E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTurkcell'de Alfa-Karamehmet sürprizi---

Turkcell'de Alfa-Karamehmet sürprizi

Turkcell'de Alfa-Karamehmet sürprizi
18 Haziran 2014 - 11:24 borsagundem.com

Finans sıkıntısına giren Karamehmet, mahkemeden ek süre istedi. Sürpriz ise Alfa'dan geldi, Karamehmet’i destekledi

MURAT DEMİRBAĞ-BORSAGUNDEM.COM

İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council) Çukurova Gurubu’nun Turkcell'deki dava konusu olan hissesine ilişkin Alfa Grubu'na yapılması gereken ödemenin süresini 30 Temmuz tarihine kadar uzatma kararı aldı.

ALFA’DAN SÜRPRİZ KARAR

Ancak asıl sürpriz Privy Council’de yaşandı çünkü, Çukurova Grubu'nun Alfa'ya yapması gereken ödeme için süre uzatımı talebini, Alfa Çukurova Grubu ile birlikte talep etti. İngiliz Yüksek Mahkemesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, mahkemede 16 Haziran’da tarafların dinlendiği bir oturum yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Çukurova Grubu’nun yapması gereken ödemeye ilişkin, “Kurulumuz sürenin 30 Temmuz 2014’e kadar uzatılması ve faizin bu süre içerisinde işlemesine karar vermiştir” denildi.

Mahkeme ayrıca Alfa ve Çukuruvo'ya, yeni kredi veren lehine yasal ipotek verilmesi konusunda kolaylık sağlanmasını da tavsiye etti.

İngiliz Yüksek Mahkemesi İletişim Direktörü Ben Wilson da kararın verildiği tarihten itibaren geçerli olduğunu, ödeme için sürenin 30 Temmuz’a kadar faizi işlemek kaydıyla uzatıldığını söyledi.

RUSLAR KRİZİ ÇÖZMEKTE KARARLI

Bilindiği gibi Turkcell'deki yönetim krizi, Çukurova'nın Alfa'ya yüzde 13.8'lik hisse karşılığında ödeme yapmaması nedeniyle çözülemiyor. Alfa Grubu hisselerin devri ve alacaklarının tahsili için İngiliz Yüksek Mahkemesi'nde dava açmıştı. Açılan dava neticesinde Çukurova'nın Altimo'ya 1,6 milyar dolar ödeme yapması için 24 Haziran'a kadar süre verilmişti. Alfa'nın ek süre için Privy Council'a Çukurova Grubu ile birlikte gitmesi, uzmanlar tarafından Alfa'nın krizi çözmede kararlı olduğu ve hisseleri Çukurova Grubu'na devretmek istediği şeklinde yorumlandı.

Privy Council'in 9 Temmuz 2013 ve 5 Şubat 2014 tarihlerindeki kararlarına göre Çukurova Holding'in Alfa Grubu ile dava konusu olan yüzde 13,8'lik payını geri almak için 24 Haziran 2014 tarihine kadar Altimo'ya 1,57 milyar dolar ödemesi gerekiyordu. İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin son kararına göre, ödeme için gereken süre 30 Temmuz'a kadar uzatılmış oldu. 

Çukurova Grubu 4 Haziran’da yaptığı açıklamada, Turkcell'deki hissesine ilişkin Alfa Grubu'na yapılması gereken ödemenin finansmanı çalışmalarının devam ettiğini bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 79,00
En Yüksek: 79,60
En Düşük: 77,70
Değişim 0,64 %
FK: 13,84
PD / DD: 1,42
İşlem Hacmi 1.695.589.018
Toplam Adet: 21.470.669
Ağırlıklı Ort.: 78,96
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gozdeci18 Haziran 2014 12:48

    Mahkeme kararı internette mevcut, gerekli teminatların alınması demekte, gozdeye hayırlı olsun turkcell http://jcpc.uk/news/further-proceedings-in-cukurova-finance-international-limited-and-another-v-alfa-telecom-turkey-limited.html