LNG almaya devam edecek." dedi.

İMZALAR ATILDI

Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yaparak, LNG anlaşmasına ilişkin detayları açıkladı. Bakan Bayraktar açıklamasında "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın Cezayir ziyareti kapsamında gerçekleşen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi İkinci Toplantısı'na katıldık." diyerek "Toplantı sonrasında BOTAŞ ile Cezayir ulusal petrol ve doğal gaz şirketi Sonatrach arasında atılan imzalarla iki ülke arasında 1988 yılından beri devam eden LNG ithalat anlaşmasının süresini üç yıl daha uzattık." ifadelerini kullandı.

"İŞ BİRLİĞİMİZ GÜÇLENECEK, GELECEĞE TAŞINACAK"

Üç yıllık süreçte Türkiye'nin Cezayir'den yıllık 4,4 milyar metreküp LNG almaya devam edeceğini aktaran Bakan Bayraktar şunları kaydetti: "Bu tarihi anlaşmanın uzatılmasına dair ortaya konulan irade taraflar arasında köklü iş birliğini daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacaktır."

LNG NEDİR?

Sıvılaştırılmış doğal gaz veya LNG, doğal gazın saflaştırılması ve atmosferik basınçta yaklaşık olarak -163°C'de yoğunlaştırılmasıyla elde edilen sıvıdır. Bir birim/hacim LNG buharlaştırıldığında 600 birim/hacim doğalgaz elde edilir. LNG kokusuz renksiz zehirleyici olmayan sıvıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'de

 

Türkiye ve Cezayir'den enerji alanında ortaklık

 

Cezayir petrol kesintisine gidiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)